ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ..."ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" ΜΑΣ & ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/10/2022, & ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10/22 Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΜΑΣ. ΕΛΑΤΕ !!!...

"Η δική σου Ιθάκη είναι εδώ"

Μπείτε και στην ιστοσελίδα της "Ιθάκης" μας
www.enetheopatoron.blogspot.gr, 
που ξεκίνησε και αυτή τις αναρτήσεις της...

Σάββατο 1η του Οκτώβρη του 2022, ήταν που ξεκίνησε με την βοήθεια του Θεού...& ανεπίσημα προς το παρόν!!! η Ενοριακή Νεανική Εστία της "Ιθάκης" μας, τις σαββατιάκες συναντήσεις της. Έγινε η 1η αναγνωριστι-κή συνάντηση μας, με τα κορίτσια μας να προηγούνται από τις 10.00 π.μ. το πρωΐ μέχρι το μεσημέρι και να ακολουθούν μετά τα αγόρια μας, το μεσημέρι από την 1.00 μ.μ. μέχρι αργά το απόγευμα.
Θα ακολουθήσει το Σάββατο που μας έρχεται, 8/10/2022 και 2η διερευνητική συνάντηση, που και οι δυο αυτές ανεπίσημες συνάξεις μας, σκοπό θα έχουν να... "μετρηθούμε", να "αναμετρηθούμε"
να γνωριστούμε παλιά και νέα μέλη μετά από μια δίχρονη απουσία από τις δια ζώσης κατηχητικές παρέες μας, και να συναντήσουν τα παιδιά μας τους κατηχητές και τις κατηχήτριες μας, κάποιο παλαιοί αλλά και καινούργιοι όλο όρεξη και θέληση για ένα νέο ξεκίνημα, να συζητήσουμε, να πούμε τα νέα μας, πως περάσαμε το καλοκαίρι, να κάνουμε τα προγράμματα μας, να ζητήσουμε με την..."ζωηρή" προσευχή μας την παρουσία του Θεού στα κατηχητικά μας Σχολεία, στην "Ιθάκη" μας, για την νέα και πολλά υποσχόμενη, κατηχητική χρονιά, που ανοίγεται μπροστά μας.
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, πριν την Κυριακή του Σπορέως..."δόξη και τιμή", θα ακολουθήσει  η 3η και επίσημη πια  συνάντηση μας, στην οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς!!! Θα κάνουμε την γιορτή της έναρξης της νέας κατηχητικής χρονιάς 2022-2023, που θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωΐ με την καθιερωμένη πια ειδική Θεία Λειτουργία για τα κατηχητόπουλα μας στον επάνω ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό μας και μετά στην κατακόμβη μας θα προβληθεί ένα βίντεο με παλαιά κατορθώματα μας...αφού καινούργια δεν υπάρχουν ένεκα του κορωνοϊού και της πανδημίας του που μας αποδεκάτισε, 
ενώ κατόπιν το πρόγραμμα λέει παιχνίδι και διασκέδαση στο τεράστιο προαύλιο της εκκλησιάς μας...μέχρι τελικής πτώσεως, και μέχρι να ψήσουν οι γονείς των παιδιών μας μαζί με τους επιτρόπους του ναού τα σουβλάκια  στην υπαίθρια ψησταριά που θα στήσουμε για να τα χορτάσουμε μετά από τόσες ώρες χαρά και ξεγνοιασιάς.
Τα Σάββατα που θα ακολουθήσουν μέχρι την 1η στάση μας, για τις xριστουγεννιάτικες διακοπές μας, εκεί περίπου μετά τα μέσα του Δεκέμβρη...
πρώτα και πάντα ο Θεός!!! να το ξεκαθαρίσω αυτό!!! θα κάνουμε και την χριστουγεννιάτικη γιορτή μας...δια ζώσης παρακαλώ!!!  ενώ οι ιδέες, οι σκέψεις και η φαντασία δεν λείπει από την κατηχητική ομάδα μας, για την χρονιά που θα ακολουθήσει. 
Έχουμε άλλωστε και τις Κυριακές στην διάθεση μας για να συναντιόμαστε αγόρια και κορίτσια, 
πρώτα στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, και ειδικά τα αγόρια να γίνονται και βοηθοί του ιερέως λειτουργού μέσα στο Ιερό Βήμα και να ντύνονται παπαδάκια, φορώντας την ιερατική τους στολή και παίρνοντας μέρος την Θεία Ευχαριστία και μετά όλοι μαζί το καθιερωμένο πρόγευμα για τα παιδιά που θα συμμετέχουν, 
τα παιχνίδια στο προαύλιο, τις προπονήσεις μας στα γηπεδάκια για την ανανεωμένη ποδοσφαιρική ομάδα μας που θα πάρει μέρος στο Μητροπολιτικό πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο, και ίσως την ρομποτική, αν υπάρχουν συμμετοχές και βρούμε και έναν καλό προπονητή.
Ελάτε και εσείς μαζί μας, στην όμορφη παρέα μας, ζήστε από κοντά μια όμορφη και ευλογημένη εμπειρία, που θα σας γνωρίσει μέσα από τις συναντήσεις μας κάθε Σάββατο, η Ενοριακή Νεανική Εστία μας, η..."Ιθάκη" μας. 
Ελάτε να σαλπάρουμε με..."καράβι" το κατηχητικό μας... "καπετάνιο" τον Χριστό μας..."άγκυρα" την Εκκλησία μας και με..."ανοιχτά τα πανιά μας", την προστασία των Αγίων της Ενορίας μας, τον Ιωακείμ και την Άννα, και με βοηθό και φύλακα την Παναγία κόρη τους, να αναζητήσουμε...μέσα από τα λόγια του ποιητή μας, του Καβάφη, 
"...σαν βγεις στον πηγαιμό για την "Ιθάκη", το..."απάνεμο λιμάνι" της, εδώ στην κατακόμβη του Ιερού Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας. 
Σας περιμένουμε !!!
TAG