Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ...

...σε δυο δόσεις!!! 

Ο πρώτος εκκλησιασμός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη πρωτομηνιά του Ιούνη του 2022, εορτή της Απόδοσις του Πάσχα, με τους μαθητές και τους συνοδούς δασκάλους των μικροτέρων τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας, όπου και ψάλλαμε όλοι μαζί, κλήρος και λαός, μαθητές και δάσκαλοι, για τελευταία φορά το "Χριστός Ανέστη", ενώ η Θεία Λειτουργία που ετελέσθη ήταν ίδια και απαράλλακτη με αυτήν της Ανάστασης την Κυριακή του Πάσχα.
Ο δεύτερος εκκλησιασμός έγινε την επομένη, Πέμπτη της Αναλήψεως 2 Ιουνίου 2022, με την συμμετοχή των μαθητών και των συνοδών δασκάλων των μεγαλυτέρων τάξεων του σκολειού μας, οπότε και με το που ήρθαν γέμισε το Ιερό Βήμα με τα αγόρια μας, που ήθελαν να βοηθήσουν τον ιερέα στην Θεία Λειτουργία, φόρεσαν τις ιερατικές στολές τους δέκα από αυτά μόνο, για να μην υπάρχει συνωστισμός και φασαρία μέσα στο ιερό και έτσι ετελέσθη μετά πάσης ευλαβείας και συγκίνησης η Θεία Λειτουργία, όπου... 
"Ο ἐν δόξῃ ἀναληφθείς ἀφἡμῶν εἰς τούς οὐρανούς καί ἐν δεξιᾷ καθίσας  τοῦ Θεοῦ καί ΠατρόςΧριστός ὁ ἀληθινός Θεός ημών…" 
ήταν παρών μαζί μας και πρόσφερε για ακόμα μια φορά το Σώμα και το Αίμα Του στα παιδιά μας, που στην πλειοψηφία τους κοινώνησαν μαζί και με τους δασκάλους τους.
Ο λειτουργός ιερέας μας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, έστειλε ευλογίες, ευχές και χαιρετισμούς και από τους δυο συνεφημερίους της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας...ο άλλος π. Χρυσόστομος Κοτσίδης έψαλε στο αναλόγιο με τους βοηθούς του τους ύμνους της σημερινής μεγάλης εορτής της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού, και στους υπολοίπους μαθητές και δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου μας και ιδιαίτερα στην αγαπητή μας διευθύντρια, την κα Αθανασία Κυρέζη, ευχόμενος από καρδιάς Καλό καλοκαίρι σ' όλους, 
ενώ παρακάλεσε τους δασκάλους να δώσουν την άδεια, μετά το τέλος της Θείας λειτουργία και αφού μοιράσουν οι ιερείς το αντίδωρο και καραμέλες στα παιδιά, ως είθισται, πριν αναχωρήσουν επιστρέφοντας στις τάξεις του σκολειού τους και στα μαθήματα τους, να βγουν όλοι μαζί μια φωτογραφία αναμνηστική μπροστά στα μαρμάρινα σκαλιά της ολοκαίνουργιας εκκλησιάς μας.
Το αποτέλεσμα, μαζί με το άρθρο της ιστοσελίδας μας και με αρκετές ακόμα φωτογραφίες του τελευταίου εκκλησιασμού του 3ου  Δημοτικού Σχολείου των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, αποθανατίστηκε στον φακό της ιστοσελίδας μας από τα παιδιά της "Ιθάκης" της Ενοριακής Νεανικής Εστίας των Κατηχητικών Σχολείων μας, και εσείς το βλέπετε στην σημερινή ανάρτηση της.
Καλό καλοκαίρι παιδιά...
...& ραντεβού από τον Σεπτέμβρη!!!
Επί τη ευκαιρία να ευχηθούμε 
"Καλή επιτυχία" στους μαθητές μας,
της 3ης τάξης του Λυκείου της Ενορίας μας που ξεκίνησαν τις  Πανελλήνιες εξετάσεις τους !!!
TAG