Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

ΟΙ Α΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.

"Χαίρε, δι' ής η χαρά εκλάμψει"
                       Η Παναγία Θεοτόκος, 
                 η μάνα όλου του κόσμου!!!
    Κάθε που μπαίνει η Σαρακοστή ο νους μας πηγαίνει κατευθείαν στην Παναγιά, την θυμόμαστε με αγάπη και κάθε Παρασκευή που έρχεται, την αφιερώνουμε σ'αυτήν, στην γυναίκα που μας χάρισε έναν Υιό ξεχωριστό, έναν Σωτήρα, έναν Λυτρωτή, έναν βασιλιά της ψυχής μας. 
        Τιμήσαμε και εμείς, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, την Μάνα μας, την Παναγιά μας, όπως της οφείλαμε άλλωστε και όπως της άξιζε, την Παρασκευή της 27ης του Φεβρουαρίου του 2015, απαγγέλοντας της ο π. Χρυσόστομος Κοτσίδης την 1η Στάση των Χαιρετισμών και κηρύττοντας τον Θείο Λόγο ο έτερος εφημέριος του ναού, π. Χρυσόστομος Τελίδης.
        Στολίσαμε την εικόνα της, αφήνοντας πάνω της λουλούδια ολόφρεσκα, όμορφα και μυρωδάτα, αφήνοντας πάνω της την καρδιά μας, την ψυχή μας  και τα προβλήματα μας, ζητώντας από αυτήν να μας τα λύσει όλα και να ελαφρύνει τον πόνο μας, όπως μόνο αυτή ξέρει και μπορεί.
      Την προσκυνήσαμε και φέτος όπως κάνουμε κάθε χρόνο, τόσα χρόνια, σ' όλες τις εκκλησιές του κόσμου εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, γιατί την αγαπάμε ως Μάνα του Χριστού και Σωτήρα μας, αλλά και σαν την δική μας Μάνα.
       Ανάψαμε όλα τα κανδύλια της, δώδεκα αγιοκέρια φώτιζαν το πρόσωπο της καθ' όλη την διάρκεια της Ακολουθίας της, φωταγωγήσαμε το "πατρικό" της, τον ναό των γονιών της, "το σπίτι" των Αγίων Θεοπατόρων, του Αγίου Ιωακείμ και της Αγίας Άννας, μέσα και έξω, εδώ στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, στην Δυτική Θεσσαλονίκη.
  Σ' έναν ναό μοναδικό στον κόσμο, στον οποίο από πέρυσι έχουμε την μεγάλη και ιδιαίτερη ευλογία, τα Ιερά Λείψανα τους, τα οποία θησαυρίζουμε με ευλάβεια στον υπό ανέγερση ακόμα ναό τους, να προσκυνάμε στο τέλος της Ακολουθίας των Χαιρετισμών της Κόρης τους και Παναγιάς μας, που είναι και δικό της "σπιτικό", αλλά και μια λαμπάδα αφήσαμε αναμμένη στην χάρη της μα και ένα λουλούδι της καταθέσαμε μυρωδάτο και όμορφο και έτσι όλοι μαζί, Ανθοκηπιώτες και μή, επισκέπτες και προσκυνητές της, ενώσαμε την προσευχή μας και της βροντοφωνάξαμε με αγάπη...
 "Χαίρε νύμφη ανύμφευτε"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου