Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ

Μέσα στην κατάνυξη της Σαρακοστής, 
η χαρά του μηνύματος της Σωτηρίας μας, 
ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου!!! 
    Και εκεί που όλα φάνταζαν μαύρα, κρύα και πένθιμα, στην δύσκολη ανηφόρα της
Σαρακοστής, που λίγο πριν  αρχίσαμε να ανεβαίνουμε, έγινε ένα ίσιωμα στο βουνό του αγώνα μας για να ξεκουραστούμε,έγινε ένας καρποφόρος κάμπος ανάμεσα σε θεόρατα όρη,ένα πλατύσκαλο στην κατακόρυφη κλίμακα της προσπάθειας μας, έφυγαν τα σύννεφα της κατήφειας και αρχίσαμε να χαμογελούμε με το χαρμόσυνο μαντάτο του Αρχάγγελου Γαβριήλ στην Παναγία μας.
"Θεοτόκε Παρθένε, Χαῖρε κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ, εὐλογημένη, σὺ ἐν γυναιξί, καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας σου, ὅτι Σωτῆρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν".
   Μέσα στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή έρχεται ο Ευαγγελισμός της Παναγίας μας,ένα μήνυμα που κατακεραυνώνει το κακό μέσα μας, μια γιορτή που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους μια γιορτή προπομπό της Σωτηρίας της ψυχής μας.
    Και η λύπη έγινε χαρά, όπως σε όλη την ζωή των χριστιανών συμβαίνει,αφού αυτήν την χαρμολύπη διδάσκονται σε όλη τους την ζωή και αυτήν περιμένουν,γιαυτό προσεύχονται και αυτήν αποζητούν.Οι χριστιανοί γνωρίζουν καλά πως υπάρχει ο Γολγοθάς και η Σταύρωσις, όμως είναι απολύτως βέβαιοι πως από πίσω έρχεται η Ζωή και η Ανάστασις μας.
   Οι Έλληνες χριστιανοί όμως,έχουν δύο λόγους για να την εορτάζουν αυτήν την ευλογημένη ημέρα,αφού με το μαντάτο του ερχομού του Μεσσία,ήρθε και ένα άλλο μήνυμα. Πριν από διακόσια περίπου χρόνια και μετά από πεντακόσια χρόνια σκλαβιάς,ήρθε και το μαντάτο της έναρξης της επανάστασης του 1821 και της ελπίδος της απελευθερώσεως του γένους των Ελλήνων από τον τούρκο κατακτητή.
   Μετά ήρθε η νίκη και γράφτηκε στην ιστορία των Ελλήνων,όπως γράφτηκαν σε αυτήν και τα ονόματα των ανθρώπων που πολέμησαν τόσο γενναία, που άφησαν άφωνους τους λαούς όλου του κόσμου.Αυτούς τους ήρωες τιμούμε σήμερα στον τόπο μας και τους κάνουμε Δοξολογίες στις εκκλησιές μας,τους καταθέτουμε στεφάνια και κάνουμε παρελάσεις, για αυτούς είμαστε περήφανοι και αυτούς έχουμε για παράδειγμα στους δικούς μας καθημερινούς αγώνες.
    Εμείς εδώ,στην Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας, ανήμερα της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Παναγιάς μας, το πρωΐ της Δευτέρας της 25ης ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου