ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ "ΟΙ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ & ΤΩΝ ΤΑΛΑΝΤΩΝ"

 "Το Τροπάριο της Κασσιανής" 


"Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή..."
     Η σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας του Ιερού Ναού μας, της Μεγάλης Τρίτης του 2017, θα είναι αφιερωμένη στον π. Παύλο Ιωσηφίδη, γνωστό σε όλους για την όμορφη φωνή του, την δεινότητα και τις γνώσεις του στην βυζαντινή μουσική μα και την αγάπη του στην Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, μια αμφίδρομη αγάπη, μια αγάπη που οι Ανθοκηπιώτες δεν ξεχνούν να του ανταποδώσουν με την πρώτη ευκαιρία. 
            Η συγκίνηση μας περισσεύει κάθε φορά που ακούμε τον π. Παύλο Ιωσηφίδη να ψάλλει τους ύμνους της Εκκλησίας μας, ιδιαίτερα όμως αυτούς μέσα από την υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδας. Σε μια τέτοια εκκλησιαστική περίοδο, την Μεγάλη Τρίτη του 2013, ο π. Παύλος επισκέφθηκε το Ναό μας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του εφημερίου μας, π. Χρυσοστόμου Τελίδη, και έτσι είχαμε την χαρά να τον φιλοξενήσουμε στην μικρή και υπόγεια προς το παρόν εκκλησία μας, στην κατακόμβη του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, που προσωρινά τελούμε τις Ακολουθίες μας, αλλά που πολύ σύντομα  αποπερατώνεται, πρώτα ο Θεός, ο επάνω περίλαμπρος ναός που χτίσαμε προς τιμήν των Αγίων μας και πολύ σύντομα θα λειτουργεί. 
      Στην όμορφη και ταπεινή κατακόμβη μας λοιπόν παραδώσαμε στον π. Παύλο άνευ όρων το αναλόγιο μας, το εμπιστευθήκαμε στην εμπειρία των τόσων ετών στην διακονία της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα της Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου υπηρετεί από χρόνους πολλούς, για να παραδοθούμε και εμείς με την σειρά μας, ακούγοντας από την βαθιά βυζαντινή και αγιορείτικη βελούδινη φωνή του, το Τροπάριο της Κασσιανής, το πιο μεγάλο από τα τροπάρια της Εκκλησίας μας, μα συνάμα και το πιο συγκινητικό, το πιο "συγκλονιστικό" και το πιο μεγαλόπρεπο.
           Βοηθός του στο αναλόγιο ήταν και ο έτερος εφημέριος μας π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, δάσκαλος και αυτός της βυζαντινής μουσικής και χοράρχης της ενοριακής χορωδίας μας, μαζί με τους υπολοίπους ιεροψάλτες μας. Θα έχουμε την μεγάλη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε τον π. Παύλο στον Ναό μας το Μεγάλο Σάββατο το πρωΐ, στην Πρώτη Ανάσταση, για να ψάλλουμε όλοι μαζί του το "Ανάστα ο Θεός..." και με θόρυβο εκκωφαντικό να διώξουμε τον διάβολο από την ζωή μας.
      Ο φακός της ιστοσελίδας του Ναού μας κατέγραψε τότε την στιγμή αυτή και με πολύ συγκίνηση σας την πρόβαλε στο κανάλι μας στο Youtube. Το ίδιο θα επαναλάβει και φέτος, στο άρθρο της Μεγάλης Τρίτης του 2017, με απώτερο σκοπό να σας κάνει όλους μέλη της παρέας μας αγαπημένα, φίλους καρδιακούς, διαδικτυακούς και μη και αναγνώστες της "φανατικούς", που θα μας παρακολουθείτε μέσω των τακτικών αναρτήσεων, των άρθρων και των αφιερωμάτων της, όπου αποτυπώνεται η ανοδική πορεία της Ενορίας μας, τόσο στην πνευματική οικοδόμηση της, όσο και στην πραγματική, στην οικοδόμηση δηλαδή της όμορφης εκκλησιάς της, αφού έχει τελείωσε πια η εξωτερική ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού της, τώρα με γοργούς ρυθμούς κατασκευάζουμε το εσωτερικό της και τις λεπτομέρειες σε αυτό, όπως η θέρμανση και η ψύξη, οι πολυέλεοι και οι επιμέρους χώροι του Ναού, πλησιάζοντας στην πλήρη αποπεράτωση του όλου οικοδομήματος, αφήνοντας μας να ονειρευόμαστε πως σύντομα θα μπορέσουμε να "λειτουργήσουμε" στον υπέργειο Ναό μας, και "σπίτι" των Αγίων μας προστατών, του Ιωακείμ και της Άννας, αλλά και "πατρικό σπίτι" της Παναγίας κόρης τους. 
Αποτέλεσμα εικόνας για κασσιανη
Ο βίος της Οσίας Κασσιανής
της Υμνογράφου.
    Μαζί με το Τροπάριο της Κασσιανής, από τον π. Παύλο Ιωσηφίδη σας παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας και τον βίο της Οσίας Κασσιανής  της Υμνογράφου, μια παρεξηγημένη μορφή στο Συναξάρι της Ορθοδοξίας μας, μια οσία μορφή της Εκκλησίας μας που εμείς, λόγω της παραστατικότητας του λαοφιλούς ποιητικού έργου της, εσφαλμένα την έχουμε ταυτίσει με την πρωταγωνίστρια του Τροπαρίου αυτού που φέρει την σφραγίδα της, της "εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή...", τον οποίο βίο της και την απομυθοποίηση του, εύκολα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που σας ετοιμάσαμε. 
    Ευχόμαστε σε όλους Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση και σας υποσχόμαστε πως μαζί με τα άρθρα μας, 
που σκοπό θα έχουν την κατήχηση και την επιμόρφωση των ενοριτών μας και γενικά των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας ανά τον κόσμο, θα συνεχίσουμε και με ειδήσεις και με σχόλια που σκοπό θα έχουν την προβολή της ζωής της Ενορίας μας μέσω του διαδικτύου καθ' όλη την Μεγάλη Εβδομάδα μα και πάντα, κάνοντας σας έστω και με αυτόν τον τρόπο, μετόχους στο πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών και των δραστηριοτήτων της Ενορίας μας και γιατί όχι, σύντομα, και συμμέτοχους στις προσπάθειες μας αυτές και συνενορίτες και βοηθούς στον αγώνα που ξεκινήσαμε.
Σας ευχαριστούμε 
από την καρδιά μας π. Παύλε,
σας περιμένουμε και φέτος
 το Μεγάλο Σάββατο!!!
Αποτέλεσμα εικόνας για μεγάλη τρίτη
Βίντεο
Μεγάλη Τρίτη 2013
Ιερός Ναός Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, 
των Ανθοκήπων  της Νέας Ευκαρπίας.
(ψάλλει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Ιωσηφίδης)
TAG