Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ.

Ο Άγιος Παρθένιος ήταν μαζί μας.

        Ετελέστη η όμορφη και κατανυκτική Ακολουθία της Αγρυπνίας στον ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου το βράδυ, στην μνήμη του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου του θαυματουργού και προστάτη των καρκινοπαθών.
       Όλοι μας κάτι είχαμε να του ζητήσουμε στην προσευχή μας την ώρα της Αγρυπνίας, άλλοι για εμάς του ίδιους, άλλοι για συγγενικά μας πρόσωπα, για φίλους και γνωστούς μας και ο ιερέας μας του ζήτησε, κάνοντας την Θεία Λειτουργία του, υγεία για όλον τον κόσμο που βασανίζεται από αυτήν την τόσο δύσκολη και επώδυνη αρρώστια.
        Μπροστά στην Αγία Πρόθεση, ο ιερέας μας, έβγαζε "μερίδες" από το πρόσφορο που μόλις προσκόμισε και εναπόθετε τους μαργαρίτες έναν-έναν στο ιερό δισκάριο, μνημονεύοντας όλα τα ονόματα που έφεραν οι πιστοί, αλλά και όλα αυτά των ανθρώπων που γνώριζε πως αγωνίζονταν να αντέξουν τις δυσκολίες μιας αρρώστιας όπως είναι ο καρκίνος.
         Η Αγρυπνία μας τελείωσε γύρω στην 1.00 μετά τα μεσάνυχτα και αμέσως μετά ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι περίμενε τους πιστούς που άντεξαν αυτήν την ευλογημένη ταλαιπωρία της Αγρυπνίας, στο Αρχονταρίκι του ναού μας, που είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για να υποδεχθεί τους ενορίτες μας και τους προσκυνητές που ήρθαν από όλα τα μέρη της πόλης μας.
          Οι κυρίες μας μαζί με το τσάι είχαν ετοιμάσει και αρκετά κεράσματα για τον κόσμο, δείχνοντας έτσι την φιλοξενεία των Ανθοκηπιωτών αλλά και τις ιδιαίτερες ικανότητες τους στην μαγειρική, μα πάνω από όλα την αγάπη τους στον εορταζόμενο Άγιο, που ομορφοστόλιστο κόλυβο του έφτιαξαν για να το διαβάσει ο ιερέας μας, π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ενώ ο άλλος εφημέριος του ναού π. Χρυσόστομος Τελίδης, δυό λόγια μας είπε για τον εορτάζοντα και τέλος μας διάβασε την ευχή προς τον Άγιο Παρθένιο, Επίσκοπο Λαμψάκου και θαυματουργό, για τους καρκινοπαθείς αδελφούς μας.
         Πήραμε όλοι την ευχή των ιερέων μας και τους ευχαριστήσαμε για τα Θεία Δώρα που μας προσέφεραν μέσω της Αγίας Μεταλήψεως και ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, κατά την ώρα της Τράπεζας, αρπάζοντας την ευκαιρία μας είπε κάποια από τα λόγια του Αγίου Παρθενίου, αναδεικνύοντας έτσι το πρόσωπο και τις αξίες που μας δίδαξε με την ζωή του: "Διατί με ευχαριστείτε; Δέν έχω τέτοια αξίωση. Μήπως είμαστε ξένοι; Εμείς είμαστε αδέλφια. Τι δε απλούστερο και φυσικότερο από το να βοηθά αδελφός τους αδελφούς;"
Καλό ξημέρωμα 
και να έχουμε την ευλογία του!!!
Η Εκκλησία μας που συνεχίζουν τα έργα αποπερατώσεως της,
 ενώ βλέπετε το καμπαναριό μας σιγά-σιγά να ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο ναό
και να ανεβαίνει ψηλά!!!

TAG