ΤΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.

"Δέσποτα Χριστέ ελέησον τους δούλους σου".
      Με μεγάλη ευλάβεια και κατάνυξη, τελέσαμε στις 7.00 το βράδυ της 1ης Απριλίου το Αρχιερατικό Ευχέλαιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσαρακοστής στον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, παρουσία και προεξάρχοντος στο  Ιερό Μυστήριο, του π. Παύλου Ιωσηφίδη, εκπροσώπου του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ Βαρνάβα, πολλών αγαπητών και φίλων  ιερέων και πολλών πιστών, που γέμισαν και πάλι ασφυκτικά τον υπό ανέγερση ναό μας, στην από κοινού προσευχή μας, "εις ίασιν ψυχής τε και σώματος".
      Η ιστορία των Αρχιερατικών Ευχελαίων, αυτής της ευλογημένης παράδοσης της Μητροπόλεως μας, κρατά από τον παλαιό Δεσπότη μας, μακαριστό Διονύσιο, ο οποίος πρώτος την θέσπισε για να την συνεχίσει με πολύ αγάπη ο νυν ακούραστος Επίσκοπος μας κ.κ Βαρνάβας και μάλιστα να την κάνει θεσμό και ανάγκη μέσα στην περίοδο της Σαρακοστής, όπου οι περισσότερες Ενορίες της Μητροπολιτικής περιφερείας του ευλογούνται με την Αρχιερατική επίσκεψη και χρίση των πιστών από τον ίδιο προσωπικά.
      Στο τέλος του Μυστηρίου, με την προτροπή του νέου ιεροδιακόνου της Μητροπόλεως μας, π.Λαζάρου, "έτι και έτι κλίνατε στα γόνατα" γονατίσαμε όλοι και διαβάστηκε από τον πρωτόπαπα μας, π. Παύλο η συγχωρητική ευχή, έγινε η Απόλυσις και ο απεσταλμένος ομιλητής της Μητροπόλεως μας, αγαπητός π. Διονύσιος Σκαρκαλάς κήρυξε τον Θείο Λόγο, για να ακολουθήσει η χρίσις από τους ιερείς, των πιστών ενοριτών, επισκεπτών και προσκυνητών του ναού μας με το ευλογημένο έλαιο του Ιερού Ευχελαίου.
      Ένα πιάτο ζεστή μανιταρόσουπα, σύμφωνα με την δική μας παράδοση, περίμενε στο πάντα φιλόξενο αρχονταρίκι μας τους αγαπημένους ιερείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και πήραν μέρος στο ιερό αυτό Μυστήριο του Ευχελαίου που τέλεσε η Ενορία μας, αλλά και τους κοπιώντες και ψάλλοντες της Ακολουθίας, μια ένδειξη αγάπης των κυριών της διακονίας του ναού μας, που με μεράκι και μαεστρία μαγείρεψαν για τους προσκεκλημένους μας και ετοίμασαν αυτήν την νηστίσιμη και λιτή μεν Τραπέζα, αλλά που φρόντισαν και διακόσμησαν με το περίσσευμα της αγάπης και της νοικοκυροσύνης τους, κάνοντας την να μοιάζει με πλούσιο και βασιλικό δείπνο.
Ευχόμαστε σε όλους 
Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής 
και Καλή Ανάσταση!!! 
TAG