ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ.

Γέμισε και πάλι η εκκλησιά μας χαμόγελα...
       Παραδοσιακά πια, την  τελευταία σχολική ημέρα πριν από τις διακοπές των μαθητών των σχολείων των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, γίνεται  εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και έτσι έχουμε την χαρά να δούμε και πάλι συγκεντρωμένα όλα τα γλυκά πρόσωπα των παιδιών της γειτονιάς μας και με αυτές τις εικόνες να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, την εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας.
       Από νωρίς το πρωΐ όλα ήταν έτοιμα στον ναό για να υποδεχθούμε τους τριακόσιους και πλέον μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας, αλλά και τους περισσότερους από εξήντα μικρότερους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου μας. Ο ναός μας ζεστός και καθαρός, ο ιεροψάλτης μας ο κος Κώστας Παπαγερούδης στην θέση του, ο ιερέας μας, π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, που θα τελούσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ο άλλος μας ιερέας π. Χρυσόστομος Τελίδης, που θα βοηθούσε και θα συμπροσευχόταν μαζί μας, η κα Ελίνα που φροντίζει πάντα να μην λείπει τίποτα σε κάθε εκκλησιασμό των παιδιών μας, από τις καρέκλες για να καθίσουν όλα τα παιδιά, το αντίδωρο και τις καραμέλες, μέχρι και τις στολές για να ντυθούν τα παπαδάκια μας, όλα στην εντέλεια.
       Γύρω στις 9.00 π.μ άρχισαν να καταφθάνουν τα σχολεία μας με πρώτο όπως πάντα το Νηπιαγωγείο μας με την Διευθύντρια του, την κα Πετρούλα Μίσιου και τους βοηθούς της, τέλεια στοιχισμένο σε δυάδες να κατεβαίνει χαριτωμένα τα σκαλοπάτια του υπόγειου προς το παρόν ναού μας, που τώρα με γοργούς ρυθμούς χτίζεται και να καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στον κυρίως ναό μας, και αργότερα να ακολουθεί το ένα και μοναδικό Δημοτικό Σχολείο μας με τους αγαπητούς δασκάλους του, ενώ πολλά από τα μεγαλύτερα αγόρια έτρεξαν στο ιερό για να γίνουν οι βοηθοί του ιερέως που θα τελούσε την Λειτουργία.
       Απρόσμενη και δυσάρεστη έκπληξη ήταν η απροειδοποίητη διακοπή ρεύματος από την ΔΕΗ στην συνοικία μας, που μας άφησε χωρίς φώτα, χωρίς ζέστη και χωρίς μικρόφωνα για περίπου μισή ώρα. Ευτυχώς όμως την πιο καίρια στιγμή της Θείας Λειτουργίας, όταν θα "κοινωνούσαν" τα παιδιά του Σώματος και του Αίματος του Χριστού μας επανήλθε το φως και όλα πήγαν κατ' ευχήν, ευτυχώς γιατί η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου μας, η κα Σοφία Νικολαΐδου, αλλά και κατηχήτρια στο μέσο κατηχητικό των κοριτσιών μας, είχε ετοιμάσει μια προβολή με τον καινούργιο βιντεοπροβολέα των κατηχητικών μας, για μετά το "Δι' ευχών" του ιερέως, με θέμα την Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας, την Σταύρωση και την Ανάσταση Του.
       Τέλος ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, ευχόμενος σε ένα-ένα τα παιδιά "Καλή Ανάσταση", μοίρασε το αντίδωρο μαζί και ένα γλύκισμα, για να έχει αντίκρυσμα η γλυκιά παρουσία τους στην ζωή της εκκλησιάς μας, ζήτησε από τους δασκάλους να μεταφέρουν τις ευχές του και στην διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου των Ανθοκήπων, κας Μαρίας Μπαζιάκου, που δεν μπόρεσε να έρθει και αποχαιρέτησε όλους τους συμμετέχοντες στην πρωϊνή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία της Παρασκευής πριν από το Σάββατο του Λαζάρου.
Ευχές για καλές Πασχαλινές διακοπές
 στους μαθητές μας!!!!  
TAG