Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΟΥΣΑΚ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.

Το φλουρί του Αγίου Βασιλείου
φέτος στην Εκκλησία!!!
Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας στον 1ο όροφο του Μικρασιατικού Συλλόγου "Ουσάκ" της Νέας Ευκαρπίας, όπου και μας υποδέχθηκαν θερμά στην προσφάτως ανακαινισμένη και όμορφη αυτή αίθουσα του, ο πρόεδρος του κος Βασίλειος Αγκούτογλου και ο κος Βασίλειος Τουμπόγλου, καθώς και η συμπαθεστάτη Γραμματέας του κα Σοφία Τσολοζίδου, αλλά και τα μέλη του, οι χορευτές και οι τραγουδιστές της καλλικέλαδης χορωδίας του.
Τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα, μετέφερε ο π. Ιωάννης Δημητριάδης, εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος και παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Μικρασιατικού Συλλόγου το φλουρί του Αγίου Βασιλείου, που έπεσε φέτος στο κομμάτι του Χριστού και της Εκκλησίας Του.
Επίσημοι προσκεκλημένοι του Δήμου μας, ο Δήμαρχος μας με τους Αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο του, ο Πρόεδρος της τοπικής ενότητας της Νέας Ευκαρπίας και τοπικοί φορείς, Διευθυντές Σχολείων και Συλλόγων, οι ιερείς μας και πλήθος κόσμου, μικρασιάτες, βλάχοι και οι υπόλοιποι ευκαρπιώτες, αποτέλεσαν το ευλογημένο αυτό "κουβάρι" που ξετυλίχτηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δηλώνοντας περίτρανα πως αυτήν την μεγάλη παρακαταθήκη των προγόνων μας με ζωντάνια και αλτρουϊσμό την μετέφεραν ακέραια στην νέα γενιά, που χόρεψε και τραγούδησε μπροστά μας, και τώρα καλείται να την μεταφέρει και αυτή με την σειρά της στην επόμενη, ως κληρονομιά και αμύθητο θησαυρό.
Έτσι μεγάλωσε και γιγαντώθηκε η Ελλάδα μας, με την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της, μια παράδοση που έφτασε μέχρι τις μέρες μας από στόμα σε στόμα, με πρωτοστάτη και θεματοφύλακα την Εκκλησία του Χριστού και αργότερα τους Λαογραφικούς Συλλόγους, μια παράδοση όμως που ειδικά στον 21 αιώνα, κινδυνεύει από παράξενα και αλλογενή κέντρα που αγωνίζονται να αλλοιώσουν την ιστορία, την θρησκεία μας, τα σύμβολα και τις αξίες μας και να αλλάξουν την ταυτότητα του Ορθοδόξου Έλληνα.
Η παγκοσμιοποίηση, με την "σαλαμοποίηση" των εθνών και των ιδιαιτεροτήτων του κάθε λαού που πρεσβεύει, με την "μπετονιέρα" αυτή που θέλει να μας ρίξει μέσα για να μας ενώσει και να μας κάνει μια μάζα που εύκολα θα μπορέσει να διαχειριστεί και που μέσα σε αυτό το "εργαλείο" της θα αναμιχθούν οι ξεχωριστές ιστορίες, οι γραπτοί και άγραφοι νόμοι του κάθε έθνους, τα διαφορετικά ιδανικά, οι θρησκείες, οι αντίπαλες ιδέες, η δημοκρατία εντέλει, που μας θέλει όλους ίσους μα όχι όμοιους, αυτή η απεχθής ιδέα χτυπά την πόρτα μας και η Ελλάδα αντιστέκεται έχοντας τις ελληνοχριστιανικές ρίζες της πλεγμένες και ενωμένες μέσα στην ηρωϊκή και αιματοβαμμένη γή της.
Οι επιθέσεις προς την ιστορία και τα σύμβολα της, την θρησκεία και τις αξίες μας, τα ελληνικά ιδεώδη και τον πολιτισμό μας θα συνεχιστούν με βαρβαρότητα και χυδαιότητα από εδώ και στο εξής. Ήδη δείχνουν σιγά-σιγά το αληθινό πρόσωπο τους κάποια από αυτά τα κέντρα και η Ελλάδα μας ήδη βρίσκεται σε έναν οικονομικό, και όχι μόνο, αποκλεισμό για να μπορέσουν να την λυγίσουν ευκολότερα.
Θα περισσέψουν από εδώ και στο εξής τα επίσημα χείλη, από το εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας μας, που θα αγωνιστούν να κάμψουν την αγάπη για την χώρα μας και τα ιδανικά που την έκαναν μεγάλη, αλλά και εμείς δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά θα αντισταθούμε κάνοντας απλά ότι ακριβώς έκαναν και οι ένδοξοι πρόγονοι μας.
Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Μακεδόνες, οι Βλάχοι, οι Μικρασιάτες και οι Πόντιοι, οι νησιώτες μας και όλα τα υπόλοιπα φύλα που αποτελούν την όμορφη αυτή χώρα που ζηλεύει πραγματικά όλη η υφήλιος, όλοι μαζί θα χαιρόμαστε και θα γλεντάμε, σε κόντρα των "φίλων" και "συμμάχων μας, την μικρή μα γλυκιά αυτή ζωή μας μαζί με τους προπάτορες μας και θα τους μνημονεύουμε καθημερινά κάτω από ίδιο ήλιο που τους έλουσε και το ίδιο χώμα που τους γέννησε.
Θα συνεχίσουμε, στυλώνοντας τα πόδια μας σε καθετί ψεύτικο και καταστροφικό, να χαιρόμαστε με τους Αγίους της Ορθοδοξίας μας, να κάνουμε πανηγύρια στην μνήμη τους, να χορεύουμε και να τραγουδάμε με ελληνικούς κυκλωτικούς χορούς και παραδοσιακά τραγούδια έξω από τις εκκλησιές και τις πλατείες, αναβιώνοντας με κάθε ευκαιρία την ελληνορθόδοξη παράδοση και μαθαίνοντας της παράλληλα στην νεολαία μας, το μέλλον της Ελλάδας μας, της πατρίδας μας που τόσο αγαπάμε.
Και θα νικήσουμε...θα το δείτε. Κανείς δεν μπορεί να μας πειράξει όσο η Ελλάδα και η Ορθοδοξία είναι ενωμένες και αγαπημένες. Ευχόμαστε από καρδιάς στον Μικρασιατικό Σύλλογο της Νέας Ευκαρπίας "ΟΥΣΑΚ" ...

...Καλό και ευλογημένο το 2106!!!
*Την Κυριακή το μεσημέρι 31/1/2016, πρώτα ο Θεός, θα συναντηθούμε και πάλι με τα μέλη του Μικρασιατικού Συλλόγου "Ουσάκ", αυτήν την φορά στην αίθουσα δεξιώσεων "Έναστρος" στην Νέα Ευκαρπία, για τον ετήσιο χορό τους... Καλή αντάμωση !!!
TAG