ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 5.00 μ.μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 14/10/2024, ΞΕΚΙΝΑ Ο 1ος ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΗΣ !!!

Ας ευχηθούμε στις κυρίες του μικρού Κύκλου μας, Καλή & ευλογημένη κατηχητική χρονιά 2024-2024 !!!


...& ας δούμε λίγα πράγματα γι' αυτόν !!!

+ Κύκλος Νέων Γυναικών και Μητέρων 
(Υπεύθυνη τμήματος: Κυκλάρχισσα, κα. Χαρούλα Τενεκεντζή)
Είναι οι κατηχητικές συναντήσεις μας, οι Συνάξεις των νέων κυριών μας, που γίνονται κάθε Δευτέρα απόγευμα,  καθ' όλην την διάρκεια του έτους, εκτός της περιόδου του Δωδεκαημέρου της Μεγάλης Εβδομάδος & της Διακαινησίμου, αλλά και του Δεκαπενταυγούστου, μια ώρα πριν από τον Εσπερινό...και αφορούν τις νέες κυρίες της Ενορίας μας, τις νεαρές γυναίκες και μητέρες της όμορφης γειτονιάς των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας,
οι οποίες μπορούν να ενταχθούν στον κατηχητικό αυτό Κύκλο και να βρούνε μέσα από την ανάλυση των κειμένων της Αγίας Γραφής, παράλληλα και την συντροφικότητα, την αλληλεγγύη και την αγάπη...μια δεύτερη "οικογένεια" !!! μα και την διασκέδαση, τις εκδρομές, τις γιορτές μας, και τόσα ακόμα, να βρούνε απαντήσεις σε διάφορα θέματα και προβλήματα της καθημερινότητας, που ίσως να απασχολούν μια νεαρή κοπέλα, η οποία μπορεί ταυτόχρονα να είναι  γυναίκασύζυγοςεργαζόμενη, νοικοκυρά, και μητέρα, αλλά παράλληλα να είναι και μια καλή χριστιανή...και γιατί όχι !!! να είναι ή να γίνει, και ένας καλύτερος άνθρωπος!!!
πως γνωρίζετε, είχαν σταματήσει λόγω των καλοκαιρινών διακοπών οι δευτεριάτικες συναντήσεις του Κύκλου των νέων γυναικών και μητέρων, αλλά τώρα θα ξεκινήσουν και πάλι και γίνονται κανονικά, αμέσως μετά την Κυριακή του Σπορέως, συγκεκριμένα την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024...
...ενώ η επίσημη έναρξη από τον Επίσκοπο μας θα πραγματοποιηθεί με τον Αγιασμό της νέας κατηχητικής χρονιάς, την Δευτέρα 7η Οκτωβρίου 2024 στις 5.00 μ.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως)
Ο δικός μας Ενοριακός Αγιασμός του Κύκλου των Νέων Γυναικών και Μητέρων θα τελεσθεί σήμερα Δευτέρα 14/10/2024 στις 5.00 μ.μ. και αμέσως μετά θα ακολουθήσει το 1ο μάθημα μας !!!
Καλή αρχή !!!
Και επί τη ευκαιρία, 
ας δούμε & λίγα πράγματα και για τον 2ο κατηχητικό Κύκλο της Ενορίας μας, αυτόν των μεγαλυτέρων κυριών μας, που είναι και ο παλαιότερος !!!
+ Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής 
(Υπεύθυνη τμήματος: Κυκλάρχισσα, κα. Ευθαρσία Αλατζίδου...κατά κόσμον, Τασούλα)
Αυτός είναι ο παλαιότερος Κατηχητικός Κύκλος των συναντήσεων μας, που γίνεται  κάθε Τρίτη απόγευμα, καθ' όλην την διάρκεια του έτους, εκτός της περιόδου του Δωδεκαημέρου, της Μεγάλης Εβδομάδος & της Διακαινησίμου, αλλά και του Δεκαπενταυγούστου, μια ώρα πριν από τον Εσπερινό...
και αφορά τις μεγαλύτερες κυρίες της Ενορίας μας, οι οποίες χρόνια τώρα αγωνίζονται μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας τους και ενταγμένες στον κατηχητικό αυτό Κύκλο, στις εβδομαδιαίες αυτές Συνάξεις μας,
να βρούνε απαντήσεις σε διάφορα θέματα και προβλήματα μέσα από την μελέτη της Αγίας Γραφής, τα λόγια του Χριστού μας και τις παραινέσεις των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων μας, θέματα που ίσως αφορούν την ζωή μιας γυναίκας που πρέπει να παλέψει για την πνευματική και ψυχική ισορροπία της, ενώ ταυτόχρονα να είναι και καλή σύζυγος, στοργική γιαγιά, ή και πεθερά και συμπεθέρα, ίσως να είναι και εργαζόμενη, να είναι αγαπημένη γειτόνισσα, να είναι και μια ταλαντούχα νοικοκυρά, να είναι και μια προστατευτική μητέρα, αλλά παράλληλα, μέσα σε όλο αυτό, να είναι και μια καλή χριστιανή...και γιατί όχι, να γίνει και ο καλύτερος άνθρωπος που επιθυμεί!!!
πως γνωρίζετε, είχαν σταματήσει λόγω των καλοκαιρινών διακοπών οι συναντήσεις του Κύκλου Μελέτης Αγίας Γραφής κάθε Τρίτη, αλλά τώρα θα ξεκινήσουν και πάλι και θα γίνονται κανονικά, αμέσως μετά την Κυριακή του Σπορέως, συγκεκριμένα την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024...
...ενώ η επίσημη έναρξη από τον Επίσκοπο μας θα πραγματοποιηθεί με τον Αγιασμό της νέας κατηχητικής χρονιάς, την Δευτέρα 7η Οκτωβρίου 2024 στις 5.00 μ.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως)
Ο δικός μας Ενοριακός Αγιασμός του Κύκλου Μελέτης Αγίας Γραφής, θα τελεσθεί στην 1η αυτή συνάντηση της Τρίτης 15/10/2024 στις 5.00 μ.μ. και αμέσως μετά θα ακολουθήσει το 1ο μάθημα μας !!!
Καλή αρχή !!!
TAG