Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

ΜΙΚΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ" ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.

Ένα ακόμα μικρό Πανηγύρι στην Ενορία μας,
 για τα "εννιάμερα της Παναγίας".
   Και φέτος, όπως κάθε χρόνο τελέσαμε πανηγυρικά τον εορτασμό για τα "Εννιάμερα της Παναγίας", στο μικρό παρεκκλήσι που έχει στην αυλή του σπιτιού του, η οικογένεια του κου Χρήστου Σαμπάνη, με κάθε τιμή και ευλάβεια.
     Στις 8.00 το απόγευμα έφτασε στο μικρό παρεκκλήσι ο ιερέας μας π. Χρυσόστομος Τελίδης, συνοδευόμενος από τα παιδιά τα οποία και θα έψαλλαν κατά την πανήγυρη και ξεκίνησε ο Μεγάλος Εσπερινός της εορτής, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα η Αρτοκλασία, ενώ στο τέλος της Ακολουθίας μετά το "Δι'ευχών" ο ιερέας μας, πατήρ Χρυσόστομος, ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους τους πανηγυριστές και τους μοίρασε τον ευλογημένο άρτο.

         Ιδιαίτερα στην οικογένεια του κου Χρήστου Σαμπάνη, που ήταν και υπεύθυνη για την διοργάνωση του Μικρού αυτού Πανηγυριού και των εορταστικών εκδηλώσεων που θα ακολουθούσαν αμέσως μετά των λατρευτικών, ευχήθηκε ο ιερέας μας κάθε ευτυχία, υγεία και μακροημέρευση, ενώ κάλεσε τον κύριο Χρήστο και την κυρία Αλεξάνδρα Σαμπάνη, καθώς και την μεγάλη οικογένεια του, να έρχονται τακτικότερα και να εκκλησιάζονται στην νέα και υπό κατασκευή ακόμα εκκλησία της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.
    Προνόμιο και ευλογία, συμπλήρωσε ο π. Χρυσόστομος είναι για όλους μας να έχουμε στην συνοικία των Ανθοκήπων το "πατρικό σπίτι" της Παναγιάς μας, το σπίτι που τώρα χτίζουμε για να στεγάσουμε όλη την οικογένεια της, για να την έχουμε πάντα κοντά την Παναγία μας, που τόσο αγαπά και ευλαβείτε όλη η οικογένεια Σαμπάνη και όσο μπορούν να βοηθούν στις δραστηριότητες της Ενορίας, τόσο στις λατρευτικές όσο και στις κοινωνικές, αλλά και στις εργασίες ανέγερσης του ναού μας, που δεν θα σταματήσουν όσο οι Ενορίτες μας θα βοηθούν και θα δείχνουν την αγάπη τους στους προστάτες Αγίους τους, τον Άγιο Θεοπροπάτορα Ιωακείμ και την Αγία Θεοπρομήτορα Άννα.
      Ο ιερέας μας, π. Χρυσόστομος Τελίδης μαζί με τους ιερόπαιδες που έψαλλαν τον Εσπερινό της εορτής αποχώρησαν μετά τις 9.00 το βράδυ από την οικεία του κου Σαμπάνη αποχαιρετώντας όλα τα μέλη της οικογενείας και των επισκεπτών, τους ευχήθηκαν δε καλή διασκέδαση στην γιορτή που είχαν ετοιμάσει με φαγητό, μουσική και τραγούδια και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου στην εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ή τα "Εννιάμερα της Παναγίας", όπως την αποκαλεί ο ευλαβής λαός του Θεού. 
Χρόνια πολλά...
...καλά και ευλογημένα!!!Και του χρόνου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου