ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ "δια την λύσιν εκ των δεσμών της ατεκνίας" ΚΑΘΕ ΤΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ. ΕΛΑΤΕ...

Η ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΠΑΤΟΡΕΣ, ΤΟΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΤΗΝ ΑΝΝΑ, ΥΠΕΡ ΕΥΤΕΚΝΙΑΣ, ΕΥΤΟΚΙΑΣ & ΤΕΚΝΟΠΟΙΪΑΣ...

...κάθε Τρίτη απόγευμα καθ' όλην την διάρκεια του εκκλησιαστικού έτους!!!
(κάντε κλικ και στείλτε μας τα ονόματα σας 
υπέρ τεκνοποΐας, ευτεκνίας, ευτοκίας και καλλιτεκνίας)

 "Η Ιερά Παράκλησις"
    Μέσα στην πολύβουη... "μοντέρνα" εποχή μας, της υπερκατανάλωσης, της  ξέφρενης τεχνολογίας και της αχαλίνωτης χρήσης του διαδικτύου, αιχμάλωτοι σχεδόν από τα ίδια τα επιτεύγματα και τις ανακαλύψεις μας, που υπερ...βάλαμε στην ζωή μας 
η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική, Ανατολική,  Ορθόδοξος, Εκκλησία μας, ως η "Μάνα" όλων μας, δηλώνει παρούσα και προτείνει έναν άλλον δρόμο...λιγότερο συμβατικό, αλλά σωτήριο!!!
     Μέσα στην αβάσταχτη ζωή που ενώ αναγκαζόμαστε να την βιώσουμε, κάτι απροσδιόριστο δεν μας αρέσει σε αυτήν και νοιώθουμε πως κάπου αλλού πρέπει να είναι η ευτυχία και η "ανάψυξη" για την ψυχή μας, αλλά και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι αυτό, ο Ζωοδότης Χριστός   και η ιδρυθείσα από αυτόν Εκκλησία  μας, η Ζωντανή Ορθοδοξία μας, με τους μυριάδες των Αγίων της, είναι Αυτά που μας προτείνουν κάτι διαφορετικό, το οποίο αν το ενστερνιστούμε και το ζήσουμε, μας δίνει λύσεις εκεί που υπάρχουν μόνο υποχρεώσεις, μας προσφέρει φως μέσα στο σκοτάδι, αγκαλιάζει αγαπητικά τον άνθρωπο και την ψυχή του, ενώ προτείνει ηρεμία και χαρίζει ευτυχία μέσα στην αγωνία και στις καθημερινές μέριμνες του.
    Τα Μυστήρια και οι Ακολουθίες της Εκκλησίας μας, είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση, ο δρόμος προς αυτή την ευτυχία, την χαρά και την γαλήνη που νοιώθουμε μέσα στην εκκλησιά της γειτονιάς μας, είναι η διέξοδος μας. Ο Όρθρος, ο Εσπερινός, η καμπάνα, οι καθημερινές Θείες Λειτουργίες, οι Αγρυπνίες μας, οι Πανηγύρεις μας, τα Θυρανοίξια που έγιναν εδώ σε εμάς, στην Ενορία μας, στους Ανθοκήπους, τον Οκτώβριο του 2019, του δικού μας ολοκαίνουργιου Ιερού Ναού, η βυζαντινή υμνολογία, οι ιερείς μας, η κυριακάτικη αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, η Θεία Ευχαριστία, η Μετάληψη, η Εξομολόγηση, η Ελεημοσύνη με το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της "Με ανοιχτές αγκάλες", η Κατήχηση, με το κατηχητικό σκολειό, την "Ιθάκη"  για τα παιδιά μας, αλλά και οι Κύκλοι Μελέτης Αγίας Γραφής, για εμάς τους μεγαλυτέρους, τα παλαιότερα μέλη των κυριών τους αλλά και οι νέες γυναίκες και μητέρες, και τέλος, μα και πολύ σπουδαίο...η προσευχή
    Σε αυτήν την τελευταία "θαυματουργική" λέξη,  την προσευχήας επικεντρωθούμε και στο σημερινό άρθρο μας, και ας δούμε την πρόταση της Ενορίας μας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, για τα απογεύματα κάθε Τρίτης, όπου μαζευόμασταν μέχρι πρότινος στον υπόγειο χώρο μας, στην φιλόξενη κατακόμβη μας...θυμάστε, που  προσωρινά και μόνο εξυπηρέτησε τις λατρευτικές μας ανάγκες, για μια ολόκληρη δεκαετία, 
μέχρι που έγιναν τα Θυρανοίξια του επάνω περίλαμπρου και μόνιμου Ιερού Ναού μας, και από τότε σε αυτόν πια τελούνται τα Μυστήρια της Ενορίας μας, οι Θείες Λειτουργίες και όλες οι Ακολουθίες του Νυχθημέρου, αλλά και τα Πανηγύρια και οι Αγρυπνίες μας και φυσικά και οι Ιερές Παρακλήσεις μας, σε μια κοινή προσευχή που κάνουμε όλοι, ενορίτες, επισκέπτες και προσκυνητές... αλλά και οι απανταχού φίλοι, αναγνώστες και ακόλουθοι των ιστοσελίδων μας από τα σπιτικά τους, που μπορούν πάντα να μας στέλνουν τα ονόματα τους διαδικτυακά στην φόρμα που υπάρχει παραπάνω στο άρθρο μας, για να τα μνημονεύσουμε στην Παράκληση μας αυτή, αν δεν μπορούν να έρθουν κοντά μας, με την προϋπόθεση να έρθουν να προσκυνήσουν τους Αγίους μας και δια ζώσης με την πρώτη ευκαιρία!!! 
      Μια θερμή και εγκάρδια προσευχή, όχι μόνο για εμάς τους ίδιους, αλλά και για τα άτεκνα ζευγάρια μας, μερικά από αυτά που γνωρίζουμε και άλλα που δεν γνωρίζουμε, για όλα εκείνα τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια μέσα στα ιερά δεσμά του γάμου, που επιζητούν με την δύναμη της προσευχή τους, να τους χαρίσει ο Ζωοδότης Χριστός μας, 
μέσα από την βοήθεια και αρωγή των πρεσβειών της μητέρας Του, της Παναγίας μας και Θεοτόκου, αλλά και λατρευτής κόρης των Αγίων μας, και προγόνων Του, της Αγίας Άννας,   "Γιαγιά", όπως τόσο χαριτωμένα την αποκαλούν οι μοναχοί μας στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιον Όρος, μα και του Αγίου Ιωακείμ, των προστατών των ζευγαριών, που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και έρχονται εδώ σε εμάς, κλίνοντας το γόνυ μπροστά στην θαυματουργή εικόνα της  "Προσευχής των Αγίων Θεοπατόρων" και παίρνουν την ευχή της Αγίας Άννας, κάτω από το πετραχήλι του ιερέως, και προσκυνούν τα Ιερά Λείψανα τους που θησαυρίζονται στον Ιερό Ναό μας.
           Ενημερώνουμε λοιπόν μέσα από αυτό το άρθρο μας, τους πιστούς χριστιανούς και όλους τους αναγνώστες της ιστοσελίδας της Ενορίας μας, ότι στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, των   προστατών των άτεκνων ζευγαριών, πως και σήμερα, αυτήν την Τρίτη της 2ας Μαΐου 2023, όπως και κάθε Τρίτη, μετά από την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της Μεγάλης Εβδομάδος και της Διακαινησίμου Εβδομάδος που σταμάτησαν, ξεκίνησαν και πάλι να τελούνται οι Ιερές Παρακλήσεις μας, στον υπέργειο πια και καινούργιο, περικαλλή Ναό μας. Η Ακολουθία αυτή του Ιερού Παρακλητικού Κανόνος, είναι η πρόταση της Ενορίας στα ζευγάρια μας που δυσκολεύονται στις μέρες μας να τεκνοποιήσουν, είναι η προσευχή μας, με δεήσεις και ικεσίες υπέρ ευτεκνίας και τεκνογονίαςενώ στο τέλος της, διαβάζεται από τους ιερείς μας, όπως και παραπάνω αναφέραμε, η Ευχή της Αγίας Άννας στα ζευγάρια μας αυτά που παίρνουν μέρος συμμετέχοντας ενεργά στην Ιερά Παράκληση μας.
      Αυτό θα γίνει και σήμερα, αυτήν την Τρίτη λοιπόν, μετά από μια μεγάλη  διακοπή της περιόδου του Πάσχα, και μάλιστα θα γίνει στο μικρό, μα όμορφο, αγιορείτικο, Παρεκκλήσι του Τιμίου Προδρόμου, που βρίσκεται μπαίνοντας στον πρόναο αριστερά, και που  λειτουργεί από τις αρχές του έτους, αλλά και αργότερα στο μικρό  Προσκυνητάρι της Τρίχρονης Παναγίαςπου ολοκαίνουργιο και αυτό βρίσκεται υπερυψωμένο, για να φαίνεται από παντού, μπαίνοντας στον κυρίως Ναό αριστερά, θα διαβαστεί και η Ευχή της Αγίας Άννας στα ζευγάρια μας που θα το θελήσουν, αφού μετά τα Θυρανοίξια του, το  Σαββατοκύριακο της 12ης και 13ης Οκτωβρίου 2019, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα, που έγιναν με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, και το οποίο   μετακόμισε και αυτό από την κατακόμβη και εγκαταστάθηκε σε ένα πιο ταιριαστό και όμορφο χώρο, αντάξιο του  "ΠΑΠΠΟΥ" και της  "ΓΙΑΓΙΑΣ" της Ορθοδοξίας, για να φιλοξενεί στους τοίχους του αγιογραφημένη από τον φίλο μας, κ. Νικόλαο Ζέκιο, όλη την ζωή της Παναγίας μας μέχρι τα τρία πρώτα άγουρα χρόνια της μαζί με τους Δικαίους Γονείς της τον Ιωακείμ και την Άννα, μέχρι να την παραδώσουν στην Εκκλησία κάνοντας το τάμα τους στον Θεό, αντίδωρο για την τιμή που τους έκανε και που τους χάρισε αυτό το ευλογημένο παιδί, αυτό το όμορφο κορίτσι, που με την Γέννηση του δικού της Παιδιού και Εγγονού τους, του Χριστού μας θα έφερνε λίγο αργότερα, την Σωτηρία σε όλην την ανθρωπότητα. 
Έναν όμορφο και ευλογημένο, ιδιαίτερο χώρο, που φιλοξενεί από τούδε και στο εξής και το Ιερό Θησαύρισμα της Ενορίας μας, τα Ιερά Λείψανα του Ιωακείμ και της Άννας. του, αλλά σε αυτό διαβάζεται πια και η ιδιαιτέρα ευχή της Αγίας Άννας, "δια την λύσιν εκ των δεσμών της ατεκνίας". 
    Οι Ιερές Παρακλήσεις προς τους Αγίους προστάτες μας, τον Ιωακείμ και την Άννα, "φιλοδοξούμε"...πρώτα και πάντα ο Θεός!!! να μην σταματήσουν να τελούνται μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, οπότε και θα διακοπούν υποχρεωτικά για να γίνουν οι Παρακλήσεις της Παναγίας και κόρης των Αγίων Θεοπατόρων, μια η Μικρή και μια η Μεγάλη κατά το τυπικό της Εκκλησίας μας, αλλά να συνεχιστούν για τα ζευγάρια μας που θελήσουν να προσευχηθούν μαζί μας, καθ' όλη την διάρκεια του έτους, κάθε Τρίτη απόγευμα μετά τον Εσπερινό.  
      Σας περιμένουμε λοιπόν αυτήν την Τρίτη 2/5/2023  το απόγευμα στις 6.30  μ.μ. για να ενώσουμε μαζί σας τις προσευχές μας για ειρήνη, υγεία και μακροημέρευση στην χώρα μας που ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από την βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, προσφάτως και την μεγάλη υγειονομική, παγκόσμια κρίση, την πανδημίας του κορωνοϊού, που αναστάτωσε το σύμπαν και εδώ στην χώρα μας έκλεισε τις εκκλησίες μας, μας έβαλε πρόστιμα, μας φόρεσε μάσκες, και ένα σορό ακόμα χαριτωμένα πράγματα. 
    Αλλά να προσευχηθούμε όλοι μαζί να τελειώσει και ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον οποίο κήρυξε η Ρωσία, και να πάψουν να σκοτώνονται τόσοι άνθρωποι άδικα, άνδρες, γυναίκες, ακόμα και παιδιά, άμαχοι και στρατιώτες, αλλά να επικρατήσει η ειρήνη και η συμφιλίωση μεταξύ δυο αδελφών λαών, δυο Ορθοδόξων χριστιανικών λαών. 
Ένας πόλεμος που έφερε δυστυχία, θάνατο, προσφυγιά, καταστροφή για τους πολίτες της Ουκρανίας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο προκάλεσε μια τεράστια οικονομική, ενεργειακή κρίση, αλλά ίσως προκαλέσει και επισιτιστική κρίση, πείνα δηλαδή...αν είναι δυνατόν!!! ενώ ο κίνδυνος από την απειλή γ΄ παγκοσμίου πολέμου και μάλιστα με πυρηνικά όπλα, κατ' εντολήν του νέου "τσάρου" της Ρωσίας, όλο και περισσότερο συζητιέται από κάποιους αρχηγούς κρατών, αφήνοντας μας άφωνους με τον κυνισμό τους, μιάς και βλέπουμε να παίζεται πια η επιβίωση του πλανήτη και των άμοιρων κατοίκων του. 
     Και δίπλα μας όμως ένας επίδοξος "σουλτάνος" αυτήν την φορά,  ονειρεύεται την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας της πάλαι ποτέ Τουρκίας, χαράζει σε χάρτες τα "σύνορα της καρδιάς του", ενώ ξεχνά τις συμφωνίες που έχει υπογράψει στο παρελθόν και ονομάζει "γαλάζια πατρίδα" του, όλην την Μεσόγειο και διεκδικεί όλα τα νησιά του Αιγίου...έτσι!!! επειδή είναι, λέει, κοντά του!!! 
Αυτό είναι το νέο Παρεκκλήσι μας, του Τιμίου Προδρόμου, 
που σ' αυτό θα γίνονται από τούδε και στο εξής
οι Παρακλήσεις των Αγίων μας.
Ας προσευχηθούμε και για αυτόν και όλους τους πολιτικούς της γείτονος Τουρκίας, μα και όλου του κόσμου γιατί άρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα, για να τους δώσει ο Χριστός μας την Θεία Φώτιση και να δούνε επιτέλους την πραγματικότητα, παύοντας να ζουν στην δική τους!!!
   Άς προσευχηθούμε λοιπόν όλοι μαζί για την παγκόσμια ευημερία και την κατάπαυση του πολέμου, όπως επίσης ας προσευχηθούμε με όλην μας την δύναμη και ακόμη  περισσότερο για να λυθούν τα δεσμά της ατεκνίας των ζευγαριών, που προσφεύγουν προσευχητικά στην χάρη των Αγίων μας. 
    Ακολουθεί στο τέλος κάθε Ιεράς Παρακλήσεως ολιγόλεπτος ωφέλιμος λόγος σχετικά με τους Αγίους Θεοπάτορες, τον Ιωακείμ και την Άννα ή και για άλλα ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα.
     Επίσης σας ενημερώνουμε πως τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, τα οποία και θησαυρίζονται στον Ιερό Ναό μας, προερχόμενα από τα Ιεροσόλυμα, όταν τα υποδεχθήκαμε το 2014, με κάθε επισημότητα και από τότε ευλογούν και προστατεύουν την γειτονιά των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, θα τεθούν σε προσκύνηση κατά την διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως μας, αλλά και κάθε Τρίτη απόγευμα, όπως επίσης και κάθε Κυριακή κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, όπου στο τέλος τους θα διαβάζεται από τους ιερείς η ευχή της Αγίας Άννας για την λύση από τα δεσμά της ατεκνίας.
          Σας περιμένουμε όλους!!! 
Πληροφορίες:
* Εφημέριοι: 1) Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τελίδης 
                        2) Πρωτοπρεσβύτερος Χρυσόστομος Κοτσίδης
* Διεύθυνση: Χατζηδάκη 4, 56429 Ανθόκηποι, Ν. Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης
* Τηλέφωνο Ιερού Ναού: 2310808550
* Ηλεκτρονική διεύθυνση Ιερού Ναού: www.intheopatoron.blogspot.gr
* Ηλεκτρονική διεύθυνση Ενοριακής Νεανικής Εστίας "Ιθάκη":       
* email: intheopatoron@gmail.com

Τακτική συγκοινωνία Ο.Α.Σ.Θ:
Λεωφορείο Νο 38 Νέα Ευκαρπία, 1η στάση (Ανθόκηποι) διασταύρωση περιφερειακού 
Λεωφορείο Νο 56 Ωραιόκαστρο,  στάση "καπνομάγαζα" (Ανθόκηποι)
Λεωφορείο Νο 27 Σταυρούπολη,  στάση "καπνομάγαζα" (Ανθόκηποι)

TAG