ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.

"Ερχόμενος ο Κύριος επί το εκούσιον πάθος 
δια την ημών σωτηρίαν..."
       Το πρωΐ της Τετάρτης 16ης Απριλίου, τέλεσε ο ιερέας μας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, για να μπορέσουν οι πιστοί ενορίτες μας να "κοινωνήσουν" των προηγιασθέντων Τιμίων Δώρων από την Κυριακή των Βαίων, και κατόπιν "μετάλαβε" για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στα σπίτια τους και τους ηλικιωμένους κατοίκους των Ανθοκήπων, αλλά και τους αρρώστους και αυτούς με κινητικά προβλήματα, που δεν μπορούσαν να έρθουν στην εκκλησία. 
       Το βράδυ χτύπησε η πρώτη καμπάνα στις 6.30 καλώντας τους πιστούς στο Ευχέλαιο της Μεγάλης Τετάρτης για να μπορέσουν να χριστούν με το ευλογημένο έλαιο του Μυστηρίου, όλοι οι Ανθοκηπιώτες, "εις ίασιν ψυχής τε και σώματος", αλλά και να πάρουν την συγχώρεση μέσω των ιερέων, του Ιερού Ευαγγελίου και της Συγχωρητικής Ευχής που μας διάβασε ο π. Παύλος Ιωσηφίδης μαζί με τον εφημέριο του ναού μας.
       Κατόπιν ξαναχτύπησε η καμπάνα μας στις 7.30, για να τελέσουμε τον Όρθρο της Μεγάλης Πέμπτης στον ναό μας, όπου και ακούστηκαν από τον λειτουργό μας, τον π. Παύλο στο Ευαγγέλιο, που εμμελώς μας απήγγειλε, εκείνα τα κολακευτικά λόγια για όλους εμάς τους Έλληνες, όταν Έλληνες ήταν αυτοί που βρέθηκαν για την γιορτή των αζύμων στα Ιεροσόλυμα και έψαξαν να δούν και να μιλήσουν με τον Ιησού και είπαν στον Φίλιππο και στον Ανδρέα "Κύριε θέλομεν τον Ιησούν ιδείν" για να πάρουν την απόκριση του Κυρίου μας, "Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου", αποκαλύπτοντας έτσι με τα ίδια Του τα λόγια, τον περιούσιο και αγαπημένο λαό του Θεού που ήταν οι Έλληνες, από τότε μέχρι και σήμερα, όπου στις ψυχές τους βρήκε πρόσφορο έδαφος ο λόγος του Χριστού, φυτεύτηκε, φύτρωσε, βλάστησε, θέριεψε και τέλος μοιράστηκε σε όλον τον κόσμο μέσω της υπέροχης γλώσσας του.
        Στο τέλος της Ακολουθίας ο π. Παύλος μας είπε δυο λόγια που άγγιξαν και μαλάκωσαν τις καρδιές μας, ενώ ο π. Χρυσόστομος έκανε τις απαραίτητες ανακοινώσεις και ευχαρίστησε τόσο τον π. Παύλο που ήταν και πάλι μαζί μας, όσο και τους ιεροψάλτες μας, τους διακονητές του ναού, τους ιερόπαιδες που ομορφαίνουν πάντα τις Ακολουθίες μας, αλλά και το χριστεπώνυμο πλήθος, που ειδικά αυτές τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος, συρρέει στην μικρή, φτωχική μα ζεστή εκκλησιά μας, για να προσευχηθεί στον Εσταυρωμένο, αλλά και Αναστάντα Χριστό.
        Αύριο το πρωΐ στις 6.30, θα τελεστεί ο Εσπερινός μετά της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Βασιλείου, ενώ στο τέλος της, στην κατεξοχήν αυτή ημέρα του Μυστικού Δείπνου της Μεγάλης Πέμπτης, θα "κοινωνήσουν" των Θείων Δώρων, οι περισσότεροι των χριστιανών.
...Χριστός ο αληθινός Θεός ημών..."
Καλή Ανάσταση!!!
TAG