Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΙΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ....

 

...του Χριστού, της Παναγίας, του Αγίου Βασιλείου, της όμορφης & ολοκαίνουργιας εκκλησιάς μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας, των δύο ιερέων μας & τέλος...των δυο Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, ένα κομμάτι για τον νέο κατηχητικό Κύκλο μας, των Γυναικών και των Μητέρων & ένα κομμάτι για τον παλαιό Κύκλο μας, με τις μεγαλύτερες κυρίες μας !!!

Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, το απόγευμα πριν από τον Εσπερινό, στις 4.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε με μεγάλη χαρά η 1η συνάντηση για το 2024, του Κύκλου των νέων Γυναικών και Μητέρων, στο όμορφο και φιλόξενο Αρχονταρίκι της κατακόμβης του Ιερού Ναού μας, ενώ την επόμενη Δευτέρα, στις 15 Ιανουαρίου του 2024, αποφάσισε η κυκλάρχισσα μας, η κα Χαρούλα Τενεκετζή, να καλέσουμε στην συνάντηση μας για να μας κόψει την Βασιλόπιτα του Κύκλου των Νέων Γυναικών και Μητέρων, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, και να τελέσει την ιδιαίτερη αυτή Ακολουθία του τυπικού της Εκκλησίας μας, παράλληλα με το 2ο μας μάθημα. Να μην λείψει καμιά από κυρίες του Κύκλου !!!

Την επομένη, Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, και την ίδια περίπου ώρα, έγινε η 1η συνάντηση του 2024 και για τον άλλον, τον παλαιότερο κατηχητικό Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής της Ενορίας μας, των μεγαλυτέρων γυναικών μας, που η έναρξη του χρονολογείτε από το 1992, όπου σ' αυτόν τελέσθηκε από τον ιερέα μας, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, το παραδοσιακό κόψιμο της Βασιλόπιτας, που και πάλι επιμελήθηκε η κυκλάρχισσα των κατηχητικών μας αυτών, η κα Ευθαρσία Αλατζίδου...κατά κόσμον Τασούλα !!! Το φλουρί κέρδισε η καινούργια στην παρέα των κυριών μας αυτών, η κα Κατερίνα και μαζί με την εύνοια του Αγίου Βασιλείου για την νέα χρονιά, παρέλαβε και ένα όμορφο δωράκι από την Ενορία, που της το έδωσε ο π. Χρυσόστομος.

Το Αρχονταρίκι της κατακόμβης του Ιερού Ναού μας, που φιλοξενεί από τότε που τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια στην επάνω εκκλησιά  μας, τον Οκτώβριο του 2019 (...και έκτοτε υπολειτουργούσε ελέω κορονοϊού, θυμάστε!!! και πανδημίας μέχρι πρότινος !!!) τους δυο κατηχητικούς Κύκλους, και πάλι μας φιλοξένησε τις δυο αυτές προγραμματισμένες ημέρες (...Δευτέρα ο Κύκλος των Νέων Γυναικών και Μητέρων & την Τρίτη ο Κύκλος των μεγαλυτέρων κυριών μας της Μελέτης Αγίας Γραφής, πάντα την ίδια ώρα, μια ώρα πριν ον Εσπερινό) στο ζεστό και όμορφο χώρο του, για την 1η αυτή συνάντηση των κυριών μας στο 2024, ενώ όπως είπαμε πριν, ένα νέο μέλος των μεγαλυτέρων κυριών μας κέρδισε το φλουρί του Αγίου Βασιλείου, συμβολίζοντας ίσως την ανανέωση της κατηχητικής ομάδας μας αυτής για μια όμορφη και δραστήρια, καινούργια χρονιά, μια χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας με τις καλύτερες προϋποθέσεις. 
Ο δε Κύκλος των μικρών κυριών μας θα κόψει την Βασιλόπιτα της όπως και πάλι προείπαμε, την άλλη Δευτέρα 15/1/2024...πρώτα και πάντα ο Θεός !!!
Μετά δεν θα μένει παρά μόνο το κόψιμο της Βασιλόπιτας και στην "Ιθάκη" μας, την Ενοριακή Νεανική Εστία των κατηχητικών των παιδιών μας, όμως αυτό θα γίνει ως  γιορτή και πανηγύρι μέγα αργότερα, ένα Σάββατο εκεί λίγο μετά την έναρξη του Φλεβάρη για να μπορέσουμε έτσι, μαζί με το κόψιμο της Βασιλόπιτας της Ε.Ν.Ε. μας, να εορτάσουμε και τους Τρείς Ιεράρχες (30/1) τους προστάτες των μαθητών και σπουδαστών μας, 
αλλά να τιμήσουμε και τις μητέρες μας, που η Εκκλησία μας τις γιορτάζει μαζί με την Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Χριστού μας (2/2) και εμείς που τόσο τις αγαπούμε σ' αυτήν την Τριπλή Γιορτή θα τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, για το δεδομένο γεγονός πως είναι εκεί πάντα δίπλα μας, που μας αγαπούν και μας φυλάνε απ' το κακό και τ' άδικο, σ' όλην τους την ζωή!!! 
Πιθανότερη ημερομηνία γι' αυτήν την γιορτή, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2024, όπου και θα τιμηθούν στην Τριπλή αυτή γιορτή μας, και ο Άγιος Βασίλειος με το κόψιμο της Βασιλόπιτας του για την "Ιθάκη" μας και οι Τρείς Ιεράρχες, αλλά και όλες οι μητερούλες μας, λόγω της Υπαπαντής του Κυρίου, ενώ παρούσες θα είναι και μέλη του Κύκλου των Νέων Γυναικών και Μητέρων, για να μας πουν δυο λόγια.  
Εμείς μέσω του άρθρου μας αυτού που αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας σήμερα, αλλά και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει η Ενορία μας, ας ευχηθούμε σε όλα τα κατηχητικά τμήματα μας, στα μέλη των κατηχητικών ομάδων μας, μικρές και μεγάλες, στα αγόρια και στα κορίτσια μας, τις γλυκές κυρίες μας τις μεγαλύτερες και τις  μικρότερες, τους ενηλίκους και τους ανηλίκους μας, αλλά και τους καλούς δασκάλους τους, τις δυο κυκλάρχισσες μας, τους πολλούς κατηχητές και τις ακόμα περισσότερες κατηχήτριες τους, αλλά και εσάς, τους αναγνώστες μας, τους ακολούθους  και στους φίλους μας, που ανελλιπώς μας παρακολουθείτε διαδικτυακά και εσάς που δια ζώσης έχετε επιλέξει να επικοινωνείτε μαζί μας...

Καλή και ευλογημένη ημερολογιακή & κατηχητική χρονιά στο νέο 2024!!! 

TAG