ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ.

"Σήμερον γεννάται εκ Παρθένου..."
 Από νωρίς το πρωΐ, στην Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας και στον ομώνυμο ναό μας που τώρα  χτίζεται, για να στεγάσει τους Αγίους μας, αξημέρωτα ακόμα, παραμονή των Χριστουγέννων, χτύπησε η καμπάνα του ναού μας καλώντας τους πιστούς στην μεγάλη Ακολουθία της ημέρας που περιελάμβανε τον Όρθρο, τις Μεγάλες Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων και τον Μεγάλο Εσπερινό της εορτής μαζί με την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.
Μέρος από τις Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα το Δοξάστικό της Θ' Ωρας "Σήμερον γεννάτε εκ Παρθένου..." το έψαλλε, με κάθε μεγαλοπρέπεια και γνήσιο βυζαντινό ύφος, ο καλλικέλαδος δάσκαλος της Μουσικής και Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως 
μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο π. Παύλος Ιωσηφίδης, σε ήχο Βαρύ Διατονικό, το οποίο και βιντεοσκοπήσαμε και ανεβάσαμε στο κανάλι μας στο YouToube, αλλά και συμπεριλάβαμε παρακάτω στην σημερινή μας ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ενορία μας, θέλοντας έτσι, και με αυτόν τον τρόπο να σας κάνουμε μέλη της μεγάλης οικογένειας της εκκλησίας των Αγίων Θεοπατόρων, έστω και διαδικτυακά.
Την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τέλεσαν οι δύο εφημέριοι του Ναού με πρωτοστατούντα τον πρωτοπρεσβύτερο Χρυσόστομο Κοτσίδη, ενώ πολλοί ήταν οι ενορίτες μας που κατά την πρόσκληση των ιερέων "Μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης προσέλθετε" κοινώνησαν από το Κοινό Ποτήριο το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας. 
Αργότερα, μετά το τέλος της μακροσκελούς Ακολουθίας της Παραμονής των Χριστουγέννων, στο γραφείο του Ναού τα παιδιά της Ενορίας μας, είπαν τα κάλαντα στους ιερείς αλλά και στους συμπαρευρισκομένους εκεί, για τον καθιερωμένο καφέ μετά από κάθε Θεία Λειτουργία.
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων όμως μας έψαλε και ο π. Παύλος Ιωσηφίδης μέσα στο γραφείο της μικρής εκκλησιάς μας, κατόπιν εντόνων παραινέσεων και των δύο Χρυσοστόμων, των συνεφημερίων του Ιερού Ναού μας, αλλά και των υπολοίπων παρευρισκομένων, με το δικό του απλοϊκό τρόπο και τον αυτοσχέδιο στο τέλος επίλογο, προκαλώντας σε όλους μας την χαρά, αλλά και την χαμένη αθωότητα των παιδικών μας χρόνων.
Την επομένη, ανήμερα των Χριστουγέννων, ετελέστη πανηγυρικά η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Ναό μας, με πρωτοστατούντα τον π. Παύλο Ιωσηφίδη, ο οποίος στο τέλος, αφού διάβασε την χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο του Μητροπολίτου μας, κ.κ. Βαρνάβα, κατόπιν κήρυξε τον Θείο Λόγο, λόγο μεστό και κατανοητό με θέμα την αγιότητα των ημερών αλλά και την κατάντια της κοινωνίας μας, απόρροια. της απομάκρυνσης μας από Εκκλησία και την διδασκαλία του Ιδρυτού της Χριστού.

Με υπομονή και ευταξία το πιστό εκκλησίασμα πήρε το αντίδωρο από το χέρι των ιερέων και παράλληλα αντάλλαξαν τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες ευχές μεταξύ τους και τέλος με την Χάρη του Θεού πήγαν στα σπίτια τους για να εορτάσουν οικογενειακά την μεγάλη αυτή εορτή της Ορθοδοξίας.
Και του χρόνου!!!

TAG