ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-13

Μας ευλόγησε ο Δεσπότης μας.

      Ο Άγιος Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβας, την  Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως μας, του Τιμίου Προδρόμου, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, για την νέα κατηχητική χρονιά 2012-13, που βρίσκεται μπροστά μας.
         Ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός του Τιμίου Προδρόμου ήταν κατάμεστος από την νεότητα της Μητροπόλεως μας, αγόρια και κορίτσια, νέους και νέες, που για λίγο άφησαν τα προσωπικά καθήκοντα τους, για να πάρουν τη ευλογία του Δεσπότη μας στο έργο για το οποίο έχουν κληθεί να υπηρετήσουν από τους ιερείς Προέδρους των Νεανικών Εστιών των Ενοριών της Μητροπόλεως.
         Ο Δεσπότης μας μετά τον Αγιασμό, στον πάντοτε άμεσο λόγο του, εξήρε το έργο των κατηχητικών σχολείων, επαίνεσε τους νέους και τις νέες, τους κατηχητές και τις κατηχήτριες για τις προσπάθειες τους στην θεολογική κατάρτιση των παιδιών μας και τέλος έδωσε τον λόγο στον Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Γιάνγκου, υπεύθυνο του γραφείου  Νεότητος  της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος μας μίλησε για τον "ανέραστο" και ξύλινο λόγο της Εκκλησίας που κάνει τα παιδιά ενώ αγαπούν τον Χριστό, να  δυσκολεύονται να τον γνωρίσουν περισσότερο και καλύτερα μέσα στις εκκλησιές μας, από κατηχητές και ιερείς, που ενώ θα έπρεπε η ζωή τους να ξεχειλίζει κατήχηση παρά ταύτα αυτοί να αγωνίζονται να τα πείσουν για την υπέρτατη Αλήθεια που "εκπροσωπούν", αυτήν του Χριστού μας,  χωρίς τις περισσότερες φορές να την ακολουθούν οι ίδιοι.
        Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε τα διοριστήρια στους νέους και παλιούς κατηχητές των Ενοριών, βγήκε μαζί τους αναμνηστικές φωτογραφίες και τους προσκάλεσε όλους για ένα μικρό κέρασμα, μία όμορφη δεξίωση που είχαν ετοιμάσει με πολύ αγάπη οι συνεργάτες του, στον χώρο πίσω από το Επισκοπείο, έναν όμορφο κήπο που διαμορφώθηκε για να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις.
        Η Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στους όμορφους Ανθόκηπους της Ευκαρπίας ήταν εκεί εκπροσωπούμενη από τον ιερέα της, π. Χρυσόστομο Τελίδη και από δύο από τους δέκα συνολικά κατηχητές και κατηχήτριες που θα ασχοληθούν αυτήν την χρονιά με την Νεότητα στην μικρή αλλά τόσο ζεστή εκκλησιά μας που αριθμεί πλέον, με την βοήθεια του Θεού και των Αγίων προστατών μας, του Ιωακείμ και της Άννης, τα εκατό και ίσως φέτος περισσότερα παιδιά.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ!!! 

TAG