Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ (...το βράδυ της Δευτέρας 30/9/2024 στις 8.30 μ.μ.)

Υποδεχόμενοι την προηγούμενη εβδομάδα με χαρά και ενθουσιασμό την Αγία Άννας εδώ στην εκκλησιά μας...δεν φανταζόμασταν την συγκίνηση και την στενοχώρια όταν χρειάστηκε να την αποχωριστούμε από κοντά μας !!!
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους πατέρες της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, μα πρωτίστως τον Καθηγούμενο της, τον Αρχιμανδρίτη Νικόλαο, για την αγάπη και την ευλογία της Ελεύσεως εδώ στην Ενορία μας του Ιερού αυτού μεγάλου θησαυρίσματος του Αγίου Όρους, του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Άννας, και της παραμονής του στον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, για μια ολόκληρη εβδομάδα, από την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 στις 6.30 μ.μ. που την υποδεχθήκαμε με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια, μέχρι και την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. που την αποχαιρετίσαμε με ολοφάνερη την συγκίνηση της αποχώρησης από κοντά μας, 
στα πρόσωπα όλων των παρευρισκόμενων φίλων, ενοριτών και προσκυνητών μας. 
Θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη και χαραγμένη βαθιά μέσα στην μνήμη μας, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, των ευλαβών προσκυνητών και των επισκεπτών, αλλά και η συμμετοχή τους στις καθημερινές Ακολουθίες μας, μα περισσότερο νομίζω δεν θα λησμονήσουμε ποτέ την γλυκιά κοινωνία μας μαζί τους και την σχέση που σχηματίστηκε και αναπτύχθηκε κατόπιν μαζί τους, με αφορμή τον ερχομό της "γιαγιάς" μας, της Αγίας Άννας μας, που αγωνιζόμαστε ένα όμορφο..."σπιτικό" να στήσουμε για αυτήν, αλλά και για τον Άγιο και Δίκαιο Ιωακείμ, τον σύζυγο της, την Παναγία μας και Θεοτόκο κόρη της, αλλά και τον Εγγονό της και Χριστό μας !!! εδώ στην Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων, και στην συνοικία των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας.
Ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Πατσάνης, εκπροσωπώντας τον Επίσκοπο μας, πρωτοστάτησε της Ακολουθία του Εσπερινού και του Αγιασμού της Πρωτομηνιάς που τελέσαμε κατόπιν, αλλά και της Αναχωρήσεως του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Άννας μας, ενώ αμέσως μετά που αποχαιρετήσαμε με συγκίνηση τους πατέρες από το Κουτλουμούσι, που φυλούσαν ακοίμητοι φρουροί της Αγία Άννας μας όλες αυτές τις μέρες, τον π. Ταράσιο, τον π. Σωκράτη και τον π. Γαβριήλ, ακολούθησε και ένα μικρό κέρασμα για όλους όσους κοπίασαν, τους διακονητές και τις διακόνισσες που πρόσφεραν τον εαυτό τους στην φιλοξενία του Λειψάνου της Αγίας Άννας εδώ στην Ενορία μας, τους Επιτρόπους, τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου μας, που υπερέβαλλαν εαυτόν στην προσπάθεια τους όλα να είναι όμορφα, τακτοποιημένα, άψογα στολισμένα, αλλά και νόστιμα συνάμα και να μην μας λείψει τίποτα, στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της καινούργιας εκκλησιάς μας, των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, εδώ στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας.
Δείτε μερικά στιγμιότυπα από την Αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Άννας από την Ενορία μας !!!









































Η "γιαγιά", η Αγία Άννα μας... 

...μοίρασε απλόχερα σ' όλους μας την ευλογία της, μας υποσχέθηκε τις πρεσβείες στον Εγγονό της και Χριστό μας, μαζί με αυτές της Παναγίας και Θεοτόκου κόρης της και του ομόζυγου της Ιωακείμ...ειδικά στα άτεκνα ζευγάρια μας !!! και μετά μας αποχαιρέτησε γλυκά... όπως ακριβώς κάνουν πάντα οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους !!! δίνοντας μας όμως παράλληλα την υπόσχεση ότι...

...μας αγαπά και θα μας ξανάρθει !!!

TAG