ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ...ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!



Από το"Δεύτε λάβετε φώς..." στο "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ   !!!

       Από νωρίς το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου περιμέναμε στον ναό μας,των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,στους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας,το Άγιον Φώς από τα Ιεροσόλυμα.
      Περιμένοντας τακτοποιήσαμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την τελετή της Ανάστασης που θα γινόταν στα ολοκαίνουργια σκαλιά του επάνω ναού μας που σιγά σιγά κατασκευάζετε.Τα μικρόφωνα,τα μεγάφωνα,τα αναλόγια,τα φοινικόκλαδα,το χαλί,ο φωτισμός,τα πάντα ήταν έτοιμα και στην θέση τους για την μεγάλη στιγμή.

        Όμως το Άγιο Φώς αργούσε και ο ιερέας μας ανησυχούσε,ώσπου κάποια στιγμή και με αρκετή καθυστέρηση,γύρω στις 9.30 το βράδυ, κατέφθασε η κα Σταυρούλα Θεοφάνους,κόρη του Επιτρόπου μας, με το Άγιο Φώς στο φαναράκι της,κάνοντας έτσι το τάμα της,να το μεταφέρει,δηλαδή, από το αεροδρόμιο και να το μεταδίδει σε όλους τους ναούς των Ενοριών της Ευκαρπίας κάθε χρόνο.

       Ο ιερέας μας,π.Χρυσόστομος την περίμενε με ανυπομονησία στα σκαλιά του ναού, κρατώντας το θυμιατό στο χέρι και φορώντας το πετραχήλι του και αφού με κάθε ευλάβεια το παρέλαβε,της έδωσε την ευλογία να ανάψει αυτή το πρώτο κανδήλι του ναού μας, με το Άγιο Φώς που μόλις μας έφερε.

       Στις 11 χτύπησε η καμπάνα του ναού μας και άρχισαν να έρχονται οι πιστοί  στην Ακολουθία της Ανάστασης κρατώντας στα χέρια τις λαμπάδες τους για να πάρουν στο σπίτι τους αργότερα το Άγιο Φώς που ήρθε από τον Πανάγιο Τάφο του Πατριαρχείου των Ιερροσολύμων.

       Οι ψάλτες μας μαζί με τον πατέρα Παύλο,που έκανε Ανάσταση μαζί μας,μαζεύτηκαν πίσω από την Αγία Τράπεζα και σε απόλυτο σκοτάδι έψαλλαν το "Δεύτε λάβετε φώς",άνοιξε η Ωραία Πύλη και οι δύο ιερείς μας κρατώντας τις λαμπάδες τους με το Άγιο Φώς το μετέδωσαν στους πιστούς, που είχαν γίνει ένα κουβάρι μπροστά στον σολέα του ναού για να γίνουν οι πρώτοι που θα το αποκτήσουν και θα το μοιράσουν με την σειρά τους στους συμπολίτες τους.

       Από εκεί και μετά οι εικόνες που εξελίχθηκαν ήταν τόσο συγκινητικές και όμορφες που οι λέξεις θα ήταν πολύ φτωχές για να τις περιγράψουν και για ποιόν λόγο άλλωστε αφού ο ιερέας μας προνόησε να τις αποθανατίσει στον φωτογραφικό φακό, ένα από τα παιδιά που τον βοηθούν στο Ιερό,ο Βασίλης Αμοιρίδης,και έτσι να τις δει ο όλος ο κόσμος μέσω της ιστοσελίδας μας...όσο μακρυά και αν βρίσκεται.

       Έτσι λοιπόν το μόνο που απομένει να σας γράψουμε σε αυτό το αφιέρωμα για την δική μας "Ανάσταση",εδώ στους Ανθοκήπους της Ευκαρπίας και στον μικρό υπόγειο προς το παρόν ναό μας, είναι η μεγαλύτερη αλήθεια των αιώνων,η αρχή της ελπίδας και το υπέρτατο μήνυμα...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!

δείτε παρακάτω όλο το φωτογραφικό μας υλικό από την Τελετή της Ανάστασης και από την Θεία Λειτουργία που ακολούθησε.

























"Χριστός ανέστη εκ νεκρών,θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος".
TAG