ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ


Η παρουσία των παιδιών  μαλακώνει την ψυχή μας...
     ...γιαυτό τα χρειαζόμαστε τόσο πολύ,γιατί η αθωότητα τους μας κάνει να φαινόμαστε κοντά τους  καλύτεροι  άνθρωποι,να παίρνουμε λίγη από την καλοσύνη τους κάθε τόσο και να την βάζουμε στην καρδιά μας.
      Καθιερώθηκε πια στην Ενορία μας,την ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει τον Άγιο Στυλιανό,τον Άγιο προστάτη των παιδιών όλου του κόσμου,να εκκλησιάζονται οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου,του μοναδικού σχολειού στην συνοικία μας,που φέτος αριθμεί τα τριακόσια πενήντα και πλέον παιδιά, αντί των διακοσίων ογδόντα πέρυσι και με προοπτική του χρόνου να αυξηθούν πολύ περισσότερο αφού οι Ανθόκηποι είναι μια νέα γειτονιά της Ευκαρπίας,που φιλοξενεί νέα ζευγάρια που τώρα αρχίζουν να δημιουργούν τις οικογένειες τους και με την έντονη παρουσία και ευλογία των Αγίων Θεοπατόρων, του Αγίου Ιωακείμ και της Αγίας Άννας,που προστάτες της οικογένειας είναι και των ζευγαριών που αγωνίζονται να αποκτήσουν παιδιά,θα γεμίσει η περιοχή μας, κάτι που σίγουρα πρέπει να το προβλέψουμε από τώρα και να το διεκδικήσουμε από τους αρμοδίους.
     Αποκλείεται βέβαια ξανά η λύση που έδωσε ο Δήμος για την φετινή χρονιά και που για τον υπερπληθυσμό των παιδιών μας στο μοναδικό σχολείο των Ανθοκήπων τοποθέτησε ένα ακόμα "contαiner" στην αυλή του.Η μόνη λύση που θα δεχθούμε του χρόνου θα είναι ένα καινούργιο Δημοτικό Σχολείο και να ετοιμάζονται σύντομα και για ένα Νηπιαγωγείο.
   Γύρω στις 9 άρχισαν να έρχονται τα παιδιά του σχολείου, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους και την αγαπητή μας διευθύντρια την κα Μαρία Μπαζιάκου, που για ακόμα μια φορά με την κίνηση της αυτή μας έδειξε πως θεωρεί σημαντική και την πομαντική κατάρτηση των παιδιών της, μετατρέποντας την Θεία Λειτουργία μας,σε Λειτουργία Αγγέλων.
    Τα αγόρια του κατηχητικού μας σχολείου γρήγορα έτρεξαν στο ιερό για να ντυθούν παπαδάκια και να γίνουν οι βοηθοί του ιερέως,ενώ τα υπόλοιπα ήσυχα και πειθαρχημένα καθίσαν στις καρέκλες του ναού που μόλις και έφθασαν,τα δε κορίτσια κατέλαβαν το αριστερό κλίτος του ναού πάντα υπό την μέριμνα και την φροντίδα των δασκάλων τους.
    Οι δύο πια ιερείς του ναού μας,συνονόματοι και οι δύο ενός εκ των τριών Ιεραρχών, του Αγίου  Ιωάννου του Χρυσοστόμου,Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως,τα είχαν φροντίσει όλα.Να υπάρχει ζέστη  στον ναό και αρκετές καρέκλες,να υπάρχουν πολλά αντίδωρα και τέλος για ευλογία από ένα γλύκισμα για τα παιδιά,αλλά και ένα όμορφο βιβλιαράκι με μεταφρασμένη την Θεία Λειτουργία για τους δασκάλους τους.
    Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο παλιός π. Χρυσόστομος,την ώρα που ο νέος ιερέας μας π. Χρυσόστομος και αυτός,ετοίμαζε την Θεία Κοινωνία. Μας είπε λίγα λόγια για την ζωή του Αγίου Στυλιανού,την αγάπη του για τα παιδιά και την ευλογία που του έδωσε από πολύ νωρίς ακόμα ο Θεός, θαύματα να κάνει θεραπεύοντας παιδάκια και ιδιαίτερα νήπια όταν τα έφερναν σε αυτόν οι γονείς τους στην έρημο που βρισκόταν. Τελείωσε τον λόγο του ευχαριστώντας γονείς, δασκάλους, κατηχητές και παιδιά για την παρουσία τους στην αγκαλιά της Εκκλησίας του Χριστού και την αμέριστη βοήθεια τους στο ποιμαντικό του έργο,όλα αυτά τα χρόνια της προσπάθειας του.
    Τέλος τα αποχαιρέτησε ένα ένα στην πόρτα της υπόγειας,ταπεινής, μα και της πιο "ζεστής"εκκλησιάς που υπάρχει,αφού την ζεσταίνει η καλοσύνη των μικρών παιδιών της, λέγοντας τα:
"Τώρα θα σας περιμένω όλους μαζί ξανά την Παρασκευή 21η Δεκεμβρίου στον ναό για εκκλησιασμό, που είναι και η τελευταία ημέρα πριν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας,όμως θα σας περιμένω και κάθε Σάββατο που έχουμε τα κατηχητικά μας και όποτε άλλοτε θελήσετε",
μετά τα συνόδευσε στο προαύλιο του ναού και από εκεί βγήκαν στον δρόμο μέχρι που χάθηκαν εντελώς από τον ορίζοντα, ακολουθώντας την πορεία προς το σχολειό τους.
     Η εκκλησία μας φεύγοντας τα παιδιά για το σχολείο τους,θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο,όμως οι ψυχές όλων μας είχαν γεμίσει από την αθωότητα,τον αυθορμητισμό και την αγάπη τους...οπότε χαλάλι τους!!!
Εμείς θα τα φτιάξουμε όλα όπως ήταν,φτάνει να έρχονται και να ξανάρχονται τα παιδιά μας στο "σπίτι" τους,στην εκκλησιά τους!!!
TAG