ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ & ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ...

...υπό ασταμάτητη και καταρρακτώδη βροχή, αλλά και με αστραπές και με βροντές!!!
νοιξαν οι ουρανοίχθες το βράδυ, κατά την μηνιαία Αγρυπνία μας, πάντα πιστοί στο πρόγραμμα μας εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια για μια Αγρυπνία κάθε μήνα, που τελέσαμε την Παρασκευή 17 προς Σάββατο 18 για τον μήνα Ιούνιο, αφιερωμένη στην μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, την Γενέθλιο Ημέρα της Εκκλησίας μας, στην Απόδοση της, πριν την Κυριακή των Αγίων Πάντων και το τέλος της περιόδου του "Πεντηκοσταρίου".
Στα πρότυπα των αγιορείτικων Αγρυπνιών, μα με συντομία, ξεκινήσαμε στις 8.30 μ.μ. με το Απόδειπνο και τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, για να ακολουθήσει ο Εσπερινός της Πεντηκοστής χωρίς όμως τα αναγνώσματα και τα υπόλοιπα πανηγυρικά στοιχεία στους ύμνους της κυριώνυμης ημέρας, αλλά με Λιτή και Αρτοκλασία, ενώ συνεχίζοντας γύρω στις 10.30 μ.μ. μπήκαμε στον Όρθρο και κάπου εκεί στους Αίνους, χρίστηκαν από τον ιερέα όλοι οι αγρυπνούντες...και "επαγρυπνούντες" προσκυνητές που συμμετείχαν στην όμορφη αυτή βραδινή Ακολουθία του αγιορείτικου τυπικού της Ορθοδοξίας μας. 
Μια ώρα περίπου αργότερα ο ιερέας λειτουργός μας, π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, έβαλε "Ευλογημένη η Βασιλεία..." για να ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που στο αποκορύφωμα της τον ακούσαμε να μας προσκαλεί... "Μετά φόβου Πίστεως και Αγάπης προσέλθετε" να μεταλάβουμε όλοι του Σώματος και Αίματος του Χριστού μας, και με αυτόν τον τρόπο να γίνουμε όλοι μαζί "Εκκλησία", γευόμενοι την Σάρκα και το Αίμα Του από το Κοινό Άγιο Ποτήριο.
Η βροχή, μειωμένη βέβαια, συνεχιζόταν ακόμα όταν τελείωσε η Αγρυπνία μας γύρω στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, και όλοι μας τότε, με τον ουρανό κατά διαστήματα να σχίζεται από τους κεραυνούς και τις αστραπές, με τις βροντές απειλητικές να χαλούν πρόσκαιρα την ησυχία της νύχτας, διασκορπιστήκαμε στα αυτοκίνητα μας, αφού πρώτα όμως στο κεφαλόσκαλο της εκκλησιάς, μας αποχαιρέτησε και ο έτερος εφημέριος του Ιερού Ναού μας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, με τις ευχές του για μια ασφαλή επιστροφή στα σπιτικά μας. 
Η τεράστια πλατεία μας, μπροστά από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, άδειασε και πάλι από τα αυτοκίνητα με τα οποία ήρθαν οι μακρινοί προσκυνητές της Αγρυπνίας μας, ένα-ένα τα φώτα της εκκλησίας μας έσβησαν και η νυχτερινή ησυχία επανήλθε σιγά-σιγά στην γειτονιά μας, ενώ και ο ιερέας εφημέριος αποσύρθηκε στο Πρεσβυτερείο του ναού, για να ξεκουραστεί και την επομένη, Σάββατο της Απόδοσης της Πεντηκοστής, 18η του Ιούνη του 2022, χωρίς να υπάρχουν οι καθιερωμένες πρωϊνές Ακολουθίες, μιας και όλες ετελέσθησαν από βραδείς, να προετοιμαστεί για την Αναστάσιμη Κυριακή που έρχεται και συγκεκριμένα αυτήν της εορτής Πάντων των Αγίων της Ορθοδοξίας μας, όπως αναφέρει ο Συναξαριστής.
Επόμενη προγραμματισμένη Αγρυπνία μας, και μάλιστα Πανηγυρική και ενταγμένη μέσα στο πρόγραμμα του Ιουλίου 2022 της Ενορίας μας και στα πλαίσια της καλοκαιρινής Μικράς Πανηγύρεως μας για την εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννας μας, το τετραήμερο 22, 23, 24 & 25 Ιουλίου 2022, (κάντε κλικ εδώ και δείτε το πρόγραμμα της Μικράς Πανηγύρεως μας) θα τελεσθεί..."πρώτα και πάντα ο Θεός", την Παρασκευή 22/7 το βράδυ από τις 8.30 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ. λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ανοίγοντας τις πανηγυρικές, λατρευτικές εκδηλώσεις της γιορτής της Αγίας Άννας, όπου όλοι είστε προσκεκλημένοι από τώρα. 
Λίγες ημέρες αργότερα θα κάνουμε και το ετήσιο προσκύνημα-εκδρομή μας, κλείνοντας ουσιαστικά με αυτό τις πανηγυρικές εκδηλώσεις μας (κάντε κλικ εδώ και δείτε το πρόγραμμα της εκδρομής-προσκυνήματος μας) αναχωρώντας μπροστά από τον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό μας με λεωφορεία και με προορισμό την Ουρανούπολη, και από εκεί με καραβάκι θα κατευθυνθούμε στην Ιερά Σκήτη της Αγίας μας, διασχίζοντας την Χερσόνησο του Αγίου Όρους από την Δυτική πλευρά του, όπου εκεί θα συναντηθούμε μεσοπέλαγα και θα μας κατεβάσουν μέσα στο πλοίο μας οι καλόγεροι της Μονής, 
το μεγάλο θησαύρισμα της, το Αριστερό Πόδι της Αγίας Άννας, και πάνω σ' αυτό προσκυνώντας το, θα τελέσουμε με τους αποστελμένους πατέρες του Δικαίου Γέροντος της Σκήτης και την ευλογία του, την Ακολουθία του Αγιασμού, υπέρ υγείας και Θείας Φωτίσεως για όλους όσους έρθουν μαζί μας, αλλά και υπέρ τεκνογονίας των ζευγαριών που θα μας ακολουθήσουν, για να κλίνουν το γόνυ και να ζητήσουν από την Αγία προστάτιδα τους, την Αγία Άννα, μαζί με τον ομόζυγο της Άγιο Ιωακείμ και τις πρεσβείες της Θεοτόκου κόρης τους προς τον Εγγονό τους Χριστό, να τους χαρίσει το Δώρο παιδιποιΐας, όπως σε τόσα άλλα ζευγάρια πριν από αυτούς.
Σας περιμένουμε να έρθετε μαζί μας!!!
(* ...δείτε και τις φωτογραφίες που τραβήξαμε, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάκριση, κατά το βράδυ της Αγρυπνίας μας...)
Καλοφωτισμένοι να' σται όλοι!!!
TAG