Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥΣ 5 ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΟΥ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, ΜΑΡΔΑΡΙΟΥ, ΟΡΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΛΟΥΚΙΑΣ.



Οι μυριάδες των Αγίων μας, 
στολίζουν το αιθαλές δέντρο της Ορθοδοξίας...
   Πέντε από αυτούς, μαζί με την Παρθενομάρτυρα Λουκία, τιμήσαμε την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, παραμονή της εορτής τους, με την όμορφη και κατανυκτική Ακολουθία της Αγρυπνίας στην Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, παραμένοντας πιστοί στην παράδοση που δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι, κάθε μήνα να τελούμε αυτήν την μοναστηριακή Ακολουθία της Αγρυπνίας στον ναό μας, προς τέρψη και ευλογία για τους ανθρώπους που εργάζονται την ημέρα ή που θέλουν να προσευχηθούν μέσα στην ησυχία της νύχτας, ξεφεύγοντας για λίγο από την πολύβουη και κοσμική καθημερινότητα τους. 
   Όλα ήταν έτοιμα και γύρω στις 9 το βράδυ χτύπησαν οι καμπάνες του ναού καλώντας τους πιστούς στην Αγρυπνία μας που ξεκίνησε με το Μικρό Απόδειπνο και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, συνέχισε με τον Εσπερινό της εορτής, την Λιτή και την Αρτοκλασία, αργότερα τον Όρθρο με τα γράμματα από τις ιδιαίτερες Ακολουθίες των εορταζομένων Αγίων μας και τέλος την Θεία Λειτουργία και την Θεία Κοινωνία.
   Διαβάστηκε από τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, που ήταν ο λειτουργός μας, το κόλλυβο των Αγίων μας που περίτεχνα ετοίμασαν οι κυρίες της διακονίας του ναού μας και κατόπιν Τράπεζα είχαν ετοιμάσει στο φιλόξενο αρχονταρίκι του ναού μας για όλους όσους κοπίασαν και ξενύχτησαν στην μηνιαία Αγρυπνία της Ενορίας μας.
   Το αναλόγιο κοσμούσε ο πρωτοψάλτης μας, κος Ευάγγελος Δούδης, που με την γλυκιά φωνή του λάμπρυνε την Αγρυπνία μας, ενώ μαζί στο ψαλτήρι ήταν και ο έτερος συνεφημέριος του ναού, π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, ο οποίος για σημερινή ημέρα είχε τον ρόλο του ιεροψάλτου, αφού είναι και ο δάσκαλος της βυζαντινής μουσικής στην Ενορία μας και μάλιστα ετοιμάζει με την χορωδία του μια όμορφη Βυζαντινή βραδιά με Χριστουγεννιάτικους Ύμνους για την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 6.30 και μας προσκαλεί όλους να παραβρεθούμε στην πρωτόγνωρη αυτή προσπάθεια που γίνεται στην εκκλησία μας.
   Σε συνδυασμό λοιπόν του προχωρημένου της ώρας με το κατανυκτικό κλίμα, τις βυζαντινές ψαλμωδίες, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων πέντε Μαρτύρων και των Αγίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννας, τα οποία θησαυρίζονται στον ναό μας και που δεν έλειψαν στιγμή από κοντά μας καθ' όλη την διάρκεια της Αγρυπνίας μας, το ζεστό φώς από τις λαμπάδες και τα καντήλια μας, την ησυχία και την γαλήνη της νύχτας, την ασφάλεια της αγκαλιάς της εκκλησιάς μας, έκανε τους παρευρισκόμενους και συμποσευχόμενους αδελφούς μας και όλους μας να αισθανθούμε την παρουσία του Θεού κοντά μας, δίπλα μας, μέσα μας, για ακόμα μια φορά.
   Η επόμενη και προγραμματισμένη Αγρυπνία μας για τον μήνα Ιανουάριο, την πρώτη μέσα στο νέο έτος, το 2015, θα τελεστεί την Παρασκευή 23η Ιανουαρίου το βράδυ, προς τιμήν μιας ακόμη μεγάλης μορφής της Ορθοδοξίας μας, της Οσίας Ξένης, πολύ αγαπητής από τους Θεσσαλονικείς, των οποίων η αγάπη και η πίστη, όμορφο ναό έχτισαν στο όνομα της, στην περιοχή Χαριλάου και τελούν την πανήγυρη της με κάθε λαμπρότητα την 24 Ιανουαρίου εκάστου έτους.
Ευχόμαστε από καρδιάς 
στην Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων 
Ιωακείμ και Άννης, αλλά και σε όλο τον κόσμο,
"Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το 2015"
Ο βίος των Αγίων πέντε Μαρτύρων, 
Αυξεντίου, Ευγενίου, Ευστρατίου, Μαρδαρίου 
& Ορέστου, 
TAG