ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2023...για πολλούς λόγους!!!

Είδησις:

Το βράδυ της Παρασκευής που μας έρχεται, της 19ης Μαΐου του 2023, από τις 8.30 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ. λίγο μετά τα μεσάνυχτα, θα τελεσθεί η Ακολουθία της Αγρυπνίας στο μικρό Παρεκκλήσι του Τιμίου Προδρόμου, μια Αγρυπνία προς τιμήν της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας. 

Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας μας αυτής, θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, θα γίνει Λιτή και Αρτοκλασία, θα γίνει και Αγιασμός, ενώ στους Αίνους του Όρθρου θα χριστούν όλοι οι συμμετέχοντες από τον ιερέα μας 

με το ευλογημένο έλαιο της κανδήλας της εικόνος της εορταζομένης Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, που θα βρίσκεται στο κέντρο του νάρθηκα.

Θα συνεχιστεί κατόπιν η Αγρυπνία μας με την Θεία Λειτουργία, όπου μετά την Θεία Κοινωνία, τις πρώτες πρωϊνές ώρες...γύρω στις 12.30 π.μ. θα διαβαστεί το κόλλυβο της Αγίας Λυδίας και μετά θα τελεσθεί και Επιμνημόσυνος Δέησις με κόλλυβο που θα φέρουν οι Πόντιες κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου μας, "Με ανοιχτές αγκάλες", 

για τους 353.000 Ποντίους κεκοιμημένους αδελφούς μας κατά την Γενοκτονία των Ποντίων, μια μαύρη επέτειος που τιμάται εδώ στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, στις 19 Μαΐου εκάστου έτους. 

Στο τέλος θα διαβαστεί από τον ιερά λειτουργό της Αγρυπνίας μας και η ιδιαιτέρα ευχή του Ζωοδότη Χριστού μας για τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, 

ειδικά για αυτούς της γ' Λυκείου που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε λίγο, ενώ όλοι θα πάρουν για ευλογία και ένα αναμνηστικό δώρο για την ολονύχτια προσευχή τους. 

Τέλος θα παραστεί και Τράπεζα στο Αρχονταρίκι του ναού μας, από τις Πόντεις κυρίες της διακονίας για όλους τους "αγρυπνούντες" και ..."επαγρυπνούντες" !!!

Ας ευχηθούμε Καλή Αγρυπνία !!!

Χριστός Ανέστη!!!

TAG