ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Η ποδοσφαιρική ομάδα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.


    Με υπερηφάνεια και πολύ συγκίνηση ανακοινώνουμε και επίσημα από σήμερα και όσο επιτρέψει ο καλός Θεός, ότι η Ενορία μας έχει την δική της ποδοσφαιρική ομάδα.
      Για αρχή,έχουμε μόνο ένα τμήμα που απαρτίζεται από παιδιά που είναι γεννημένα το 2000-01-02,παιδιά της  Ε' και ΣΤ' του Δημοτικού Σχολείου,μα στα μελλοντικά μας σχέδια είναι να κάνουμε τμήματα και Γυμνασίου και Λυκείου.
     Δεκαεννέα παιδιά είναι γραμμένα στην ομάδα μας,όλα παιδιά της Ενορίας μας,όλα παιδιά του κατηχητικού σχολείου μας,του ιερού της εκκλησίας μας,όλα παιδιά των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,των προστατών των Ανθοκήπων.
     Είμαστε πλέον μια οργανωμένη ποδοσφαιρική ομάδα,με φανέλες που έχουν τα διακριτικά της Ενορίας μας, με τσάντες και φόρμες και τον δικό μας χορηγό που φροντίζει να μην λείπει τίποτε από τα παιδιά μας,την επιχείρηση "ENERGIERS A.E" που εδρεύει στην συνοικία μας και δραστηριοποιείτε σε όλη την Ελλάδα,μα δεν ξεχνά τους γείτονες της και αγαπά και φροντίζει την Ενορία που ανήκει.Ο κος Αθανάσιος και κα Ευθαλία Κνή, ιδιοκτήτες της επιχείρησης παιδικών ρούχων "ENERGIERS A.E"  και  IN TIME, αμέσως προσφέρθηκαν να αναλάβουν το κόστος της εμφάνισης των παιδιών μας στα γήπεδα και όχι μόνο αυτό,αλλά ήταν τόσο γενναιόδωρη η προσφορά τους που τα παιδιά μας είχαν τις πιο όμορφες και ακριβές στολές από όλα τα παιδιά που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Μητροπόλεως μας.
      Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας και σας υποσχόμαστε ότι θα εκπροσωπήσουμε και την επιχείρηση σας, που από σήμερα φοράμε το λογότυπο της, μα και την Εκκλησία των Αγίων Θεοπατόρων και την Ενορία μας, επαξίως και με το ήθος μας, μα και με τις ποδοσφαιρικές μας ικανότητες.
      Το Σάββατο 10/3 ήταν ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος της Μητροπόλεως μας που πήραμε μέρος,ενώ είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αντίστοιχη ομάδα της Ενορίας του Αγίου Λουκά Σταυρουπόλεως.
       Τα παιδιά και των δύο ομάδων,εμείς ντυμένοι στα βυσσινί και η αντίπαλη ομάδα στα μαύρα,κυριολεκτικά όργωσαν το γήπεδο επιδεικνύοντας τις ποδοσφαιρικές ικανότητες τους,οι προπονητές καθοδηγούσαν και συμβούλευαν τους παίκτες τους,οι διαιτητές φρόντιζαν όλα να γίνονται με βάση τους κανονισμούς,οι γιατροί του γηπέδου εξασφάλιζαν την υγεία των παιδιών μας σε περίπτωση ατυχήματος και γενικά όλα λειτούργησαν σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολοΐ,σαν ένα επαγγελματικό οργανωμένο πρωτάθλημα, από την Μητρόπολη μας και υπό την αιγίδα και φροντίδα του Δεσπότη μας και του υπευθύνου της  διοργάνωσης από το ίδρυμα Νεότητος, π. Ιωάννου Περιστερίδη και του κου Κωνσταντίνου Βασιλείου.
       Πριν αρχίσει ο αγώνας,δύο λόγια μας είπε ο π.Ιωάννης και ο κος Βασιλείου,κάναμε την προσευχή μας, ο ιερέας του ναού μας π.Χρυσόστομος έδωσε στον υπεύθυνο της διοργάνωσης κο Βασιλείου την εικόνα των Αγίων Θεοπατόρων ως ευλογία για την καλή διεξαγωγή των αγώνων,μα και σαν επιβράβευση των προσπαθειών του,ενώ αργότερα την εικόνα των Αγίων μας έδωσε και στον νεαρό διαιτητή του αγώνα μας,χωρίς φυσικά αυτό να φανεί σαν προσπάθεια δωροδοκίας,όπως εικόνα των Αγίων Ιωακείμ και Άννας έδωσε και ο αρχηγός της ομάδας μας στον αρχηγό της αντίπαλης ομάδας του Αγίου Λουκά.
      Βέβαια καλό θα ήταν και να κερδίζαμε σε αυτόν τον πρώτο αγώνα,μα δυστυχώς χάσαμε με σκορ 3-1.Εμφανώς καλύτερη και πιο συντονισμένη η αντίπαλη ομάδα του Αγίου Λουκά,μα όλη η αγωνιστική περίοδος είναι μπροστά μας.Είναι σίγουρο πως μέσα σ' αυτό το ταξίδι θα υπάρξουν και άλλες ήττες,όμως σίγουρα θα υπάρξουν και νίκες.Σημασία έχει να χάνουμε με υπερηφάνεια και να κερδίζουμε με ταπεινότητα.Τότε και μόνο τότε θα έχουμε πραγματικά νικήσει.
        Η συμμετοχή των γονιών στην προσπάθεια μας αυτή, ήταν ανύπαρκτη,έτσι την κερκίδα μας την αποτελούσαν ο κος και η κα Καρούλια,ο κος Ποπίδης και ο ιερέας μας.Ευχόμαστε το άλλο Σάββατο να έρθουν περισσότεροι γονείς για να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους και να δείξουν πως βρίσκονται κοντά τους.
      O επόμενος αγώνας μας, θα πραγματοποιηθεί το άλλο Σάββατο 17/3 πάλι στο γήπεδο "Κωνσταντίνου Καραμανλή" των Αμπελοκήπων,όπως και όλοι οι αγώνες, από τις 2.00 μ.μ έως τις 3.00 μ.μ, έχοντας για αντιπάλους αυτή την φορά, την ομάδα της Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων.
      Πριν όμως τους αγώνες στον ίδιο χώρο το πρωΐ στις 11.00 π.μ,θα γίνει και η τελετή έναρξης του πρωταθλήματος με τον καθιερωμένο Αγιασμό και της ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ Βαρνάβα,ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί και παρέλαση από τα παιδιά που συμμετέχουν στους αγώνες.
      Η Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης ευχαριστεί, όλα τα παιδιά,τους αθλητές μας και παίκτες των αγώνων,τους διοργανωτές,τους εθελοντές και τους χρηματοδότες αυτού του εγχειρήματος και εύχεται,να τους έχει ο Θεός καλά και να μας προσφέρουν πάντα τέτοια ή και καλύτερα θεάματα που να μας κάνουν περήφανους για τα νιάτα και τα κατηχητικά των Ενοριών αυτής της Μητροπόλεως.


Υ.Γ
Ρωτήσαμε τον π.Χρυσόστομο:
       "Τι περιμένετε από τα παιδιά σας, σε αυτήν την διοργάνωση;"
Και ο π.Χρυσόστομος μας απάντησε:
       "Πρώτα από όλα, να τους ευχηθώ καλή επιτυχία και να τους πω, πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, για εμένα θα είναι τα καλύτερα παιδιά του κόσμου και θα τα αγαπώ ότι και αν γίνει.
         Το ζητούμενο από τα παιδιά, για όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, δεν είναι ούτε το σκορ,ούτε και η νίκη.Αυτό που ήθελα από την αρχή για αυτά τα παιδιά ήταν να τα κάνω ευτυχισμένα και χαρούμενα και έτσι νομίζω, πως πριν αρχίσει ακόμη ο αγώνας εγώ έχω νικήσει και ήδη έχω αποζημιωθεί και με το παραπάνω με το χαμόγελο τους.
       Είναι η πρώτη φορά που αυτά τα παιδιά βγαίνουν προς τα έξω,αφού μόλις πέρυσι ιδρύσαμε την Νεανική Εστία μας,με το που ήρθα στην Ενορία,μα είμαι σίγουρος πως και την Εκκλησία μας θα εκπροσωπήσουν επαξίως με το ήθος και την ευγένεια τους,μα και θα διακριθούν στους αγώνες ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους στο ποδόσφαιρο.
       Η διοργάνωση είναι άψογη,τα παιδιά όλων των Ενοριών είναι τα καλύτερα,οπότε σίγουρα το θέαμα που θα μας προσφέρουν, θα είναι πολύ καλό και ίσως δώσει και σε εμάς τους μεγαλυτέρους ένα μάθημα συμπεριφοράς.
Και ένα μικρό παράπονο:Περιμένω από τους γονείς περισσότερη συμμετοχή.Τα παιδιά χρειάζονται συμπαράσταση, τώρα όσο ποτέ.
       Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά μας, και ας νικήσει η καλύτερη ομάδα.

Ο Θεός μαζί σας!!!  

Ο ιερέας και ο προπονητής μας ο κος Φουνταρλής ποζάρουν με υπερηφάνεια με την ποδοσφαιρική μας ομάδα.

Οι ιερείς,υπεύθυνοι των ομάδων,ανταλλάσσουν ιδέες και κάνουν σχόλια μεταξύ τους .

Λίγο πριν τον αγώνα στα αποδυτήρια του γηπέδου.
Λίγη προπόνηση πριν το σφύριγμα του διαιτητή...

Λίγο ζέσταμα...

...και έτοιμοι για τον αγώνα.







Περισσότερο φωτογραφικό υλικό και ένα μικρό βιντεάκι, θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας...
enetheopatoron.blogspot.com 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ 
ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ...
 www.imns.gr

TAG