Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

«Σώσον Κύριε τον λαόν Σου 

και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου...»
...ακούστηκε πάλι και πάλι από το αναλόγιο του ολοκαίνουργιου Ιερού Ναού μας, όπου και εορτάσαμε για 4η φορά φέτος την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, μετά πάσης λαμπρότητος και ευσεβείας. Είχαμε δε την χαρά στον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, να φιλοξενούμε και αρκετά τμήματα από το 3ο Δημοτικό Σχολείο των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, που ήρθαν με την συνοδεία της Διευθύντριας τους, της κας Αθανασίας Κυρέζη και των δασκάλων τους να συμπροσευχηθούν μαζί μας.  
Στο τέλος δε της Θείας Λειτουργίας έγινε και η Τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, με την συμμετοχή των δυο ιερέων μας, των αγοριών του όμορφου σκολιού μας ντυμένα παπαδάκια, αλλά και των ιεροψαλτών του Ναού. 
ον Σταυρό Σου προσκυνούμεν Δέποτα..."  έψαλλαν οι ιερείς μας προσκυνώντας τον Τίμιο Σταυρό στο κέντρο του Ναού και κατόπιν μοίρασαν ο ένας το αντίδωρο και ο άλλος τον βασιλικό...τα "σταυρολούλουδα" που έφεραν οι πιστοί για να καθαγιαστούν και κατόπιν να δοθούν πίσω ευλογία για τα σπιτικά τους. 
Όμως τίποτε δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει καλύτερα τον φετινό εορτασμό, από τις φωτογραφίες που με όση διακριτικότητα γινόταν τράβηξαν τα παιδιά της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας των κατηχητικών Σχολείων μας, τα οποία ετοιμάζονται και αυτά, δειλά- δειλά, μετά από δυο...και βάλε !!! δύσκολα και άσχημα χρόνια, αυτά της πανδημίας του κορωνοϊού, να ξεκινήσουν για την νέα κατηχητική χρονιά του 2023-2024...πιθανότητα!!! 
ανεπίσημα τα Σάββατα στις 30 Σεπτεμβρίου & στις 8 Οκτωβρίου και μετά, επίσημα πια, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου πριν από την Κυριακή του Σπορέως, με την γιορτή και τον Αγιασμό της έναρξης των κατηχητικών συνάξεων μας 
(...θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για τις ακριβείς ημερομηνίας έναρξης της κατηχητικής χρονιάς μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει η Ενορία μας  και η "Ιθάκη" η Ενοριακή Νεανική Εστία μας) 
ενώ ήδη την Δευτέρα που μας πέρασε, 10η Σεπτεμβρίου 2023, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης μαζί με τον συνεφημέριο του, π. Χρυσόστομο Κοτσίδη τέλεσε τον Αγιασμό του ανακαινισμένου πια 3ου Δημοτικού Σχολείου μας, μα και τον Αγιασμό στο 4ο Νηπιαγωγείο της γειτονιάς των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας. 
Σας παραθέτουμε λοιπόν στο άρθρο μας αυτό μέσω των κοινωνικών δικτύων που διαθέτει η Ενορία μας, τις δυο ιστοσελίδες μας, www.intheopatron.blogspot.gr & www.enetheopatoron.blogspot.gr, youtube, facebook, twitter...ή όπως αλλιώς το λένε!!! viber, προσφάτως και στο  instagram, το άρθρο μας αυτό στολισμένο με όλο το φωτογραφικό υλικό του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην γειτονιά των Ανθοκήπων και σας ευχόμαστε...
Χρόνια πολλά, καλά & ευλογημένα, 
ενώ στους Σταύρους και στις Σταυρούλες  που σήμερα γιορτάζουν, ευχόμαστε από καρδιάς, ο Σταυρός του Κυρίου μας, να είναι πάντα βοήθεια και προστασία στην ζωή τους!!! 
*δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην ολοκαίνουργια εκκλησιά μας και στην νεότευκτη Ενορία μας...
Η ΤΕΛΕΤΉ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023
Και του χρόνου...
...πρώτα και πάντα ο Θεός !!!
TAG