ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ & Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ.

"Έτη πολλά Σεβασμιώτατε"
      Με δύο αποστολές η Ενορία μας ανταποκρίθηκε στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, που πραγματοποιήθηκαν για τα  ονομαστήρια του Επισκόπου μας,  κ.κ Βαρνάβα, εν όψει της εορτής των Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, και έδωσε τις πιο θερμές ευχές της στον ποιμενάρχη και Δεσπότη μας.
      Η πρώτη αποστολή μας ήταν το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, παραμονή της εορτής, στον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου της Νεαπόλεως και στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και ήταν αυτή του υπευθύνου ιερέως μας, π. Χρυσοστόμου Τελίδη, που συνόδευσε τις κυκλάρχισσες και τις κυρίες μας, που συμμετέχουν στους Κύκλους Μελέτης Αγίας Γραφής, αυτόν που γίνεται πολύ πριν ακόμα από την ίδρυση της Ενορίας μας στα σπίτια των μελών του και από το 2010,  κάθε Τρίτη απόγευμα στην όμορφη αίθουσα της κατακόμβης της εκκλησιάς μας και αφορά τις μεγαλύτερες σε ηλικία κυρίες μας, και αυτόν που γίνεται τα τελευταία χρόνια με αρχή το 2010 κάθε Τετάρτη και αφορά τις νεαρότερες γυναίκες μας και ειδικά τις μητέρες.
      Μπαίνοντας στον Καθεδρικό Ναό είχαμε την ευκαιρία και την ευλογία να προσκυνήσουμε τα σεπτά Λείψανα των εορταζομένων Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, που βρίσκονταν σε περίοπτη θέση στον
Νάρθηκα και κατόπιν την Εικόνα της Παναγίας του "Άξιον Εστί", της οποίας την ανάμνηση της εμφανίσεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ σε μοναχό κελλιού στην Αθωνική Πολιτεία, αλλά και την προσθήκη και την υμνολογία από τον ίδιο στο μέχρι τότε Μεγαλυνάριο της,  "Την τιμιοτέρα...", με το "Άξιον Εστί...", εορτάζει η Εκκλησία μας, πιστό αντίγραφο της φιλοτεχνημένο από το πρωτότυπο που βρίσκεται στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους, τέλειο αντίγραφο το οποίο όλο τον χρόνο βρίσκεται
 σε ιδιαίτερη κόγχη αριστερά στο εσωτερικό του Ναού και κάθε χρόνο εισοδεύεται στον Σολέα με κάθε τιμή και ευλάβεια από τους Αρχιερείς και τους ιερείς που παίρνουν μέρος στον Πανηγυρικό Εσπερινό.
       Τελέστηκε ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, μετά Λιτής και Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Αρχιερέων Ειρηνουπόλεως κ. ΔημητρίουΚασσανδρείας κ. ΝικοδήμουΕδέσσης κ. ΙωήλΑρκαλοχωρίου
 κ. ΑνδρέαΝέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και Σαλώνων κ. Αντωνίου, οι οποίοι προσήλθαν για να λαμπρύνουν και επιτείνουν, με την παρουσία τους, τη χαρά της Εορτής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, αλλά και πολλών ιερέων, των Αρχών του τόπου μας, μα και πλήθος λαού και μελών των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, που την ίδια ημέρα ανακηρύσσετε και επίσημα η λήξη τους για την καλοκαιρινή περίοδο. 
       Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο χοροστατών Άγιος Χαλκίδος, προβάλλοντας το έργο και τον βίο των δυο εορταζομένων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, αλλά και την σημασία του θεόσταλτου μεγαλυναρίου, "Άξιον Εστίν...", που ψάλλεται υμνολογώντας αιώνες τώρα την Παναγία μας και που η Εκκλησία μας σημειώνει με εορταστικά γράμματα στο Συναξάρι της την ημέρα αυτή, την εφημερίδα της Εκκλησίας, όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο Δεσπότης της Χαλκίδος, αλλά σε αποστροφή του λόγου του δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το πρόσωπο του ποιμενάρχη μας, του οποίου τα ονομαστήρια διάγουμε και το ζωντανό έργο του, που έκανε την μητροπολιτική του περιφέρεια γνωστή σε όλη την ελλαδική Εκκλησία και όχι μόνο. 
       Δευτερολόγησε ο Επίσκοπος μας, αναφέροντας έναν ακόμα εορταζόμενο νεοαγιοκαταταχθέντα Ρώσο Άγιο της Οθοδοξίας μας, τον Λουκά τον ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, που εορτάζει επίσης την ημέρα αυτή, εκθειάζοντας στον βίο του την μαρτυρική ζωή που έζησε, την αγάπη του ποιμνίου του που τον αγαπούσε έκδηλα και απροκάλυπτα παρά το άθεο πολιτικό καθεστώς, αλλά και την αξία του τόσο ως ιατρός σε δύο παγκοσμίους πολέμους, αλλά και ως Αρχιερέας της πιο κακοτράχαλης στέπας της Ρωσίας, αλλά ευχαριστώντας και τους Αρχιερείς, του ιερείς, τους Άρχοντες του τόπου, τον εκπρόσωπο του Στρατού, τους καθηγητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, τις κυρίες των μελών των Κύκλων Αγίας Γραφής  και τον λαό που ήρθε να του ευχηθεί.
       Ασπασθήκαμε το χέρι του Δεσπότη μας, ο ιερέας μας, π. Χρυσόστομος και οι κυρίες των Κύκλων που συνόδευε, και βγαίνοντας έξω στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού μια όμορφη έκπληξη μας περίμενε, όπου εκεί, παρ' όλη την βροχή που έπεσε για λίγο κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, ζωντανή ορχήστρα στήθηκε και η γυναικεία χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας τραγουδούσε ελληνικά δημοφιλή τραγούδια, υπό την διεύθυνση της χοράρχου της, κας Χαραλαμπίδου Μαρίας.
       Την επομένη, Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, ανήμερα της εορτής, μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό μας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, για ακόμα μια φορά ανηφορίσαμε τον λόφο του Στρεμπενιώτη της Νεαπόλεως, με την δεύτερη αποστολή της Ενορίας μας, αυτή των Επιτρόπων, διακονητών και κάποιων από τα παιδιά της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας,  με κατεύθυνση αυτήν την φορά το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, όπου εκεί στην αίθουσα του Θρόνου υποδεχόταν μετά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό, ο Επίσκοπος μας το ποίμνιο του για να τον ευχηθούν και να τους δώσει με την σειρά του την ευλογία του.
       Η γυναικεία χορωδία της Μητροπόλεως μας με την κα Μαρία Χαραμπίδου, που έχει την ευθύνη της...και όχι μόνο, ήταν και σε αυτήν την εκδήλωση εκεί, συμμετέχοντας στο εορταστικό κλίμα και τραγουδώντας όμορφα γνωστά τραγούδια και μελωδίες διασκεδάζοντας τον κόσμο που ερχόταν για να πει τις ευχές στον Δεσπότη μας. Εκεί ήμασταν και εμείς με τον ιερέα μας, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, ασπαστήκαμε την δεξιά του, πήραμε την ευχή του, ευχηθήκαμε "Έτη Πολλά", βγήκαμε και φωτογραφίες μαζί του αποθανατίζοντας έτσι την στιγμή για την ανάρτηση της ιστοσελίδας της Ενορίας μας που τώρα διαβάζετε, και αποχωρήσαμε με ένα γλυκό κέρασμα από τους διακόνους της Μητροπόλεως μας.  
Του ευχόμαστε "Χρόνια Πολλά",
καλή δύναμη στην διακονία του!!!
TAG