Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΕΙΔΗΣΙΣ: ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 Η πρώτη μας Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων!!!

       Στον δικό μας Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης τελέστηκε, σύμφωνα με το μηνιαίο πρόγραμμα των ακολουθιών, η πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Θείων Δώρων, την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου το πρωΐ.
      Τα φώτα του ναού μας έσβησαν,ο ιερέας μας έβαλε τα πένθιμα άμφια του,τα καλύμματα των εικόνων,της Αγίας Τραπέζης και των ιερών σκευών αντικαταστάθηκαν και αυτά με πένθιμα, κάτω από το λιγοστό φως των καντηλιών και των λαμπάδων,σε πλήρη ομοφωνία με τους ιδιαίτερους ύμνους αυτής της ιεράς περιόδου και με πλήρη κατάνυξη, ο ιερέας μας,π.Χρυσόστομος Τελίδης,τέλεσε την Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων,κάτω από τις υποδείξεις του π.Παύλου Ιωσηφίδη,από τους Θωμάδες του Αγίου Όρους,γνωστού "τυπικάρη"και συγγραφέα των Θείων Λειτουργιών στην Μητρόπολη μας.
      Επόμενη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, την 9η Μαρτίου το πρωΐ,εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων.

      Το απόγευμα της ίδιας ημέρας,μετά το απόδειπνο τελέστηκε και η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού.Ο ιερέας ράντισε με τον Αγιασμό όλο τον ναό και κατόπιν ευλόγησε τους παρευρισκομένους πιστούς, που φεύγοντας πήραν μαζί τους από τον Αγιασμό, για να ραντίσουν και στα σπίτια τους "...δια της του ύδατος τούτου μεταλήψεως τε και ραντισμού...εις υγείαν και  αγιασμόν ψυχής τε  και σώματος".

Καλό και ευλογημένο μήνα αδελφοί μου.

2 σχόλια:

 1. Καλό μήνα. Ευχαριστούμε για το πολύτιμο χρόνο που αφιερώνετε αναρτίζοντας τόσο επίκαιρα άρθρα που έχουν να κάνουν με τις θρησκευτικές περιόδους που διανύουμε, όσο με τα υπόλοιπα νέα της ενορίας μας, κάνοντάς μας να νιώθουμε ότι είμαστε και εμείς εκεί.
  Καλό μήνα σε όλους
  Καλή Σαρακοστή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο για όλο το έργο της Εκκλησίας των Θεοπατόρων ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ.
  Μπράβο στον πάτερ και στους επιτρόπους.
  Μπράβο στην σημασία που δίνετε, της ανατροφής και της εκπαίδευσης των παιδιών.
  Μπράβο στην προσπάθεια ανοικοδόμησις της εκκλησίας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
  Μπράβο για την ενημέρωση σας, μέσο της ιστοσελίδας σας.
  Μέσο αυτής της Εκκλησίας, άρχισα να πηγαίνω κάθε Κυριακή στην θεία λειτουργία και δεν θα πάψω να χάνω καμία λειτουργία.
  ο Χριστός και η Παναγιά να μας φωτίσει όλους.

  Απλά μπράβο σε όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή