ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΝ ΕΥΧΕΛΑΙΟΝ

Δέσποτα,Χριστέ,ελέησον τους δούλους σου...

       Εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής,στην Ιερά Μητρόπολη μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως,συνηθίζεται οι Ενοριακοί Ναοί να τελούν το μυστήριο του Ευχελαίου,παρουσία του Επισκόπου μας κ.κ Βαρνάβα,μια παράδοση που θέσπισε ο μακαριστός Μητροπολίτης μας κυρός Διονύσιος και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας με μεγάλη ευλάβεια και συμμετοχή από τους πιστούς.
       Έτσι και στην δική μας Ενορία,στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,τελέσαμε το Μυστήριο του Ευχελαίου την Τετάρτη 4 Απριλίου στις 6.30 μ.μ.
        Τον Δεσπότη μας εκπροσώπησε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας,πατήρ Διονύσιος Πατσάνης,ενώ πάνω από δέκα ιερείς μας τίμησαν με την παρουσία τους συμμετέχοντας και μνημονεύοντας τα ονόματα των πιστών, υπέρ υγείας και Θείας βοηθείας,"ψυχής τε και σώματος".
        Η μικρή  Εκκλησιά μας γέμισε ασφυκτικά από τους ενορίτες μας,αλλά και από προσκυνητές από τις όμορες μα και πιο απομακρυσμένες Ενορίες,που με μεγάλη ευλάβεια προσήλθαν στον ναό μας αφήνοντας τα ονόματα των οικείων τους για μνημόνευση από τους ιερείς.
        Τον Θείο λόγο κήρυξε ο π.Διονύσιος Σκαρκαλάς και στο τέλος οι ιερείς έχρισαν τους πιστούς με το ευλογημένο λάδι του Ευχελαίου, που φεύγοντας πήραν και μαζί τους για να χρίσουν και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους,όπως επίσης και ένα μικρό μπουκαλάκι με λάδι και μύρο,που είχε ετοιμάσει ο ιερέας μας,π. Χρυσόστομος, για να το έχουν στα σπίτια τους και να το χρησιμοποιούν όποτε το έχουν ανάγκη.
       Ακολούθησε τράπεζα στο μικρό αρχονταρίκι μας για τους ιερείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και για τους τοπικούς άρχοντες μας που πάντα ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις του ιερέως μας για να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του ναού μας.
       Απολαύσαμε όλοι τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα των κυριών της διακονίας του ναού μας,που πάντα πρόθυμες στο κάλεσμα των Αγίων μας, Ιωακείμ και Άννας,έρχονται και ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στην μαγειρική και μας αφήνουν άφωνους με τα επιτεύγματα τους.
       Αυτήν την φορά μας έφτιαξαν τον παραδοσιακό,μικρασιατικό, νηστίσιμο τραχανά σε δύο παραλλαγές,έναν λαδερό και έναν αλάδωτο,ενώ την σούπα μας συνόδευαν πίτες χειροποίητες και τέλος κομπόστα με διάφορα εποχιακά φρούτα.
       Οι ιερείς και οι επισκέπτες μας, μας αποχαιρέτησαν,ευχαρίστησαν τις κυρίες μας για την περιποίηση και την φιλοξενία,συγχάρηκαν τον ιερέα μας για την πρόοδο στα έργα του ναού και μας ευχήθηκαν Καλή Ανάσταση,ενώ ο ιερέας μας ξεπροβόδισε τους φιλοξενούμενους του ως την έξοδο και τους αποχαιρέτησε με τις ευχές "και του χρόνου","να μας ξανάρθετε" και...


 "Καλή Ανάσταση",σ' όλον τον κόσμο !!!
TAG