Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ...ΠΑΛΙ!!!

 Ειδήσεις:

Αγαπητοί ενορίτες, δόθηκε και πάλι οδηγία-εντολή από την Κυβέρνηση μας, Κ.Υ.Α η λεγόμενη, την οποία έκανε δεκτή η Ιερά Διαρκής Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και απέστειλε σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις. Αυτές με την σειρά τους, απέστειλαν εγκυκλίους στις Ενορίες τους, με αυστηρά σύσταση να λειτουργήσουν οι Ιεροί Ναοί τους, για ακόμα μια φορά, η τρίτη αν δεν απατώμαι, "κεκλεισμένων των θυρών" και μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 16η Μαρτίου 2021...και θα δούμε!!!
Αυτά τα ίδια μέτρα συνεχίζουν όμως να ισχύουν για τις εκκλησιές μας, "κεκλεισμένων των θυρών", και την λατρευτική ζωή των Ενοριών, μετά την παράταση τους από την Κυβέρνηση, και "μέχρι νεωτέρας" και την κούραση...απόγνωση για μερικούς, έκδηλη πια στα μάτια του κόσμου, που πλέον αναγκασμένος να ζει μια ζωή παράδοξη και να νοιώθει εν δυνάμει... "μελλοθάνατος", αισθάνεται πως μια σπίθα είναι αρκετή για να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής του και να  διαλύσει ότι χτίστηκε με τόσες δυσκολίες και θυσίες από αυτόν. 
Υπομονή ζητούμε αγαπητικά από τους ενορίτες μας, χωρίς όμως να είμαστε σε θέση πια να εγγυηθούμε και για αυτήν!!! 
Η
 Ενορία μας λοιπόν, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, κάνοντας υπακοή στις εντολές του Επισκόπου της Μητροπόλεως μας, σας είχε παραθέσει από τις αρχές του μήνα το πρόγραμμα του Μαρτίου 2021, αλλά παράλληλα είχε ανακοινώσει και τις αλλαγές του μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Τώρα, μετά την παράταση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, σας ενημερώνει και για τις περεταίρω αλλαγές μέχρι..."τέλους"!!!

Την Καθαρά Δευτέρα, 15/3/2021, το πρωΐ ο Ιερός Ναός μας θα παραμείνει κλειστός, ενώ το απόγευμα στις 5.30 μ.μ. θα τελεστεί το 1ο Μέγα Απόδειπνο, πάντα "κεκλεισμένων των θυρών", ενώ το ίδιο θα επαναλαμβάνεται καθημερινά, καθ' όλην την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αντί του Εσπερινού.

* Την Καθαρά Τρίτη, α΄ νηστειών, 16/3/2021, το απόγευμα από τις 5.30 μ.μ. θα τελεστεί το Μεγάλο Απόδειπνο μαζί με τον Όρθρο της εορτής του Αγίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού, ενώ την Καθαρά Τετάρτη α' νηστειών, 17/3/2021, το πρωΐ από τις 7.30 π.μ. θα τελεστεί η Θ' Ώρα με τον Εσπερινό & την 1η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Θείων Δώρων, από την Κυριακή της Τυρινής, στην Ενορία μας. 

Την Παρασκευή, α΄ νηστειών, 19/3/2021, το πρωΐ από τις 7.30 π.μ. έως τις 8.30 π.μ. θα τελεστεί η Θ΄ Ώρα με τον Εσπερινό και την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα από τις 6.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ. θα γίνει η Ακολουθία των Α' Χαιρετισμών της Θεοτόκου, πάντα "κεκλεισμένων των θυρών". 
Το Σάββατο, α΄ νηστειών, 20/3/2021, 
εορτή των Αγίων Θεοδώρων, το πρωΐ από τις 7.30 π.μ. έως τις 9.30 π.μ. θα τελεστεί ο 'Ορθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ στο τέλος θα διαβαστούν από τον λειτουργό ιερέα μας, αρχικά το κόλλυβο του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, εις ανάμνησις του δια κολλύβων θαύματος του, και κατόπιν τα κόλλυβα που θα φέρεται για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας, όπως κατά παράδοση γίνεται όλα τα Σάββατα της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής. Το απόγευμα του Σαββάτου αυτού θα τελεστεί ο Εσπερινός της Κυριακής μαζί με τον Όρθρο, από τις 4.30 μ.μ. έως τις 6.00 μ.μ. λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Την Κυριακή Α΄ των Νηστειών, της Ορθοδοξίας,  21/3/2021, το πρωΐ, από τις 7.00 π.μ. έως τις 8.30 π.μ. θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία, και κατόπιν η Λιτανεία των Αγίων Εικόνων,  εντός του Ιερού Ναού μας, επί τη ευκαιρία της μνήμης της αναστηλώσεως τους, με την Θεία Κοινωνία να είναι στην διάθεση των πιστών που έχουν προετοιμαστεί, μέχρι και τις 9.00 π.μ. ο δε ναός θα παραμείνει ανοιχτός για να σας υποδεχθεί μέχρι και τις 12.00 το μεσημέρι. Το απόγευμα της Κυριακής αυτής θα τελεστεί ο 2ος Κατανυκτικός Εσπερινός, από τις 5.00 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. πάλι λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Την Τετάρτη β' νηστειών, 24/3/2021, το απόγευμα από τις 6.00 μ.μ. μέχρι τις 7.00 μ.μ. θα γίνει ο Εσπερινός για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 
ενώ ανήμερα της διπλής αυτής εορτής της πατρίδος μας, την Πέμπτη 25
η Μαρτίου του 2021, επέτειος των 200 ετών από το 1821 και τον ξεσηκωμό των Ελλήνων, 
θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα γίνει η Δοξολογία για την παλιγγενεσία του Έθνους, ιδιαίτερα φέτος που κλείνουν 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του '21. Η καθιερωμένη παρέλασις των μαθητών των Σχολείων μας, σαφώς και ακυρώνεται...και πάλι λόγω πανδημίας!!! Το απόγευμα της Πέμπτης, ίσως, να μην τελεστεί το Μέγα Απόδειπνο.
Την Παρασκευή β΄ νηστειών, 26/3/2021, το πρωΐ από τις 7.30 π.π. έως τις 8.30 π.μ. θα τελεστεί η Θ' Ώρα με τον Εσπερινό και την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, και το απόγευμα από τις 6.00 μ.μ. μέχρι τις 7.00 μ.μ. θα γίνει η Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών της Παναγίας. 
Το Σάββατο β΄ νηστειών, 27/3/2021, το πρωΐ από τις 7.30 π.μ. έως τις 9.30 π.μ. θα χτυπήσει η καμπάνα και θα τελεστεί ο Όρθρος με την Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα διαβαστούν από τον ιερέα λειτουργό μας, τα κόλλυβα που θα φέρεται για τους κεκοιμημένους αδελφούς και τους οικείους σας, όπως κατά παράδοση γίνεται κάθε Σάββατο της Σαρακοστής, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από τις 4.30 μ.μ. έως τις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί Εσπερινός μαζί με τον κυριακάτικο Όρθρο.
 * Την Κυριακή Β' των Νηστειών, εορτή του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, του Παλαμά, 28/3/2021, θα τελεστεί μόνο η Θεία Λειτουργία από τις 7.00 π.μ. έως τις 8.30 π.μ. με την Θεία Κοινωνία να είναι στην διάθεση των πιστών που έχουν προετοιμαστεί, μέχρι και τις 9.00 π.μ. ο δε ναός μας θα παραμείνει ανοιχτός για να σας υποδεχθεί μέχρι και τις 12.00 το μεσημέρι, όπου θα υπάρχει άφθονο αντίδωρο και Αγιασμός για όλους.
* Την Τετάρτη γ' νηστειών, 31/3/2021, θα τελεστεί η Θ' Ώρα μαζί με τον Εσπερινό και την βραδινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, από τις 6.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ. και στο τέλος της θα γίνει και ο Αγιασμός της πρωτομηνιάς, για τον  Απρίλιο του 2021.
* Όλα τα Μυστήρια στην Ενορία μας αναβάλλονται, μέχρι νεωτέρας, εκτός των κηδειών και εκτάκτων περιπτώσεων, αυστηρά όμως σε οικογενειακό κύκλο.
* Ο Ιερός Ναός μας, θα τελεί όλες τις Ακολουθίες του Νυχθημέρου "κεκλεισμένων των θυρών" και χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ θα ανοίγει τις πύλες του αμέσως μετά την Απόλυση και το "Δι' ευχών..." από τον ιερέα λειτουργό,
τις Κυριακές μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι και μέχρι τις 9.00 π.μ. για Θεία Κοινωνία, αλλά και τις καθημερινές και πάλι μέχρι τις 9.00 π.μ. για Θεία Κοινωνία, όταν τελείτε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και μέχρι τις 2.00 μ.μ. για ότι και αν χρειαστείτε. 
* Θα παραμένει όμως και καθημερινά ανοιχτός από τις 7.30 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. και από τις 5.00 έως τις 7.00 μ.μ. για την "ατομική", "ιδιωτική" προσευχή σας...ότι και αν σημαίνει αυτό!!! για να ανάψετε το κεράκι σας, να προσκυνήσετε τις εικόνες και να προσευχηθείτε, αλλά και για να πάρετε αντίδωρο και Αγιασμό, αλλά και για να δείτε και να μιλήσετε με τον εφημέριο της Ενορίας, που θα βρίσκεται εκεί για οτιδήποτε τον χρειαστείτε.

Καλή Αγία και Μεγάλη
Τεσσαρακοστή σε όλους!!!
TAG