ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ...

...για 1η φορά στην νέα σχολική χρονιά.

     Και η χαρά μας είναι μεγάλη, αφού ήταν αίτημα των ίδιων των δασκάλων των παιδιών, αίτημα που φυσικά αποδέχθηκε ο π. Χρυσόστομος Τελίδης και προετοιμάσθηκε κατάλληλα για να υποδεχθεί τα περίπου εκατόν πενήντα παιδιά, των μεγαλύτερων τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου της συνοικίας των Ανθοκήπων, ενώ την επόμενη εβδομάδα, πρώτα ο Θεός, θα υποδεχθούμε και τα υπόλοιπα.
     Γύρω στις 8.30 το πρωΐ της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, άρχισαν να φθάνουν τα πρώτα παιδιά συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, ενώ κάποια από τα αγόρια της 5ης και της 6ης τάξης είχαν έρθει πολύ νωρίτερα για να ντυθούν παπαδάκια και να γίνουν οι βοηθοί του ιερέως στην Θεία Λειτουργία που θα ακολουθούσε.
     Η μικρή και ταπεινή εκκλησιά μας, η οποία βρίσκεται ακόμα στο πρώιμο στάδιο της κατακόμβης και σε αυτήν γίνονται προς το παρόν όλες οι λατρευτικές εκδηλώσεις μας, γέμισε με το χαμόγελο των παιδιών μας, που ήρθαν να προσευχηθούν για την νέα χρονιά, μα και να "κοινωνήσουν" των Αχράντων Μυστηρίων, του Σώματος και του Αίματος του Χριστού και μαζί με τον νεόδμητο ναό μας γέμισε και η καρδιά μας από την ζωντάνια και την ομορφιά των αγνών ψυχών των μαθητών του ενός και μοναδικού σχολειού της γειτονιάς μας...

TAG