ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΙΝΤΕΟ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ (12 & 13 Οκτωβρίου 2019) "ΛΙΤΑΝΕΙΑ, ΑΓΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΜΑ ΚΑΝΔΗΛΩΝ & ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ"

 Δείτε το βίντεο μας αυτό & θυμηθείτε τα Θυρανοίξια της ολοκαίνουργιας  εκκλησιάς μας τότε, το μακρινό 2019 !!! Μετά ήρθε το χάος του κορωνοϊού, με τα γνωστά αποτελέσματα !!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ& ΑΝΝΗΣ,

ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ, 

ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, 

Ήταν απόγευμα του Σαββάτου της 12ης Οκτωβρίου του 2019 στην Ενορία μας, και στον ολοκαίνουργιο Ι.Ν. των Αγίων & Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης, όταν υποδεχθήκαμε τον Επίσκοπο μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, αλλά και πλήθος κλήρου και λαού, Δημοτικές, Αστυνομικές & Στρατιωτικές αρχές της Θεσσαλονίκης, Βουλευτές & τον Υπουργό μας, όλους τους Συλλόγους της περιοχής μας, τα Σχολεία μας και άλλους πολλούς, εδώ στην γειτονιά των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας για να τελέσουμε με κάθε επισημότητα τον Αγιασμό & μετά τα Θυρανοίξια της ολοκαίνουργιας εκκλησιάς μας, το άναμμα των κανδηλιών μας και τέλος τον επίσημο 1ο Πανηγυρικό Εσπερινό στην επάνω εκκλησιά μας, κατόπιν μιας δεκαετούς λατρευτικής και λειτουργικής ζωής στην προσωρινή κατακόμβη της, που πλέον εξυπηρέτησε επαξίως τον σκοπό της και θα παραδοθεί σε χρήση για άλλες δραστηριότητες, όπως αυτές της "Ιθάκης" των παιδιών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, αλλά και του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου μας, "Με ανοιχτές αγκάλες".

Φίλος αγαπητός της Ενορίας από χρόνους πολλούς, ο κος Γιώργος Κωστόπουλος, αποθανάτισε στον φακό την στιγμή αυτή, και εμείς σας προβάλλουμε το γεγονός των Θυρανοιξίων μας, που χαράχθηκε πια στην ιστορία αυτής της νεότευκτης Ενορίας και του νεοανεγειρόμενου Ιερού Ναού της, ως ένας άθλος, για την ακρίβεια ενός θαύματος, που με την βοήθεια του Θεού, αλλά και του "παππού" και της "γιαγιάς" του Χριστού μας και την μητέρα Του και Εγγονού τους, σήμερα όλοι μας γινόμαστε κοινωνοί αυτού του θαύματος και χαιρόμαστε και λειτουργούμε, τελούμε τις Ακολουθίες του Νυχθημέρου, τις Θείες Λειτουργίες και τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, εδώ στο "πατρικό σπίτι" της Παναγίας μας, τον μοναδικό Ενοριακό Ιερό Ναό σ' όλην την υφήλιο αφιερωμένο στους Αγίους Θεοπάτορες, εδώ στην μικρή, όμορφη συνοικία των Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας, στον Δήμο Παύλου Μελά της Δυτικής Θεσσαλονίκης, στην μια και μοναδική Μακεδονία, στην αγαπημένη πατρίδα, την Ελλάδα μας.
Ο Εσπερινός και ο Αγιασμός των Θυρανοιξίων, που όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ετελέσθησαν το Σάββατο της 12ης Οκτωβρίου του 2019, μαγνητοσκοπήθηκαν κατόπιν συμφωνίας με την Ενορία μας και από το εκκλησιαστικό τηλεοπτικό κανάλι 4Ε, το οποίο όμως τώρα δεν μας επιτρέπει να προβάλλουμε την λήψη αυτή των δικών μας Θυρανοιξίων, την οποία εμείς παραγγείλαμε και πληρώσαμε, στο δικό μας κανάλι στο Youtube, κρατώντας...και εγώ δεν ξέρω γιατί!!! τα πνευματικά δικαιώματα από αυτήν την τόσο μεγάλη στιγμή που έζησε η Ενορία μας.
Ευτυχώς...από πρόνοια!!! είχαμε φροντίσει η χαρά της μεγάλης και μοναδικής αυτής γιορτής, να μαγνητοσκοπηθεί και από δικό μας μέσο, τον κο Γεώργιο Κωστόπουλο και την κάμερα του, τον οποίο πολύ ευχαριστούμε για την αγάπη του, και έτσι μπορούμε σήμερα να σας προβάλλουμε τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού μας από το δικό μας κανάλι στο Youtube και τα υπόλοιπα μέσα δικτύωσης της Ενορίας μας, την στιγμή που το 4Ε δεν μας το επιτρέπει. Τα σχόλια δικά σας!!! Εμείς σας καλούμε αν θέλετε, να εγγραφείτε και να γίνεται μέλη του καναλιού μας για να παρακολουθείτε την λατρευτική και λειτουργική ζωή της Ενορίας μας.
Να τον χαιρόμαστε τον ολοκαίνουργιο ναό μας...
...αλλά και δική σας εκκλησιά.
Σας περιμένουμε!!!

TAG