Η ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ, Η "ΓΙΑΓΙΑ" ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..."Η Γιαγιά μας" (Ε)

Μέσα στην περίοδο του Πεντηκοσταρίου, ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τους γονείς της Παναγίας μας, 
τον Άγιο Ιωακείμ, αλλά ειδικότερα την Αγία Άννα...την "γιαγιά" του Χριστού μας, την "γιαγιά" της Ορθοδοξίας, την δική μας "γιαγιά"!!!
Η μακέτα του Ιερού Ναού μας!!!!
  Με την αφορμή μέσα στο ημερολογιακό έτος, της έναρξης του καλοκαιριού μόλις χθες, επί τη ευκαιρία Καλό μήνα και Καλό καλοκαίρι σ' όλους τους αναγνώστες και φίλους μας, οπότε και ξεκίνησε ο πρώτος μήνας του, ο Ιούνιος,  αλλά και της όμορφης εκκλησιαστικής περιόδου του Πεντηκοσταρίου που ήδη διανύουμε  (θυμίζουμε πως το "Πεντηκοστάριο" ξεκίνησε ήδη το Μεγάλο Σάββατο και θα τελειώσει...πρώτα και πάντα ο Θεός!!! την Κυριακή των Αγίων Πάντων) θα συνεχίζουμε να ανεβάζουμε στην ιστοσελίδα μας διάφορα άρθρα, άλλα ψυχοφελή, άλλα επιμορφωτικά, άλλα βιωματικά και φυσικά πολλά ενημερωτικά της λατρευτική και λειτουργικής ζωής της Ενορίας μας. 
Έτσι θα είναι ο Ιερός Ναός μας,
όταν θα ολοκληρωθεί πλήρων...μέσα έξω!!!
    Τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όλοι θα έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε λίγο περισσότερο λόγω των καλοκαιρινών διακοπών μετά από τα δυο και πλέον χρόνια "παρέα" με τον κορωνοϊό να ρυθμίζει τις ζωές μας και την διάθεση μας, ας χρησιμοποιήσουμε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας για να διαβάσουμε και να ενημερωθούμε, να γνωρίσουμε καλύτερα την Πίστη μας, τους Αγίους μας, τις γιορτές της Ορθοδοξίας και τόσα ακόμα, που άλλα τα μισο...ξέραμε και άλλα τα αγνοούσαμε παντελώς.
     Α
Τα Θυρανοίξια του επάνω ολοκαίνουργιου Ιερού Ναού μας,
την 12η & 13η Οκτωβρίου του 2019.
υτή μάλλον είναι και η γενεσιουργός αιτία για να να πυκνώσουμε από τούδε και στο εξής, έτι περισσότερο, τις καθημερινές αναρτήσεις μας, προσπαθώντας έτσι, πρώτα-πρώτα, να κρατήσουμε την διαδικτυακή επαφή μαζί σας, με τους ενορίτες μας, αλλά και με τους πιστούς και με το εκκλησίασμα του Ιερού Ναού μας, που τώρα μπορεί να επαναφέρει την λατρευτική ζωή του στο "δια ζώσης" και στην κανονικότητα προ κορωνοϊού, και να έρχεται τακτικά στην εκκλησιά μας και στις καθημερινές Ακολουθίες της, ακολουθώντας το μηνιαίο λατρευτικό πρόγραμμα και τις δραστηριότητες της Ενορίας μας.  
Η Μεγάλη Πανήγυρις της Ενορίας μας,
δια την Σύναξιν των Αγ. Θεοπατόρων, Ιωακείμ & Άννης,
την 9η Σεπτεμβρίου
    Η γενική μας πρόθεση όμως είναι, να αξιοποιήσουμε όσο μπορούμε αυτήν την ευκαιρία του επιπλέον ελεύθερου χρόνου που δημιουργείτε από την χαλάρωση των καλοκαιρινών μηνών, για την κατήχηση της Ενορίας μας μέσω του κυβερνοχώρου, γνωρίζοντας στους αναγνώστες, στους διαδικτυακούς φίλους και στους αγαπημένους ακολούθους των κοινωνικών δικτύων που διαθέτει ο Ιερός Ναός μας, το χαριτωμένο ζευγάρι των Δικαίων Θεοπατόρων, των δικών Αγίων και προστατών, του Αγίου Θεοπροπάτορα Ιωακείμ και της Αγίας Θεοπρομήτορας Άννας.
        Έ
Η 1η Μικρά Πανήγυρις της Ενορίας μας,
δια την Σύλληψιν της Αγίας Άννης,
την 9η Δεκεμβρίου.
να διαλεχτό 
από τον Θεό ανδρόγυνο της Παλαιάς Διαθήκης, που το επέλεξε όχι τυχαία, αλλά λόγω της αγιότητας του βίου του, της αγάπης μεταξύ τους, του πόνου της ατεκνίας που τους βασάνιζε, αλλά  και του τρόπου που διαχειρίζονταν αυτήν την αβάσταχτη στενοχώρια. Διαλεγμένο μέσα από χιλιάδες άλλα ζευγάρια, για να φέρουν στον κόσμο όχι ένα απλό παιδί αλλά την Παναγία κόρη τους, την γλυκιά Μαριάμ, ενώ παράλληλα να προσφέρουν και σε όλους εμάς την ευκαιρία να ζήσουμε το θαύμα της ενσάρκωσης του Υιού και Λόγου του Θεού, με την Γέννηση του Χριστού μας από αυτήν. 
         Όμως παράλληλα και το πιο προβεβλημένο ζευγάρι στην Καινή Διαθήκη πια, από την Αγία του Χριστού Ορθόδοξη Εκκλησία μας, η οποία τους τιμά με την καθημερινή αναφορά τους σε όλες τις Ακολουθίες του Νυχθημέρου, μα τους εορτάζει και τους πανηγυρίζει...ειδικά την Αγία Άννα μας, τρεις φορές τον χρόνο.
Η 2η Μικρά Πανήγυρις της Ενορίας μας,
για την Κοίμησιν της Αγίας Άννης
την 25η Ιουλίου.
         Γι' αυτούς τους τρείς λόγους, σας παραθέτουμε σήμερα αυτό το άρθρο στην ιστοσελίδα της Ενορίας μας  (www.intheopatoron.blogspot.gr)  για να μπορέσουμε όλοι μας να καταλάβουμε το μέγεθος της προσωπικότητας των Αγίων μας, της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης και του Αγίου Θεοπροπάτορος Ιωακείμ, που έχουμε την χαρά και την ευλογία να φιλοξενούμε στον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό τους, των Αγίων Θεοπατόρων, εδώ στην γειτονιά μας, στην όμορφη συνοικία των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, στην "προσφυγομάνα" Δυτική Θεσσαλονίκη. 
     Σ
Η Αγία Οικογένεια, τρεις ευλογημένες γενεές,
κεντημένες στο πανηγυρικό κάλυμμά της Αγίας Τραπέζης μας,
η Αγία Άννα & ο Άγιος Ιωακείμ, δεξιά & αριστερά,
η Παναγία κόρη τους ένθρονη στο κέντρο,
& στην αγκαλιά της, ο Εγγονός τους, ο Χριστός μας.
ε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, όπως και παραπάνω αναφέραμε, λόγω της πανδημίας του  
κορωνοϊού, 
ας προσπαθήσουμε να αφήσουμε όλα αυτά τα αρνητικά που μας έφερε και τα... "επικείμενα νοσήματα" που ίσως να μας κληροδοτήσει όταν με το καλό φύγει για τα καλά, και ας τον "χρησιμοποιήσουμε"...με την καλή έννοια!!! για να γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι και ίσως...ίσως λέγω, να γίνουμε και καλύτεροι χριστιανοί. 
     Ας διαβάσουμε λοιπόν λίγο περισσότερο σε αυτόν τον ελεύθερο χρόνο μας, τώρα που ήρθε και το καλοκαίρι και πλησιάζει ο καιρός των καλοκαιρινών διακοπών μας, 
Η 1 η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, 
στον καινούργιο Ιερό Ναό μας.
και ας αναζητήσουμε μέσα και από αυτά τα άρθρα μας, που καθημερινά θα αναρτούμε στα πλαίσια της κατηχητικής προσπάθειας της Ενορίας μας, μέσα στην εκκλησιαστική περίοδο του  Πεντηκοσταρίου που διανύουμε, 
άρθρα τα οποία θα επικεντρώνονται στους δικούς μας Αγίους, που εορτάζονται από την Εκκλησία μας, την 9η Δεκεμβρίου στην Σύλληψη της Παναγίας μας από την Αγία Άννα και τον Άγιο Ιωακείμ, την 25η Ιουλίου στην Κοίμηση της Αγίας Άννας μας και την 9η Σεπτεμβρίου στην Σύναξη και των δυο μαζί Αγίων μας. 
     Ας γίνει λοιπόν η ανάγνωση των άρθρων μας αυτών, για όλους τους αναγνώστες και φίλους μας, ένας τρόπος αντίστασης στην ασχήμια της αρρωστημένης εποχής του κορωνοϊού και των νοσηρών επιπτώσεων του στην καθημερινότητα μας, 
αλλά και του πολέμου στην γειτονιά μας, που η κήρυξε η Ρωσία στην αμυνόμενη με σθένος Ουκρανία, όπου οι εικόνες του προσθέτουν ακόμα μεγαλύτερη ασχήμια στην ζωή μας, 
όπως και οι αλλεπάλληλες  κρίσεις που επέφερε αυτός ο πόλεμος, η προσφυγική, κοινωνική, οικονομική, ψυχολογική, τώρα και ενεργειακή παγκόσμια κρίση, ενώ ακούμε όλο και περισσότερο από στόματα επισήμων και ανεπίσημων να ξεστομίζουν και την λέξη "επισιτιστική κρίση", χωρίς ντροπή. 
     Και ας είναι ο 21ος αιώνας αυτός που διανύουμε, και ας έχουμε 2022, ας ανήκουμε στην "πολιτισμένη" κατά τα άλλα Ευρώπη που μας έβαλαν οι ηγέτες του κόσμου, ας ανήκουμε και στους βαρύγδουπους "Παγκόσμιους Οργανισμούς" τους που έχτιζαν τόσα χρόνια, τα παντελώς ξένα μεταξύ τους "Ηνωμένα Έθνη" που δημιούργησαν, ας μας διέπουν οι "Διεθνείς" Κανόνες και οι Νόμοι που συμφωνήθηκαν σε στεριά και θάλασσα, αλλά και τα στρατιωτικά Σύμφωνα, οι Συμμαχίες και οι Κανονισμοί μεταξύ των κρατών μελών τους. 
     Όλα αυτά αποδείχθηκαν μικρά και λίγα. Τα ιδεολογήματα τους αυτά επέτυχαν παταγωδώς, αφού σήμερα, τώρα, σαν να μην πέρασε μια μέρα, εμείς ακόμα αναφερόμαστε...χωρίς να ντρεπόμαστε γιαυτό!!! σε έναν πιθανό γ' παγκόσμιο πόλεμο, μιλάμε για χρήση πυρηνικών, βιολογικών και χημικών όπλων, ενώ...λες και ζούμε στον μεσαίωνα, μιλάμε και για πείνα και την νέα και "πολιτισμένη" επικείμενη επισιτιστική κρίση που έρχεται οσονούπω!!! Τελικά αυτό το πολυδιαφημισμένο  τερατούργημα της πολλά υποσχόμενης Παγκοσμιοποίησης, που μας υποσχέθηκαν ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα του κόσμου, μάλλον είναι αυτό που μας έφερε και σ' αυτό το οδυνηρό  σημείο. Που είναι όμως οι εμπνευστές της;;; 
     Τώρα που όλα τα αφηγήματα, οι θεωρίες και τα  ιδεολογήματα έχουν καταπέσει στα μάτια μας και γκρεμίζονται σαν χάρτινοι πύργοι γύρω μας, η μοναδική σταθερά, το μοναδικό δεδομένο στην ζωή μας βλέπουμε να είναι ο Χριστός και η Εκκλησία Του, με την Παναγία μητέρα Του, την "γιαγιά" Του, την Αγία Άννα μας, και τον "παππού" Του, τον Άγιο Ιωακείμ, αλλά και όλους τους Αγίους Της. Η Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική, Ανατολική, Ορθόδοξος Εκκλησία του Χριστού μας. Αυτή που δεν μας απογοήτευσε ποτέ εδώ και 2022 χρόνια τώρα, αλλά και δεν θα μας απογοητεύσει εις τους αιώνες των αιώνων και μέχρι το τέλος αυτού του κόσμου, και που σ΄ αυτήν μπορούμε, χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις, να ακουμπήσουμε άφοβα τα προβλήματα μας και να εμπιστευθούμε την ίδια μας την ύπαρξη, προσέξτε!!!
...ψυχή τε και σώματι!!!
Καλή ανάγνωση λοιπόν...
Καλό καλοκαίρι σ' όλους...
...Μας λείπετε ήδη!!! 
..."Η Γιαγιά μας"
Η Γιαγιά της Ορθοδοξίας, 
η Αγία Άννα με την τριετή Παναγία κόρης της.
Έργο της Συνοδείας Ιωάννου ιερομονάχου, 
από την Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιον Όρος,
το οποίο θησαυρίζεται στον Ναό μας.
   ἁγία Θεοπρομήτωρ Ἄννα  ἦταν ἀπόγονός της φυλῆς  τοῦ Δαβίδ, μέ γονεῖς εὐσεβεῖς, πού  κατάγονταν ἀπό τήν Βηθλεέμ, τόν ἱερέα Ματθᾶν καί τήν Μαρία.  
      Mέ τόν σύζυγο της Ἰωακείμ ζοῦσαν τήν κατά Θεό ζωή, ὅμως παρέμειναν ἄτεκνοι μέχρι τά προχωρημένα γερατειά τους προσευχόμενοι ἀδιαλείπτως στόν Θεό νά τούς δώσει ἕνα παιδί. 
       Καί ὁ Θεός εἰσάκουσε τίς προσευχές τους καί ὄχι μόνο ἱκανοποίησε τόν πόθο τους ἀλλά τούς ἔδωσε γιά παιδί τήν Παναγία Ἁγνή Θεόπαιδα Μαριάμ. Ἡ ἁγία Ἄννα ἔγινε μητέρα σέ ἡλικία 59 ἐτῶν, ἐνῶ ὁ ἅγιος Ἰωακείμ 70. 
    Όμως, παρότι λάτρευαν το μικρό κοριτσάκι που απέκτησαν με τόση προσευχή, με τόση πίστη, με τόσες θυσίες και αγώνα, ποτέ δεν λησμόνησαν το τάμα που έκαναν στον Θεό, να επιστρέψουν πίσω σε Αυτόν το σπλάχνο τους και στην υπηρεσία Του. Έτσι την απογαλάκτισε η Αγία Άννα μας και την παρέδωσαν μαζί με τον ομόζυγο της Ιωακείμ, με πανηγυρικό τρόπο στον Αρχιερέα της εποχής και στον Ναό του Σολομώντος. Το γεγονός αυτό εορτάστηκε εδώ στην Ενορία μας στο τέλος του προηγουμένου μηνός, την 21η Νοεμβρίου, "ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ", από τους γονείς της, για να επιτελέσει το Σχέδιο του Θεού, μια Θεομητορική εορτή που σε πολλά προηγούμενα άρθρα μας έχουμε περιγράψει και μπορείτε να βρείτε αναζητώντας στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα μας. 
      Πολλοί ήταν εκείνοι που σκανδαλίστηκαν από την πράξη αυτή, την οικειοθελή παράδοση του μονάκριβου παιδιού τους στην υπηρεσία του Θεού, και θεώρησαν την δύναμη της Πίστης τους, την εκπλήρωση του τάματος τους, ώς σκληροκαρδία, .... Έτσι για μια φορά ακόμα ο Ιωακείμ και η Άννα βρέθηκαν κατηγορούμενοι, παλαιότερα νοιώθοντας το  μίσος των συμπατριωτών τους και το όνειδος της ατεκνίας τους...πιθανότατα από τους ίδιους ανθρώπους που τώρα τους κατηγορούσαν για έλλειμα αγάπης προς το παιδί τους. Όμως πως θα μπορούσαν να νοιώσουν όλοι αυτοί οι όψιμοι κατήγοροι του ευλογημένου αυτού ζευγαριού, αφού δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, ή να δεχθούν το θαύμα της προσευχής του, και τελικά "ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ", μέχρι της στιγμή της τεκνοποίησης, αλλά και την Θεία υπόσχεση που έδωσαν μέχρι να γίνουν γονείς και να πάρουν στα χέρια τους το σπλάχνο τους.
    Εὐτύχησαν νά δοῦν τήν Παναγία θυγατέρα τους μέχρι τήν ἡλικία τῶν 11 ἐτῶν νά ὑπηρετεῖ στόν ναό τοῦ Θεοῦ ὅπου, τηρώντας τήν ὑπόσχεσή τους, τήν προσκόμισαν σέ ἡλικία 3 ἐτῶν. Καμάρωναν για το σπλάχνο τους που διακονούσε στο σπίτι του Θεού και που όσο μεγάλωνε ομόρφαινε, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, και προετοιμάζονταν ημέρα με την ημέρα για το θαύμα που έζησαν πρώτα εκείνοι με την Σύλληψη της και κατόπιν φέρνοντας την στον κόσμο, αλλά το υπέρτατο θαύμα που και η ίδια θα ζούσε στα 15 χρόνια της, με τον Ευαγγελισμό του μηνύματος της Γεννήσεως του Μεσσία, με θαυματουργικό τρόπο και ενώ ήταν ανέγγιχτος παρθένος,  θα είχε την ευλογία να ενανθρώπιζε τον Λόγο του Θεού και να οδηγήσει την ανθρωπότητα ένα βήμα κοντύτερα στον δρόμο του προς την θέωση, ένα σκαλί 
Η Κοίμησις της Αγίας Άννας.
(έργο του αγιογράφου Νικολάου Ζέκιου
 το οποίο θησαυρίζεται  και αυτό στον ναό μας)
ψηλότερα στον ουρανό και στην αγκαλιά του Θεού, μια μόλις ανάσα από τον παράδεισο.
    Προσεύχονταν μαζί για ένα παιδί μια ολόκληρη ζωή,   Συνέλαβαν την Παναγία κόρης τους σε ηλικία προβεβηκυΐα την 9η Δεκεμβρίου, έφεραν στον κόσμο  Γεννώντας   το αγγελούδι τους, την 8η Σεπτεμβρίου, Εισόδευσαν το σπλάχνο τους ως αντίδωρο στον Θεό, την 21η Νοεμβρίου, τηρώντας τον όρκο τους και τελικά Κοιμήθηκαν καί οἱ δύο σχεδόν μαζί, ο Άγιος Ιωακείμ πρώτος καθ΄ όσων γνωρίζουμε και η Αγία Άννα την 25η Ιουλίου, καί από τότε κοντά στόν Εγγονό τους καί Σωτήρα τοῦ κόσμου Χριστοῦ,   πρεσβεύουν τώρα γιά ὅλους μας, μά κυρίως γιά τά ἄτεκνα ζευγάρια πού καταφεύγουν σέ αὐτούς στίς προσευχές τους γιά τήν ἀπόκτηση τέκνων.  
   Καί ποιός ἄραγε θά ἦταν καταλληλότερος γιά νά καταλάβει τόν πόθο μιᾶς ἄτεκνης μάνας ἄν ὄχι ἡ ἁγία Ἄννα, πού ὅλη της ἡ ζωή ἦταν μία ἀδιάκοπη προσευχή στόν Θεό  γιά νά τῆς χαρίσει τό δῶρο τῆς τεκνοποιΐας. 
Ο Ιερός Ναός των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,
στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας,
που τώρα χτίζουμε...
    Αγία και Ορθόδοξος Ανατολική Ἐκκλησία μας, τήν Άννα, την μητέρα της Παναγίας μας, την τιμᾶ ὑπερβαλλόντως ἑορτάζοντας την, όχι μια, όχι δύο, αλλά  τρεῖς φορές τόν χρόνο.  Την  9η Σεπτεμβρίου 
ὅπου ἑορτάζουμε τήν Σύναξη της μαζί μέ τόν Άγιο Ἰωακείμ, την 9η  Δεκεμβρίου ὅπου ἑορτάζουμε τήν Σύλληψη ἀπό αὐτήν τῆς Κυρίας Θεοτόκου, καί την 25η  Ἰουλίου ὅπου ἑορτάζουμε τήν Αγία της Κοίμηση. 
      Όμως ειδικά εδώ, στον ολοκαίνουργιο και ομώνυμο Ιερό Ναός μας, την Αγία Άννα, η οποία και συγκεντρώνει την αγάπη ιδιαιτέρως των ζευγαριών που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν και προέρχονται στο μικρό παρεκκλήσι της Τριετούς Παναγίας κόρης τους για να προσευχηθούν και για να "κερδίσουν" τελικά, όπως έκανε και η ίδια μαζί με τον ομόζυγο της Ιωακείμ, την σύλληψη του δικού τους παιδιού, τον σπόρο της δικής τους αγάπης, την τιμούμε έτι περισσότερο και της "στήνουμε" μια όμορφη Μικράν Πανήγυριν, "...τον Δεκέμβρη στις 9, που 'χει η Άννα την γιορτή της".
Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας,
του Ιωακείμ και της Άννας,
που θησαυρίζονται στον ναό μας.
        Έναν και μοναδικό  Ενοριακό Ιερό Ναό βρίσκουμε σε όλην την επικράτεια, αλλά και παγκοσμίως, να είναι  αφιερωμένος στους Αγίους Θεοπάτορες, τον "παππού" και την "γιαγιά" της Ορθοδοξίας, τον Άγιο Ιωακείμ και την Αγία Άννα, και αυτός βρίσκεται εδώ στην γειτονιά μας, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, στην δυτική Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνεχίζει τις εργασίες του για την πλήρη αποπεράτωση του, όμως λειτουργεί στον επάνω κανονικό Ιερό Ναό, παρ' όλες τις ατέλειες του, από τα επίσημα Θυρανοίξια του, που τελέστηκαν με κάθε επισημότητα, το Σαββατοκύριακο της 12ης και 13ης Οκτωβρίου του 2019, και σε αυτόν πλέον γίνονται όλα τα Μυστήρια, οι Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες της Ενορίας μας. Σε αυτόν ο υπέργειο, όμορφο, περικαλλή και ολοκαίνουργιο Ναό, όπως και παραπάνω αναφέραμε, υπάρχει και το Παρεκκλήσι της "Τρίχρονης Παναγίας", με φιλοτεχνημένη στους τοίχους της όλη την ζωή της κόρης των Αγίων μας, του Ιωακείμ και της Άννας και
 σε αυτό διαβάζεται και η Ευχή της Αγίας Άννας "δια την λύσιν εκ των δεσμών της ατεκνίας...", ενώ εκεί θησαυρίζονται και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας κάθε Τρίτη απόγευμα στις Ιερές Παρακλήσεις μας στους Αγίους Θεοπάτορες, αλλά και κάθε Κυριακή καθ' όλην την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
     Εκεί, στους Αγίους προστάτες των ζευγαριών που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν, θα βρουν παρηγοριά τα άτεκνα ζευγάρια μας, τα οποία με ευλάβεια θα προσφεύγουν παρακλητικά για να λάβουν το Θείο Δώρο της τεκνοποιΐας, κάθε Τρίτη απόγευμα στις Ιερές Παρακλήσεις μας, με την , που θα διαβάζεται καθ' όλην την διάρκεια του έτους από τους ιερείς μας, αλλά και στις Ιερές Πανηγύρεις μας, Μικρές και Μεγάλες, που γίνονται για να τιμήσουμε τους Αγίους προστάτες μας.
Η Αγία Άννα μας, " Η Γιαγιά" της Ορθοδοξίας,
 να μας φυλά και να μας προστατεύει 
Καλή Πεντηκοστή σ' όλους
τους αναγνώστες & φίλους μας!!!
TAG