ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 2013 "ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ" (π. Παύλος Ιωσηφίδης)



"Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή..."
     Η σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας του Ιερού Ναού μας, θα είναι αφιερωμένη στον π. Παύλο Ιωσηφίδη, γνωστό σε όλους για την όμορφη φωνή του, την δεινότητα και τις γνώσεις του στην βυζαντινή μουσική μα και την αγάπη του στην Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, μια αμφίδρομη αγάπη, μια αγάπη που οι Ανθοκηπιώτες δεν ξεχνούν να του ανταποδώσουν με την πρώτη ευκαιρία. 
     Η συγκίνηση μας περισσεύει κάθε φορά που ακούμε τον π. Παύλο Ιωσηφίδη να ψάλλει τους ύμνους της Εκκλησίας μας, ιδιαίτερα όμως αυτούς μέσα από την υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδας. Σε μια τέτοια εκκλησιαστική περίοδο, την Μεγάλη Τρίτη του 2013, ο π. Παύλος επισκέφθηκε το Ναό μας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του εφημερίου μας, π. Χρυσοστόμου Τελίδη, και έτσι είχαμε την χαρά να τον φιλοξενήσουμε στην μικρή και υπόγεια προς το παρόν εκκλησία μας και να του παραδώσουμε άνευ όρων το αναλόγιο του Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας, να το εμπιστευθούμε στην εμπειρία των τόσων ετών στην διακονία της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα της Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου υπηρετεί από χρόνους πολλούς, για να παραδοθούμε και εμείς με την σειρά μας, ακούγοντας από την βαθιά βυζαντινή και αγιορείτικη βελούδινη φωνή του, το Τροπάριο της Κασσιανής, το πιο μεγάλο από τα τροπάρια της Εκκλησίας μας, μα συνάμα και το πιο συγκινητικό, το πιο "συγκλονιστικό" και το πιο μεγαλόπρεπο, ενώ βοηθός του στο αναλόγιο ήταν και ο έτερος εφημέριος μας π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, δάσκαλος και αυτός της βυζαντινής μουσικής και χοράρχης της ενοριακής χορωδίας μας, μαζί με τους υπολοίπους ιεροψάλτες μας.
     Ο φακός της ιστοσελίδας μας κατέγραψε τότε την στιγμή αυτή και με πολύ συγκίνηση σας την πρόβαλε στο κανάλι της με απώτερο σκοπό να σας κάνει όλους μέλη της αγαπημένα, φίλους και αναγνώστες της, που θα παρακολουθείτε μέσω των τακτικών αναρτήσεων, άρθρων και αφιερωμάτων της, την ανοδική πορεία της Ενορίας μας, τόσο στην πνευματική οικοδόμηση της, όσο και στην πραγματική, αφού μόλις τελείωσε η πρώτη φάση της ανοικοδόμησης του Ιερού Ναού μας, που τώρα κατασκευάζουμε με γοργούς ρυθμούς, δηλαδή η αποπεράτωση του τσιμεντένιου σκελετού της, αφήνοντας μας να ονειρευόμαστε πως σύντομα θα μπορέσουμε να "λειτουργήσουμε" στον υπέργειο Ναό μας, και "σπίτι" των Αγίων μας προστατών, αλλά και "πατρικό σπίτι" της Παναγίας κόρης τους. 
Αποτέλεσμα εικόνας για κασσιανη
Ο βίος της Οσίας Κασσιανής
της Υμνογράφου.
    Μαζί με το Τροπάριο της Κασσιανής, από τον π. Παύλο Ιωσηφίδη σας παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας και τον βίο της Οσίας Κασσιανής  της Υμνογράφου, τον οποίο εύκολα μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που σας ετοιμάσαμε. Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση και σας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να προβάλουμε την ζωή της Ενορίας μας μέσω του διαδικτύου καθ' όλη την Μεγάλη Εβδομάδα μα και πάντα, κάνοντας σας έστω και με αυτόν τον τρόπο μετόχους στο πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών και των δραστηριοτήτων της Ενορίας μας και γιατί όχι σύντομα και συμμέτοχους στις προσπάθειες μας αυτές και συνενορίτες και βοηθούς στον αγώνα μας.

Μεγάλη Τρίτη 2013
Ιερός Ναός Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, 
Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας.
(ψάλλει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ιωσηφίδης)
Σας ευχαριστούμε 
από την καρδιά μας π. Παύλε,
σας περιμένουμε και φέτος!!!
TAG