Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Η ΑΓΙΑ ΙΟΥΛΙΤΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ.

Είδησις: 
Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ...Η Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, θα τελέσει Αγρυπνία στη μνήμη των Αγίων Κηρύκου και της μητρός αυτού Ιουλίττας, την παραμονή της εορτής τους, την Παρασκευή 14η Ιουλίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ, στην κατακόμβη του ομώνυμου Ιερού Ναού μας, που τώρα χτίζεται από επάνω και οσονούπω αποπερατώνεται και θα λειτουργήσει. Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας και συγκεκριμένα στην Λιτή και την Αρτοκλασία, θα τεθούν σε προσκύνηση τα σεπτά Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που θησαυρίζονται στον Ναό μας, ενώ στον Όρθρο και κατά την διάρκεια των Αίνων θα γίνει η χρίσις των συμμετεχόντων στην Αγρυπνία μας με το έλαιο της κανδήλας των εορταζομένων Αγίων, που θα καίει στο κέντρο της εκκλησιάς μας καθ' όλην την διάρκεια της νύχτας. Στο τέλος της Αγρυπνίας, γύρω στις 12.30 π.μ, θα παρατεθεί μικρή Τράπεζα στο φιλόξενο Αρχονταρίκι του Ναού μας, για τους αγρυπνούντες, κοπιώντες και ψάλλοντες, για τους προσκυνητές των Αγίων μας, αλλά και τους επισκέπτες στην Ενορία μας.
Αποτέλεσμα εικόνας για σχεδια εκκλησιαστικά

        "Ἰουλίττα σύναθλος υἱῷ Κηρύκῳ, Ἡ λαιμότμητος τῷ κάραν τεθλασμένῳ, Πέμπτῃ. Πέμπτῃ Ἰουλίτταν δεκάτῃ τάμον, υἷα δ' ἔαξαν."

    Η Αγία Ιουλίττα, έζησε κατά την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Καταγόταν από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας. Επειδή όμως τότε κυριαρχούσε ο διωγμός κατά των χριστιανών, πήρε το γιο της τον Κήρυκο και πήγε στην Σελεύκεια και στην συνέχεια στην Ταρσό.
      Στην Ταρσό συνελήφθη από τον ηγεμόνα, τον Αλέξανδρο, ο οποίος την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια μπροστά στο παιδί της. 
    Στην συνέχεια προσπάθησε να φέρει με το μέρος του τον μικρό. το παιδάκι όμως δεν δεχόταν και μάλιστα αφού επικαλέστηκε το όνομα του Χριστού, έδωσε μία δυνατή κλωτσιά στην κοιλιά του ηγεμόνα. 
     Αυτός εξοργίστηκε τόσο πού το πέταξε από τα σκαλιά σπάζοντας το κρανίο του μικρού Κήρυκου. Μ' αυτόν τον τρόπο έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου ο μικρός Κήρυκος. Η δε μητέρα του μετά από λίγο, αφού υπεβλήθη σε πολλά και φρικτά βασανιστήρια, παρέδωσε το πνεύμα της στον Χριστό.
     Παρακάτω, στην σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας του Ναού μας, αφιερωμένη σε αυτούς τους δύο στεφανωμένους με το στεφάνι της Αγιότητος μάρτυρες της Ορθοδοξίας μας, την Αγία Ιουλίττα και τον τριετή γιο της τον Άγιο Κήρυκο, κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα τους, θα δείτε ένα όμορφο βίντεο με την ζωή και το μαρτύριο τους, και πιο κάτω θα ακούσετε το Απολυτίκιο των Αγίων μας από την γλυκιά φωνή του Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Καβαρνού.
Το βίντεο...
Ο βίος των Αγίων μας, 
Ιουλίττης & του τριετούς υιού της Κηρύκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου