Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΝ ΔΡΑΜΑ (Καρσλίδης)

   Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης
Είδησις:
ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ...
     Η Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, επί τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου του εν Δράμα την 4η Νοεμβρίου και στα πλαίσια της αγάπης της για τα μοναστήρια της Βορείου Ελλάδος, κάνει μια προσκυνηματική εκδρομή στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη στην Σίψα Δράμας (Ταξιάρχες), όπου εκεί βρίσκεται ο τάφος αλλά και το Ιερό Λείψανο του Αγίου, την Κυριακή 6η Νοεμβρίου 2016. 
Το λεωφορείο μας θα ξεκινήσει μετά την Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό μας, στις 12.00 το μεσημέρι. (για το πρόγραμμα της εκδρομής κάντε κλικ πάνω στην αφίσα μας)
*********************
Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης     Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης, γεννήθηκε το 1901 μ.Χ. στην Αργυρούπολη του Πόντου (έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Χαλδίας) και το βαφτιστικό του όνομα ήταν Αθανάσιος. Έμεινε από μικρός ορφανός και μάλιστα οι γονείς του πέθαναν την ίδια ημέρα. Όμως, αμέσως φανερώθηκαν τα σημεία της κλήσεως και της χάριτος. 
      Γαλουχημένος από την ευσεβέστατη μάμμη του με την παραδειγματική ποντιακή ευσέβεια, μόλις στάθηκε στα πόδια του και άρχισε να μιλάει έδειξε ότι διέφερε των άλλων παιδιών και ότι ήταν αφοσιωμένος στον Θεό. Παιδί ακόμα, προσεύχονταν συνεχώς, έκανε νηστείες και επτά χρονών πήγε και προσκύνησε την Παναγιά του Σουμελά. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης      Δόκιμος μοναχός έγινε σε ηλικία μόλις εννέα ετών. Η κουρά του σε Μοναχό έγινε το 1919 μ.Χ. σε ηλικία 18 ετών και στην συνέχεια χειροτονήθηκε Διάκονος. 
      Τις τραγικές ημέρες του διωγμού της Εκκλησίας από τους κομμουνιστές στην Γεωργία, ο νεαρός Ιεροδιάκονος συνελήφθη ως «χθρς το λαο», υπέστη φυλακίσεις, ταπεινώσεις, ευτελισμούς, δημόσιες διαπομπεύσεις και ανήκουστους βασανισμούς. Καταδικάσθηκε μάλιστα σε θάνατο και τουφεκίστηκε, αλλά διεσώθη θαυματουργικώς! 
      Το 1925 μ.Χ. χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και Πνευματικός, ενώ το 1929 μ.Χ. ήρθε, μετά από πολλές περιπέτειες στη Σίψα
Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης (στο συνοικισμό των Ταξιαρχών Δράμας) της Ελλάδας, όπου έζησε τα τελευταία τριάντα, από τα πενήντα οκτώ χρόνια της ζωής του. 
      Καταδικάσθηκε και πάλι σε θάνατο το 1941 μ.Χ. από τους εκ βορρά ομόδοξους εισβολείς και σώθηκε και πάλι θαυματουργικώς, για να συνεχίσει την οσιακή του ζωή, διδάσκοντας και νουθετώντας τα πνευματικά του παιδιά, αλλά και όσους πήγαιναν να τον επισκεφθούν, μέχρι την ημέρα της κοίμησης του, στις 4 Νοεμβρίου 1959 μ.Χ.
      Η αγιοκατάταξη του Οσίου με το επωνύμιο  «ο Όσιος Γεώργιος ο εν Δράμα», έγινε το 2008 μ.Χ. υπό του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Δράμα.
Σας περιμένουμε στην εκδρομή μας 
για να μάθουμε ακόμα περισσότερα 
για τον νεοφανή Άγιο μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου