ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ 2023-2024, ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ...

...& πιο συγκεκριμένα δείτε...


* Καθημερινά: 


* Συνεχίζεται να τελείτε ο Όρθρος το πρωΐ στις 7.30 π.μ. & ο Εσπερινός το απόγευμα στις 5.30 μ.μ. Μόνο που από τούδε και στο εξής δεν θα τελούνται στον μεγάλο κυρίως Ιερό Ναό μας, αλλά στο μικρό Παρεκκλήσι του Τιμίου Προδρόμου, που ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί από πέρυσι στις αρχές του 2023, το οποίο και θα το εορτάζουμε και θα το πανηγυρίζουμε στην εορτή της Συλλήψεως του την 23η  Σεπτεμβρίου εκάστου έτους. Το νέο αυτό Παρεκκλήσι μας, του Τιμίου Προδρόμου βρίσκεται μπαίνοντας στον νάρθηκα της εκκλησιάς μας αριστερά και παρότι είναι ημιτελές και με πολλές-πολλές ατέλειες ακόμα, αλλά και λεπτομέρειες που πρέπει να γίνουν...που περιμένουν εναγωνίως την δική σας αγάπη για να αποπερατωθεί πλήρως, παρά ταύτα ήδη εξυπηρετεί τις λειτουργικές και λατρευτικές ανάγκες της Ενορίας μας, ειδικά τώρα που χειμωνιάζει και η θέρμανση, αλλά και η κατανάλωση του ρεύματος, αποτελεί... "άλυτο", τις περισσότερες φορές πρόβλημα για τις μικρές και λιγοστές οικονομικές δυνατότητες μας.

* Καθημερινά επίσης, το πρωΐ μετά τον Όρθρο, από τις 8.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. αλλά και το απόγευμα από τις 5.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ. είναι ανοιχτό  το γραφείο του Ιερού Ναού μας,  μπαίνοντας στον νάρθηκα (πρόναο) δεξιά, όπου εκεί θα βρείτε τον εφημέριο ιερέα της Ενορίας για ότι χρειαστείτε, είτε μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνο του Ιερού Ναού, στο 2310808550, ή στα τηλέφωνα:

# π. Χρυσόστομος Τελίδης :

6972873274 (-σε φυσιολογικές ώρες-καθ' όλην την διάρκεια της ημέρας)

# π. Χρυσόστομος Κοτσίδης :

2310655719 (οικία) & 6984989869 (...από τις 9 έως τις 11 το βράδυ)


(...όταν τελείτε Θεία Λειτουργία, το γραφείο ανοίγει στις 10.00 π.μ. Μπορείτε εύκολα να ενημερωθείτε για το μηνιαίο πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών και δραστηριοτήτων της Ενορίας από το έντυπο που υπάρχει πάντα στις προθήκες του ναού μας, ή από την ιστοσελίδα μας και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει η Ενορία μας, ή κάνοντας κλικ εδώ για να δείτε το πρόγραμμα του Ιανουαρίου 2024)

Καθημερινά επίσης το πρωΐ από τις 8.00 π.μ. έως τις 12.00 π.μ. λειτουργεί στον Ιερό Ναό μας και Έκθεση εργοχείρων, κεντημάτων, χειροποίητων γλυκών & ποτών, είδη κοιμητηρίων, εκκλησιαστικά είδη από διάφορα μοναστήρια του Αγίου Όρους (εργόχειρα των μοναχών μας) θυμιάματα, κομποσκοίνια, σταυρουδάκια, εικόνες, βιβλία και μια πλούσια συλλογή από είδη δώρων για να κάνετε στις γιορτές σε φίλους και γνωστούς σας, βοηθώντας μας και με αυτόν τον τρόπο στην ανέγερση του Ιερού Ναού μας, στην φιλανθρωπική δραστηριότητα  της Ενορίας μας, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας "Με ανοιχτές αγκάλες", αλλά και στις πλούσιες δραστηριότητες της Ενοριακής Νεανικής Εστίας των παιδιών των Κατηχητικών Σχολείων μας, "Ιθάκη".
Αυτό είναι το όμορφο, ολοκαίνουργιο Παρεκκλήσι μας,
προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου, το οποίο και θα
το πανηγυρίζουμε την 23η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους,
στην Σύλληψη του από τον Ζαχαρία & την Ελισάβετ.

* Μπορείτε επίσης καθημερινά να παρακολουθείτε τα νέα της Ενορίας και τις ειδήσεις μας, το λατρευτικό και λειτουργικό πρόγραμμα στην εκκλησία μας, αλλά και τα καθημερινά άρθρα μας, για την επικαιρότητα, τους βίους των Αγίων και τις εορτές της κάθε ημέρας, διάφορες ψυχοφελής αναρτήσεις, σκέψεις, απόψεις μας, τα νέα των παιδιών από την "Ιθάκη" των Κατηχητικών Σχολείων τους, & πολλά ακόμα ενδιαφέροντα άρθρα εμπλουτισμένα κατά καιρούς με φωτογραφικό υλικό από την έντονη λατρευτική, λειτουργική και κοινωνική ζωή της Ενορίας μας, από τις δυο ιστοσελίδες μας:

Αυτή της Ενορίας μας: www.intheopatoron.blogspot.gr 

Και αυτή της "Ιθάκης" των κατηχητόπουλων της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας: 

www.enetheopatoron.blogspot.gr

Η επικοινωνία μας μπορεί να γίνει πάντα και ηλεκτρονικά στο email του ναού μας:

intheopatoron@gmail.com 

Αλλά επικοινωνία μπορούμε να έχουμε και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει η Ενορία μας, στο facebookστο twitter...ή όπως αλλιώς το λένε τώρα, στο youtubeστο viber & τώρα τελευταία και στο instagram.


* Δευτέρα 8/1/2024: 


* Ξεκίνησε την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της κατακόμβης του Ιερού Ναού μας,  ο Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής των νέων γυναικών & μητέρων, στις 4.30 μ.μ. από την κυκλάρχισσα κα  Χαρούλα Τενεκεντζή. Την επόμενη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024, στην αρχή της συνάντησης μας, ο ιερέας μας, π. Χρυσόστομος Τελίδης, θα τελέσει, σύμφωνα με την παράδοση, και την Κοπή της Βασιλόπιτας για την νέα χρονιά, παρουσία όλων των σχεδόν των μελών του Κύκλου των..."μικρών" κυριών μας. Θα σας ενημερώσουμε σε επόμενη ανάρτηση μας για το ποιά από τις κυρίες μας θα κερδίσει την επόμενη Δευτέρα το φλουρί μαζί με την ευχή του Αγίου Βασιλείου, αλλά και ένα δώρο από την Ενορία μας και τον π. Χρυσόστομο, μια όμορφη χειροποίητη πετσέτα, ευλογημένη πάνω από τον Σταυρό, που σύμφωνα με την παράδοση άφησαν οι πιστοί την Μεγάλη Πέμπτη που μας πέρασε.

* Τρίτη 9/1/2024: 


* Ξεκίνησε εχθές το απόγευμα στις 4.30 μ.μ. στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της κατακόμβης του Ιερού Ναού μαςκαι  ο Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής  των παλαιοτέρων κυριών μας... θυμίζω ότι αυτός  ξεκίνησε πριν καν γίνουμε Ενορία το 1992 από την κα Ουρανία, ενώ τώρα συνεχίζουμε τις συναντήσεις μας από την κυκλάρχισσα μας, την κα Ευθαρσία Αλατζίδου. Χθές λοιπόν κατά παράδοση γύρω στις  στις 5.00 μ.μ. παράλληλα με το μάθημα μας ετελέσθη από τον ιερέα μας, π. Χρυσόστομο Τελίδη, και η Κοπή της Βασιλόπιτας μας για την νέα χρονιά και αυτού του Κύκλου μας, με την τυχερή κυρία μας φέτος του Αγίου Βασιλείου, την κα Κατερίνα  καινούργια στον Κύκλο μας, που φέτος κέρδισε το φλουρί και το δώρο της Ενορίας μας, μια όμορφη χειροποίητη πετσέτα, ευλογημένη πάνω από τον Σταυρό, που σύμφωνα με την παράδοση άφησαν οι πιστοί την Μεγάλη Πέμπτη που μας πέρασε.

* Την ίδια μέρα, την Τρίτη 9/1/2024, αλλά και κάθε Τρίτη από τούδε και στο εξής, ξεκίνησαν και πάλι μετά την ανάπαυλα για το Άγιο Δωδεκαήμερα των Χριστουγέννων, αμέσως μετά τον Εσπερινό στις 5.30 μ.μ. και οι Ιερές Παρακλήσεις μας προς τους Αγίους Θεοπάτορες, τον Ιωακείμ και την Άννα, για τα άτεκνα ζευγάρια μας, στο νέο Παρεκκλήσι του Ιερού Ναού μας, του Τιμίου Προδρόμου, ενώ αμέσως μετά διαβάστηκε στα ζευγάρια που το επιθυμούσαν από τον ιερέα λειτουργό και η Ευχή της Αγίας Άννας μας..."δια την λύσιν εκ των δεσμών της ατεκνίας" και όλοι μαζί προσκυνήσαμε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που θησαυρίζονται στην εκκλησιά μας.

* Πέμπτη 11/1/2024: 


* Την Πέμπτη αυτή στις 11/1/2024, αλλά και κάθε Πέμπτη από το πρωΐ στις 10.00 π.μ. πραγματοποιείτε επίσης εδώ στην Ενορία μας, και η εβδομαδιαία καθαριότητα της εκκλησιάς μας από τις εθελόντριες κυρίες της διακονίας, που χρόνια τώρα φροντίζουν τα πάντα μέσα σ' αυτήν μαζί με την νεωκόρο του Ιερού Ναού μας, μια πράξη τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική. 

(...ελάτε!!! σας παρακαλώ και σας προσκαλώ με αγάπη και εσάς κυρίες μου, μικρές και μεγαλύτερες σε ηλικία, πάντα ευλογημένες γυναίκες, να  ενταχθείτε στην ομάδα..."των αγαπώντων την ευπρέπειαν του οίκου Σου", την ομάδα εκείνη της καθαριότητας και του ευπρεπισμού του ναού μας, για να είναι η εκκλησιά μας πάντα καθαρή και όμορφη...σαν το σαλόνι του σπιτιού μας!!! κάθε Κυριακή, γιορτή και σχόλη, καθ' όλην την διάρκεια του έτους)

* Συνεχίζεται το Μυστήριο της Μετανοίας (Η Εξομολόγησις) κάθε Πέμπτη μετά τον Εσπερινό και πάντα κατόπιν προτέρας συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο ιερέα (π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, τηλέφωνο οικίας: 2310655719 & κινητό: 6984989869, 9 έως 11 το βράδυ)

(...από τον Σεπτέμβρη ακόμα,  ο πνευματικός της Ενορίας μας αναρρώνει και φέτος στο σπίτι μετά από και από το 2ο του χειρουργείο, οπότε και με εξαίρεση λίγο πριν τα Χριστούγεννα, που είχαμε για δυο ημέρες..."προσωρινό" πνευματικό, σταμάτησε η εξομολόγησις στην Ενορία μας μέχρι νεωτέρας !!! Όσοι το επιθυμείτε εκτάκτως μπορείτε πάντα να εξυπηρετηθείτε από τον πνευματικό της γειτονικής Ενορίας μας, του Αγίου Γεωργίου & Ιωάννου Χρυσοστόμου της Νέας Ευκαρπίας, τον π. Ιωάννη Δημητριάδη, που τόσο ευγενικά μας εξυπηρέτησε και κατά την Μικρή Σαρακοστή των Χριστουγέννων. Ευχαριστούμε Παπαγιάννη μας!!!)

* Παρασκευή 12/1/2024: 


* Συνεχίζεται πάντα και η εβδομαδιαία καθαριότητα του Ιερού Βήματος και ο ευπρεπισμός του, τόσο του Ιερού Ναού όσο και του Ιερού Παρεκκλησίου του Τιμίου Προδρόμου,  κάθε Παρασκευή πρωΐ, από τον εφημέριο ιερέα της εκκλησίας μας με βοηθό του την κα Παναγιώτα. 

* Επίσης ενημερώνουμε πως μια Παρασκευή τουλάχιστον τον μήνα, τελείτε στην Ενορία μας η κατανυκτική Ακολουθία της Αγρυπνίας. Για δε τον μήνα Ιανουάριο του 2024, αυτή είναι προγραμματισμένη να γίνει...πάντα και πρώτα ο Θεός !!! την άλλη Παρασκευή το βράδυ της 19ης προς το Σάββατο της 20ης Ιανουαρίου 2024, στο Παρεκκλήσι του Τιμίου Προδρόμου, με τιμώμενο Άγιο αυτήν την φορά τον Άγιο Ευθυμίου τον Μεγάλο στην γιορτή του (20/1) από τις 8.30μ.μ. έως τις 12.30 π.μ. λίγο μετά τα μεσάνυχτα και σας περιμένουμε όλους. 

Κατά την διάρκεια αυτής της Αγρυπνίας θα τελεσθεί και ο Μικρός Αγιασμός για το υπόλοιπο διάστημα του μηνός Ιανουαρίου 2024 που απομένει και που θα εξυπηρετήσει τις μηνιαίες ανάγκες της Ενορίας μας, αφού θα αποσυρθεί ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων από τον Ιερό Ναό μας, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, οπότε και αποδίδεται η εορτή των Θεοφανείων. Μέσα στην εβδομάδα από τα Άγια Θεοφάνεια (6/1) έως την απόδοση της εορτής (14/1) κατά παράδοση εκκλησιαστική και λαϊκή, ο ιερέας..."φωτίζει" σπίτια και επιχειρήσεις με τον Μεγάλο Αγιασμό. Παράλληλα, πάλι κατά την παράδοση, αυτήν την φορά του Αγίου Βασιλείου, ο ιερέας καλείται από επιχειρήσεις στην Ενορία του και κόβει την Βασιλόπιτα για την ευλογία του νέου χρόνου. 

* Σάββατο 13/1/2024: 


* Ξεκινούν στην όμορφη και φιλόξενη κατακόμβη του Ιερού Ναού μας, και οι κατηχητικές συναντήσεις των παιδιών μας. Αρχικά νωρίς το πρωΐ μετά την σαββατιάτικη Θεία Λειτουργία, τα κορίτσια της "Ιθάκης"  μας, από τις 10.00 π.μ. έως την 1.30 μ.μ. και αμέσως μετά τα αγόρια μας, από τις 1.30 μ.μ. έως τις 3.30 μ.μ. Στις σαββατιάτικες αυτές συναντήσεις μας, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι και σας περιμένουμε όλους και όλες!!!

Καλή και ευλογημένη να' ναι η εκκλησιαστική, κατηχητική ...από τώρα και ημερολογιακή χρονιά παιδιά, το 2024 !!!


* Κυριακή 14/1/2024: 


* Κάθε Κυριακή η Ορθοδοξία μας, πανταχόθεν, εορτάζει την Ανάσταση του Κυρίου μας, και μάλιστα την πανηγυρίζει με τον αναστάσιμο Όρθρο αρχικά και την αναστάσιμη, την πασχαλινή Θεία Λειτουργία μετέπειτα. Έτσι και εδώ στην Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας ΕΥκαρπίας σημαίνουν γλυκά οι καμπάνες νωρίς το πρωΐ της Κυριακής καθ' όλην την διάρκεια του έτους στις 7.00 π.μ. καλώντας τους πιστούς στο μεγαλείο της Θείας Ευχαριστίας και εν τέλει της Θείας Κοινωνίας μας, μέσω του κοινού Αγίου Ποτηρίου, του Σώματος και Αίματος του Χριστού μας και ιδρυτή της Εκκλησίας Του, αλλά και της επι_κοινωνίας όλων μαζί, μέσω της συμπροσευχής, μεταξύ των ευσεβών ενοριτών, επιτρόπων, συνδρομητών, αφιερωτών, ευλαβών προσκυνητών, κοπιώντων και ψαλλόντων του Ιερού Ναού τούτου, που με τόσες θυσίες φτιάξαμε και συνεχίζουμε μέχρις της αποπερατώσεως του ...πρώτα και πάντα ο Θεός !!!  

Ας γίνουμε με μιας όλοι, μέτοχοι & συμμέτοχοι στην καθημερινότητα της τόσο δραστήριας Ενορίας μας. 

Σας περιμένουμε...

Προμηθευτείτε από την Έκθεση του Ιερού Ναού μας, εγκαίρως και πριν εξαντληθούν, 
το ημερολόγιο τοίχου του 2024, της Ενορίας μας, αφιερωμένο & φέτος στους προγόνους...την "Γιαγιά" και τον "Παππού", αλλά και την Παναγία μητέρα του Χριστού μας, αλλά και το Επετειακό φέτος ημερολόγιο τσέπης του 2024, της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ι. Μ. Ν. & ΣΤ.

Καλή και ευλογημένη χρονιά!!!
TAG