ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΤΕΛΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ Η ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΕΚΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

  Η Ευχή της Αγίας Άννας... 
..."η λύουσα τα δεσμά της ατεκνίας και της στειρότητος"   
Μετά από μια μακρά και ευλογημένη περίοδο απουσίας  (...θυμίζω πως δεν τελέσαμε τις καθιερωμένες Ιερές Παρακλήσεις προς τους Αγίους Θεοπάτορες, καθ' όλην την διάρκεια της Σαρακοστής, την Μεγάλη Εβδομάδα, το Πάσχα και την Ανάσταση, αλλά ούτε και στην Διακαινήσιμο Εβδομάδα) ξεκίνησαν λίγο μετά από την έναρξη του Πεντηκοσταρίου και πάλι οι Ιερές Παρακλήσεις μας προς τους Αγίους Θεοπάτορες, τον Ιωακείμ και την Άννα,
 για τα άτεκνα ζευγάρια μας, που είναι οι προστάτες τους, ενώ σήμερα,  Τρίτη 7η  Ιουνίου 2022 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό, θα τελέσουμε Ιεράν Παράκλησιν με την συμμετοχή όσων ζευγαριών μας  δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και που ζητούν την βοήθεια των Αγίων μας, αλλά και των ενοριτών, επισκεπτών και προσκυνητών στον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό μας, εδώ στους Ανθοκήπους της Νέας Ευκαρπίας.

Καλή Πεντηκοστή αδελφοί μου!!!

Ο καινούργιος ναός μας... 

...μια τεράστια αγκαλιά για τα άτεκνα ζευγάρια!!!

Μια ζεστή και εγκάρδια απογευματινή προσευχή, τελείτε κάθε Τρίτη μαζί με τον Εσπερινό, στην ολοκαίνουργια εκκλησιά μας.
Αυτή η προσευχή δεν είναι άλλη από την Ιερά Παράκληση των Αγίων Θεοπατόρων, που ψάλλουμε όλοι μαζί, κλήρος και λαός, υπέρ υγείας, θείας φωτίσεως και προστασίας, αλλά ειδικότερα για τα ζευγάρια μας εκείνα που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και ζητούν την βοήθεια των Αγίων μας, "των προστατών των άτεκνων ζευγαριών", του Αγίου Ιωακείμ και της Αγίας Άννας. 
(...όποια ζευγάρια δεν μπορούν να έρθουν στις Παρακλήσεις μας, ή κατοικούν μακριά, ή για κάποιο λόγο δυσκολεύονται, πάντα μπορούν να δίνουν τα ονόματα τους για μνημόνευση από τους ιερείς του ναού, επικοινωνώντας στο τηλ: 2310808550, είτε στέλνοντας μας email: intheopatoron@gmail.com, ενώ το καλύτερο και πιο εύκολο είναι να μας αποστέλλετε τα ονόματα σας στην φόρμα που ετοιμάσαμε για εσάς, κάνοντας κλικ...εδώ. 
Πάντα βέβαια μπορούμε να επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ενορίας μας, σε facebook, twitter, ΥouΤube...τώρα και στο viber, και να βλέπετε τα νέα και τις ειδήσεις μας από την ιστοσελίδα του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων: www.intheopatoron.blogspot.gr, αλλά και αυτήν της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστία μας: www.enetheopatoron.blogspot.gr)
       Παράλληλα, και σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, τίθενται κάθε Τρίτη, κατά την τέλεση της Ιεράς Παρακλήσεως, αλλά και κάθε Κυριακή καθ' όλην την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας σε προσκύνηση, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας, που θησαυρίζονται τον Ιερό Ναό μας στο υπερυψωμένο προσκυνητάρι  της Τρίχρονης Παναγίας μας, το οποίο βρίσκεται μπαίνοντας αριστερά στον κυρίως ναό μας, όπου και διαβάζεται σ' αυτό από τους ιερείς μας η ιδιαίτερη ευχή της Αγίας Άννας μας...

..."η λύουσα τα δεσμά της ατεκνίας και της στειρότητος" 

(...στο τέλος των Παρακλήσεων δίδεται ως ευλογία στα ζευγάρια από τους ιερείς μας, "ο Κανών των Αγίων Θεοπατόρων" , για την προετοιμασία των ζευγαριών μας, αλλά και συμβουλές για την..."εκκλησιολογική" αντιμετώπιση του προβλήματος της ατεκνίας που τους βασανίζει!!!)

Τώρα υπάρχει ένας λόγος επιπλέον για προσευχή... 
...στους ταραγμένους και αποκαλυπτικούς... "δύσοσμους" καιρούς που ζούμε σήμερα, (τώρα που η πανδημία δείχνει να μας προσπερνά και τον κορωνοϊό της να μας δίνει όλο και περισσότερες ελευθερίες...όμως εμείς δεν ξεθαρρεύουμε, αλλά πάντα προσέχουμε μέσα στον ναό και αν έχει υπερβολικά πολύ κόσμο τότε συνεχίζουμε να φοράμε τις μάσκες μας μέχρι να απελευθερωθούμε πλήρως...πρώτα και πάντα ο Θεός!!!) 
Και αυτός σαφώς ο λόγος, είναι ο πόλεμος που  κηρύχθηκε και είναι σε πλήρη εξέλιξη κοντά τρείς μήνες τώρα και δεν λέει να τελειώσει, και μάλιστα μας ζυγώνει επικίνδυνα όλο και περισσότερο, ενώ οι επιπτώσεις του, οικονομικές, ενεργειακές, προσφυγικές, ακούγονται τώρα και οι φωνές για μια επισιτιστική κρίση, σήμερα στον κόσμο του 21ου αιώνα και του 2022, στην... "Ευρώπη του μέλλοντος", του "πολιτισμού", χωρίς να κοκκινίζουμε από ντροπή!!! είναι πια παγκόσμιες αυτές οι επιπτώσεις και απασχολούν ιδιαίτερα Ευρωπαίους, Αμερικάνους...και όχι μόνο!!! 
Ειδικά όμως εμάς τους Έλληνες, που ομογενείς συμπατριώτες μας ζουν στην Ουκρανία που βομβαρδίζεται αδιάκοπα και ισοπεδωμένη πια..."όρθια" στέκεται κόντρα στον επίδοξο κατακτητή της, και που ακόμα βιώνει την αδικία ενός από τους τους πιο αιματοβαμμένους πολέμους στην ιστορία της ανθρωπότητας, που αρχίζει ολοένα και να προσομοιάζει με αυτόν του β' παγκοσμίου πολέμου, ενώ υπάρχουν και οι απειλές για έναν γ' παγκόσμιο πόλεμο, από έναν αδίστακτο...σχεδόν συγγενή, 
σίγουρα ομόθρησκο και ομόδοξο χριστιανό
ηγέτη που αποφάσισε...ξυπνώντας ένα πρωΐ, να δείξει στην γειτονιά του και σε όλην την ανθρωπότητα ίσως, πόσο δυνατός είναι...σκοτώνοντας αμάχους, μεταξύ τους άνδρες, γυναίκες και αθώα παιδιά, 
έτσι...γιατί μπορεί!!! βλέποντας μάλιστα παντού εχθρούς που όλοι μαζί του κήρυξαν τον πόλεμο που αυτός άρχισε...η παράνοια σ' όλο της το μεγαλείο!!! 
Μόνο μια ανάσα από τα ρωσικά σύνορα, αλλά και προσπαθώντας με μανία να καταλάβει όλην την Ουκρανία...ίσως και πέρα από αυτήν!!! που αντιστέκεται σθεναρά, αυτή η χώρα, αυτοί οι άνθρωποι, έχουν τώρα την αμέριστη υποστήριξη και την προσευχή μας, που και σήμερα το απόγευμα αυτής της Τρίτης 7 Ιουνίου 2022 θα κάνουμε και για αυτούς. 
Και βέβαια εμείς οι Έλληνες ας μην λησμονούμε πως έναν παρόμοιο..."τρελό" ηγέτη έχουμε πολύ δίπλα μας, ο οποίος και μας απειλεί καθημερινά, ενώ ως ο "νεοσουλτάνος" των κατοίκων της χώρας του..."ονειρεύεται" ή και "λιγουρεύεται" καθημερινά τις "γαλάζιες πατρίδες" του, μα και τα...ατελείωτα "σύνορα της καρδιάς του"!!!
Μια προσευχή σήμερα και για αυτόν, 
να έρθει επιτέλους στα συγκαλά του!!!
TAG