ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ

Γέμισε ο ναός μας χαμόγελα.
 
     Οι δάσκαλοι του 3ου Δημοτικού σχολείου μας επέλεξαν την τελευταία ημέρα των παιδιών στο σχολείο τους πριν τις πασχαλινές διακοπές να την αφιερώσουν στον Θεό,έτσι όλο το σχολείο ήρθε στον ναό μας για εκκλησιασμό.
      Γύρω στις 9 ήταν ήδη η εκκλησιά μας γεμάτη με ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η συνοικία των Ανθοκήπων,το μέλλον και την χαρά του, τα παιδιά με τους δασκάλους τους,το 3ο Δημοτικό Σχολείο των Ανθοκήπων που αριθμεί γύρω στα διακόσια πενήντα παιδάκια.
       Με ησυχία,τάξη και προσήλωση τα παιδιά παρακολούθησαν την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και στο τέλος "κοινώνησαν" των Αχράντων Μυστηρίων από το χέρι του πατρός Χρυσοστόμου,ενώ  μετά το "Δι' ευχών"τους είχαμε ετοιμάσει και μια μικρή έκπληξη.
        Η κα Σοφία Νικολαΐδου,δασκάλα των παιδιών και του Δημοτικού μας και του κατηχητικού μας σε συνεργασία με τον ιερέα μας ετοίμασε ένα μικρό βίντεο σχετικά με την Μεγάλη Εβδομάδα.
         Επενδυμένο το βίντεο με όμορφη μουσική αλλά και επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους, έδειξε στα παιδιά τα Άγια Πάθη του Χριστού με την βοήθεια ενός προτζέκτορα και μιας πτυσσόμενης οθόνης, όλα δανεικά από την Ενοριακή Νεανική Εστία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου,μέχρι να αποκτήσουμε και εμείς τα δικά μας μέσα διδασκαλίας και διασκέδασης των παιδιών μας.
       Εναγώνιες προσπάθειες κάνει ο ιερέας μας για να αποκτήσουμε έναν προτζέκτορα και μια οθόνη,με επιστολές στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην γειτονιά μας,όπως το "ΠΛΑΙΣΙΟ"αλλά μάταια αφού δεν ανταποκρίνονται καθόλου και δεν ευαισθητοποιούνται στις ανάγκες που έχουν οι γείτονες τους και μάλιστα τα παιδιά που αύριο θα γίνουν οι αυριανοί πελάτες τους.
       Δεν θα πάψουμε όμως να προσπαθούμε ελπίζοντας στην αγάπη όσων έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν,μια και εμείς δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σ' αυτή την δαπάνη.
       Από μια καραμέλα κέρασε στα παιδιά ο π.Χρυσόστομος για να γλυκάνει την επιστροφή τους στο σχολείο,τα αποχαιρέτησε,τα ευλόγησε και ευχήθηκε σ' αυτά και τους δασκάλους τους
Καλή Ανάσταση.
       Η Αγία Άννα και ο Άγιος Ιωακείμ,προστάτες της Ενορίας μας,γέμισαν τον τόπο παιδιά αφού είναι οι κατ' εξοχήν Άγιοι προστάτες των ζευγαριών που αγωνίζονται να τεκνοποιήσουν αίροντας τα δεσμά της στειρότητας και οδηγώντας στην παιδοποιΐα.
        Τα θαύματα που έχουμε να διηγηθούμε για τα ζευγάρια,άλλα που απέκτησαν  και άλλα που περιμένουν από ώρα σε ώρα να φέρουν στον κόσμο τα δικά τους παιδιά,είναι πολλά στην μικρή εκκλησιά μας,σε αυτόν τον υπόγειο ακόμα ναό που δεν έχει να δείξει πλούτο ούτε μεγαλεία αλλά που εξαιτίας του έχει γεμίσει ο τόπος ευλογημένα παιδιά.
       Πλούτος μας,τα παιδιά μας λοιπόν,μια και δεν έχουμε τίποτα άλλο να επιδείξουμε,όμως και οι υποχρεώσεις μας απέναντι τους,πολλές και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε όλες αν θέλουμε ο σπόρος που φυτέψαμε σ' αυτόν τον τόπο να βγάλει καρπούς που θα μας κάνει υπερήφανους.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!










TAG