ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ



Ενορίτες και προσκηνυτές γέμισαν τον ναό μας.

       Το βράδυ της Παρασκευής 4ης Μαΐου τελέστηκε η ακολουθία της Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων για την Αγία ένδοξη μεγαλομάρτυρα Ειρήνη.

        Στις 9 σήμανε η καμπάνα της εκκλησιάς μας και άρχισε η ακολουθία με το μικρό Απόδειπνο,ενώ ακολούθησε ο Εσπερινός με την αρτοκλασία που έφεραν οι εορτάζουσες της Ενορίας μας.

         Μπήκαμε στον όρθρο γύρω στις 11 και κατόπιν ακολούθησε η Θεία Λειτουργία που τελείωσε στις 12.45 τα μεσάνυχτα με το "Χριστός Ανέστη"του ιερέως μας π.Χρυσοστόμου και με την προτροπή του να μην φύγουμε αλλά να περάσουμε στο αρχονταρίκι του ναού,όπου οι κυρίες της διακονίας κάτι είχαν να μας φιλέψουν,πίτες και γλυκά,επιδεικνύοντας έτσι το γνωστό ταλέντο τους και την τέχνη τους στην μαγειρική,όπως επίσης και την γνωστή σ' όλους τους Ευκαρπιώτες και όχι μόνο, φιλοξενία των ανθρώπων των Ανθοκήπων.

        Το αναλόγιο του ναού κόσμισε ο πρωτοψάλτης μας κος Κωνσταντίνος Παπαγερούδης με τους βοηθούς του, ενώ αρκετούς βοηθούς είχαμε και στο ιερό, που ήρθαν από την Ενορία της Αγίας Ειρήνης και ενώθηκαν με τα δικά μας παιδιά στολίζοντας την Αγρυπνία μας με τα μαργαριτάρια της νιότης τους.

         Για την επόμενη Αγρυπνία μας, που θα είναι τον επόμενο μήνα, θα σας ενημερώσουμε σε επόμενα άρθρα της ιστοσελίδος μας.

Βοηθός και σκεπαστής μας η Αγία Ειρήνη η μεγαλομάρτυς.





















TAG