ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ & ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/6/2021, ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00 μ.μ...ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Είδησις:

Στην Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 το βράδυ, θα τελεστεί αρχικά η Ιερά Παράκλησις του Ζωοδότου Χριστού για τους μαθητές μας της γ' Λυκείου που διαγωνίζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις τους, αλλά και τους φοιτητές μας που σε λίγο ξεκινά η εξεταστική περίοδος τους, ενώ κατόπιν θα γίνει και Αγρυπνία προς τιμήν των Αγίων, Πέτρου του Αθωνίτου και Ονουφρίου του Αιγυπτίου. 
Στις 7.00 μ.μ. θα χτυπήσει η καμπάνα της εκκλησιάς μας καλώντας τους πιστούς σε αυτήν την βραδινή προσευχή, ειδικά τους μαθητές μας, όπου κατά την διάρκεια της θα τεθούν για ευλογία σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας που εορτάζει στις 11/6, και του οποίου μικρό απότμημα θησαυρίζεται στον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό μας. 
Θα ξεκινήσουμε με την Ιερά Παράκληση, όπου μετά το πέρας της θα δοθούν αναμνηστικά δώρα και ένα μικρό  κέρασμα στους μαθητές μας. Στην συνέχεια θα συνεχίσουμε με το Απόδειπνο και τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, για να ξεκινήσει μετά ο εορταστικός Εσπερινός, κατά τον οποίο θα τελεστεί Λιτή και Αρτοκλασία για τους διαγωνιζομένους στις πανελλήνιες μαθητές μας, ενώ στους Αίνους του Όρθρου θα χριστούν όλοι οι συμμετέχοντες με το ευλογημένο έλαιο από την κανδήλα που θα καίει στον Νάρθηκα καθ' όλην την διάρκεια των Ακολουθιών στην εικόνα των εορταζομένων Αγίων μας. Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, θα κοινωνήσουμε όλοι του Σώματος και του Αίματος του Χριστού μας, θα διαβαστεί και το κόλλυβο του Αγίου Πέτρου του Αθωνίτου και του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου από τους ιερείς μας, και θα "απολύσει" η Αγρυπνία μας....πρώτα και πάντα ο Θεός!!!
Σας περιμένουμε με χαρά!!!
Καλή επιτυχία στους μαθητές μας!!!
TAG