ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ

   Τελευταίος εκκλησιασμός των μαθητών,
 πριν από τις διακοπές τους.

        Στον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, την Δευτέρα 21 Μαΐου,την ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη των Αγίων και Θεοστέπτων Βασιλέων, Κωνσταντίνου και Ελένης, εκκλησιάστηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας.

       Οι μαθητές του Σχολείου μας, συνοδευόμενοι από όλους τους δασκάλους τους,έφθασαν στον ναό γύρω στις 9 το πρωΐ,λίγο πριν ο ιερέας αρχίσει την ανάγνωση του Ευαγγελίου της Εορτής.
       Προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας,προσήλθαν στην Θεία Κοινωνία σχεδόν όλα τα παιδιά και αφού ο ιερέας μας,ο π.Χρυσόστομος, τους μίλησε για τα λόγια του Ευαγγελίου,τον Ποιμένα τον καλό,που είναι ο Χριστός,τα πρόβατα,που είναι τα παιδιά του,την Θύρα της μάνδρας,δηλαδή την Εκκλησία μας, και τον Θυρωρό της,όπως και την αξία των Αγίων που εορτάζουν σήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης της μητέρας του,τέλεσε Αρτοκλασία προς τιμήν και ευλογία των παιδιών, των δασκάλων τους και όλων των εορταζομένων.
       Τα παιδιά αποχώρησαν από τον ναό για το σχολείο και τα μαθήματα τους,γύρω στις  10 π.μ παίρνοντας την ευχή του ιερέως μας που τα ευχήθηκε να έχουνε ένα...
 καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι.
TAG