π. ΠΑΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ (30 χρόνια Ιεροσύνης)

...χώρια αυτά της καλογερικής
 και χώρια αυτά της διακονίας!!!
    Με μια όμορφη, λιτή και ταπεινή Θεία Λειτουργία εορτάσαμε στην Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Ν.Ευκαρπίας, την επέτειο των 30 χρόνων στην ιεροσύνη του π. Παύλου Ιωσηφίδη, Αρχιμανδρίτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, καλλικελάδου ιεροψάλτου και δασκάλου της βυζαντινής μουσικής, αξιοτάτου δε πνευματικού, μα και φίλου αγαπητού της μικρής Ενορίας μας, ιδιαιτέρως δε του π. Χρυσοστόμου Τελίδη, πνευματικού παιδιού του και καθοδηγητή, παιδιόθεν.

    Χωρίς επισημότητες, αλλά με κατάνυξη και μεγάλη συγκίνηση ο π. Παύλος τέλεσε την Θεία Λειτουργία των εορταζομένων Αγίων της ημέρας, Ιακώβου του Αλφαίου, Αβραάμ του Δικαίου και του Οσίου Ανδρονίκου και της συμβίου αυτής, ενώ στο τέλος τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη του Α' Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, μακαριστού Διονυσίου, ο οποίος και τον χειροτόνησε Διάκονο και Ιερέα, αλλά και για τους γονείς του και για προσφιλή του άτομα, και πριν μας μοιράσει το αντίδωρο μας μίλησε επί τροχάδην για αυτά τα 30 χρόνια μέσα στην ιεροσύνη, τις πίκρες και τις χαρές, μας μίλησε για την μετάνοια και τις δυσκολίες γενικά της ιεροσύνης, αλλά και το στεφάνι και την δύναμη που πηγάζει από τον ίδιο τον Θεό και που του χορηγείτε με την ιεροσύνη, για να μπορεί ο απανταχού ιερέας να υπηρετεί την Εκκλησία του Χριστού.
     Ένα μικρό κέρασμα ακολούθησε στο φιλόξενο αρχονταρίκι του ναού μας, όπου και του ευχηθήκαμε από καρδιάς, "τόσα και άλλα τόσα να είναι τα χρόνια της ιεροσύνης του και πάντα να είναι εδώ μαζί μας, να μας λειτουργεί και να μας αγαπά, όπως τον αγαπούμε και εμείς."

Χρόνια Πολλά π. Παύλε,
να χαίρεσαι την ιεροσύνη σου!!!    
TAG