ΟΙ Γ' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.

 Κοντεύουμε στο μέσον της Σαρακοστής...και όλη η Ορθοδοξία"Χαιρέτησε"
 για άλλη μια Παρασκευή 
την Παναγιά μας!!!
         Στον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής της 13ης του Μαρτίου 2015, ζεστάναμε την εκκλησιά μας, την καθαρίσαμε, στολίσαμε την εικόνα της Παναγιά μας και μετά, στις 7.30 μ.μ χτυπήσαμε τις καμπάνες μας, καλώντας τους πιστούς στους "Χαιρετισμούς της Θεοτόκου", όπου ο ιερέας μας, τέλεσε την ακολουθία με  την Γ' στάση του Ακαθίστου ύμνου.
         Ο κόσμος ήταν πολύς, που φόρεσε τα καλά του και ήρθε στον ναό μας να "χαιρετήσει"μαζί με όλους τους ενορίτες και προσκυνητές μας την Παναγία, έχοντας όμως έναν ακόμα λόγο παραπάνω για να έρθει εδώ στην εκκλησία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που βρίσκονται στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, στην Δυτική μεριά της Θεσσαλονίκης, μια και η εκκλησία μας φέρει το όνομα των γονιών της, και αυτούς τιμά και έχει προστάτες, το όνομα των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων, του Αγίου Ιωακείμ και της Αγίας Άννας, και εδώ η Παναγιά μας "ζεί" και"αισθάνεται" οικεία, εδώ ανάμεσα μας "κινείτε" και μας προστατεύει, αφού αυτό είναι το "πατρικό" της σπίτι και σε αυτό "αναπαύεται". 
       Η Παναγία, η μάνα όλων, μας καλεί κάθε φορά στο μοναδικό στον κόσμο "πατρικό" της σπίτι, εδώ στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας και ο κόσμος, πιστός πάντα στο κάλεσμα της κάθε Παρασκευής γεμίζει τον ναό των γονιών της, ειδικά τα νέα ζευγάρια που αγωνιούν να λάβουν το θείο δώρο της τεκνοποιΐας και έρχονται να κάνουν το τάμα τους, ανάβοντας  λαμπάδες από μελισσοκέρι στην κόρη τους την αγαπημένη, αφήνοντας τα πιο φρέσκα, τα πιο όμορφα και τα  ευωδιαστά λουλούδια στην εικόνα της,  κάνοντας τάμα όπως ακριβώς έκανε και η ίδια η Αγία Άννα στον Θεό η οποία συνεχώς παρακλητικά του έλεγε: "Θεέ μου δώσε μου ένα παιδί και εγώ, είτε αγόρι είναι, είτε κορίτσι, πίσω πάλι θα στο δώσω για να  υπηρετεί τον Ναό σου".
         Όπερ και εγένετο, οι Άγιοι Ιωακείμ και Άννα απέκτησαν σε ηλικία "προβεβηκυία", μεγάλη και προχωρημένη δηλαδή, κατόπιν πολλών δοκιμασιών, όπως αναφέρει το απόκρυφο Πρωτευαγγέλιο του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, όχι ένα οποιοδήποτε παιδί, μα διαλέχθηκαν για να φέρουν στον κόσμο, την Παναγία και με την Γέννηση του Μεσσία Χριστού, την Σωτηρία του κόσμου. Έχουν μεγάλη  παρρησία οι Δίκαιοι Θεοπάτορες στον Χριστό και Θεό μας, στον κατά σάρκα εγγονό τους, γιαυτό και η γειτονιά μας ήδη γέμισε παιδιά και το θαύμα της παιδοποιίας στον ναό μας είναι συχνό φαινόμενο, κατόπιν της ευχής της Αγίας Άννας που παίρνουν τα ζευγάρια από τους ιερείς μας.
          Στο τέλος της ακολουθίας, την οποία αυτήν την Παρασκευή τέλεσε ο π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο έτερος εφημέριος του Ναού, π. Χρυσόστομος Τελίδης, μιλώντας μας για την σημερινή δύσκολη εποχή, για την πλάνη και την αιχμαλωσία της ψυχής μας, μα και του αδύναμου σώματος μας, αλλά και για τα πάθη μας, τα οποία  και μας οδήγησαν εδώ. 
        Μετά σχολιάζοντας στο κήρυγμα του και καταστάσεις της επικαιρότητος, μας είπε για την χρεοκοπία της ζωής μας, για τους τραπεζίτες που ακόμα "παζαρεύουν" την ψυχή μας, και αγωνίζονται ποιος θα την υποδουλώσει πρώτος και διαπραγματεύονται με σθένος τους επαχθείς όρους που θα μας βάλουν, αντίτιμο μιας ζωής εύκολης και με πολλά υλικά αγαθά, μα βρόμικης και χωρίς αρχές, την οποία μας ετοιμάζουν.
        Μίλησε όμως και για τις δυσκολίες που περνά και η δική μας μικρή και φτωχική εκκλησία, εξαιτίας της κρίσης που περνά η χώρα μας και που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει πια στα έξοδα που προέρχονται από τις πολλές και έντονες δραστηριότητες της Ενορίας μας, άλλες που αφορούν τα παιδιά των κατηχητικών μας, την επιμόρφωση και την διασκέδαση τους και άλλες το φιλόπτωχο ταμείο μας που έχει αυξήσει σε αριθμό τις οικογένειες που βοηθά τον τελευταίο καιρό, και έτσι απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ζήτησε την βοήθεια όλων των ενοριτών και προσκυνητών της μικρής κατακόμβης μας
      Όσο για τα όνειρα που κάνουμε και που αφορούν τον ναό επάνω και την αποπεράτωση του, βρίσκονται προς το τέλος τους αφού ο ναός κοντεύει να κλείσει, τελειώνοντας μέχρι το Πάσχα την πρώτη φάση κατασκευής του, που είναι τα μπετά και τα σίδερα και προτεραιότητα πια δίνεται, μπροστά στην δίνη των προβλημάτων  των αναγκαιμένων ενοριτών μας, στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών τους, αλλά και στα παιδιά των Ανθοκήπων και των κατηχητικών της εκκλησίας μας και των πάμπολλων δραστηριοτήτων τους.
          Στο δεξιό αναλόγιο ανέβηκαν από νωρίς μαζί με τον πρωτοψάλτη μας, κο Ευάγγελο Δούδη και οι βοηθοί του, ο κος Γιάννης Παπαγεωργάκης και ο κος Ηλίας Λαλόπουλος, ενώ το αριστερό μας αναλόγιο δικόνησε ο νέος ιεροψάλτης του ναού, κος Θωμάς Ζακαλκάς, με βοηθούς τον κο Ιορδάνη Τσιόντσης και τον κο Σταύρο Βουτραντζή.
         Ο π. Χρυσόστομος Κοτσίδης έκανε την Απόλυση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, ενώ στην έξοδο περίμενε ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, ο οποίος μας αποχαιρέτησε έναν-έναν παίρνοντας την ευχή του, και τις ευχές του για καληνύχτα λέγοντας συνέχεια σε όλους μας...
"Η Παναγιά μας και μονάκριβη κόρη των Αγίων μας, του Ιωακείμ και της Αννας, να είναι πάντα μαζί με εσάς και μαζί με τα παιδιά σας"!!!
TAG