Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ 2022-2023, ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ...

...τα είχε όλα!!!

Θεία Λειτουργία, Αγιασμό, Αρτοκλασία, παιχνίδια, βίντεο, τραγούδια, σουβλάκια κ.τ.λ.-κ.τ.λ.-κ.τ.λ. !!!

Η Ενοριακή Νεανική Εστία μας, με την "Ιθάκη" της, το κατηχητικό σκολειό της, με τους κατηχητές, τις κατηχήτριες και τον ιερέα υπεύθυνο της, καθ' όλα έτοιμη για την νέα κατηχητική χρονιά, το 2022-2023, έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδια της, έχει δημιουργήσει τα τμήματα της, ενώ οι αίθουσες της "Ιθάκης" μας, βάφτηκαν και καθαρίστηκαν και έχουν χωριστεί με τους κατηχητές και τις κατηχήτριες τους να είναι επί των επάλξεων, ενώ ήδη μετράμε στο ενεργητικό μας δυο "διερευνητικές"... που είναι και της μόδας, συναντήσεις, τα Σάββατα 1 & 8 /10/2022, αλλά ήδη τώρα που αναρτούμε το άρθρο μας αυτό, είναι πλέον γεγονός και η όμορφη καθιερωμένη πια γιορτή έναρξης, με την Θεία Λειτουργία και με τον Αγιασμό μας και πολλά ακόμα που κάναμε το Σάββατο που μας πέρασε στις 15/10/2022. Και εξηγούμε...
Μαζευτήκαμε το πρωΐ του Σαββάτου, και στις 10 π.μ. που χτύπησαν χαρμόσυνα η καμπάνες του ναού, ο ιερέας μας, π. Χρυσόστομος Τελίδης, αφού πρώτα προετοιμάστηκε για την Θεία Ευχαριστία που θα ακολουθούσε, εκφώνησε το "Ευλογημένη η Βασιλεία..." ξεκινώντας την Θεία Λειτουργία, ειδικά επεξηγηματική  για τα παιδιά μας, έξω στον σολέα του καινούργιου ναού μας, για να μπορούν όλα τα κατηχητόπουλα μας, ακόμα και τα κορίτσια μας, να βλέπουν ιδίοις όμμασι, την εξέλιξη της Θείας Λειτουργίας και άμεσα να συμμετέχουν σε αυτήν. 
Άλλωστε τα κορίτσι μας ήταν αυτά, που με την καθοδήγηση της κας Σοφίας Νικολαΐδου... "ξελειτούργησαν" το παπά μας, πάντα με την βοήθεια και των υπολοίπων κατηχητριών, της κας Πασχαλίας Μούξιου και της κας Ελισάβετ Ταρασίδου, την νέα μας κατηχήτρια. 
Τα αγόρια μας πάλι, υπό την καθοδήγηση των κατηχητών τους, του παλαιού μας κου Παναγιώτη Σπάρταλη και του ακόμα παλαιότερου...μα καινούργιου και πάλι, κου Χρήστου Καρύπογλου, αλλά και του απόντα κου Θεοχάρη Σαντηπατάκη, τα περισσότερα κατευθύνθηκαν μόλις ήρθαν στην εκκλησία, στο ιερό και ντύθηκαν "παπαδάκια" για να γίνουν οι βοηθοί του π. Χρυσοστόμου, αλλά και συμμέτοχοι στην Θεία Ευχαριστία, η οποία κατέληξε στην Θεία Κοινωνία σχεδόν για το σύνολο των παιδιών μας, αγοριών και κοριτσιών, αλλά και των κατηχητών και των κατηχητριών μας. 
Ο Αγιασμός της νέας κατηχητικής χρονιάς 2022-2023, ακολούθησε μετά και από την Αρτοκλασία που τελέσαμε για τα παιδιά της "Ιθάκης" μας, και με αυτόν τον Αγιασμό ευλογήθηκαν όλα τα παιδιά και οι κατηχητές μας. Κατόπιν λίγα λόγια μας είπε και ο ιερέας μας για την παραβολή του Σπορέως Χριστού, που θα ακούγονταν την επομένη, Κυριακή 16/10/2022 σ' όλους τους ναούς της Ορθοδοξίας, μας μοίρασε και το αντίδωρο, και όλοι κατόπιν...άναρχα, αυθόρμητα και με φόρα, κατευθυνθήκαμε στην τεράστια αυλή μας για παιχνίδι και διασκέδαση. 
Την ίδια ώρα που οι φωνές των παιδιών μας κατέκλυζαν το προαύλιο του ναού, επάνω στην εκκλησιά μας στήνονταν το σκηνικό από τον κατηχητή μας, κο Παναγιώτη Σπάρταλη και τους βοηθούς του για την προβολή ενός βίντεο με θέμα,  περισσότερο των παλαιοτέρων ετών στην "Ιθάκη" μας, αφού δεν κάναμε και τίποτα σπουδαίο μέσα στα χρόνια του κορωνοϊού, ένα όμορφο όμως βίντεο για τις χρονιές 2019-2020-2021. 
Και ενώ όλα αυτά διαδραματίζονταν μέσα και έξω από την εκκλησία μας, κάπου στην άκρη της αυλής μας, κάτω από το κιόσκι μας, είχε στηθεί από τους Επιτρόπους μια αυτοσχέδια ψησταριά και εκεί ψήνονταν με μαεστρία από τους πατεράδες των παιδιών, σουβλάκια, σουτζουκάκια και λουκάνικα, ενώ λίγο πιο πέρα ψήνονταν και οι τηγανιτές πατάτες για να συμπληρώσουν το μενού που θα τους σερβίριζαν λίγο αργότερα οι μανούλες μας που καμάρωναν τα κατηχητόπουλα μας και παιδιά τους, τα οποία και διασκέδαζαν με τα υπαίθρια παιχνίδια τους. 
Βλέπετε ο καιρός παρ' ότι απειλητικός και ιδιαίτερα βροχερός τις προηγούμενες ημέρες, μας έδειξε το καλό του πρόσωπο και μας άφησε να γιορτάσουμε την καινούργια κατηχητική χρονιά. Σ' ευχαριστούμε για την υπέροχη μέρα Θεούλη μου!!!
Το σύνθημα δόθηκε αρκετή ώρα αργότερα και όλα τα παιδιά μπήκαν στον ναό για να παρακολουθήσουν την ταινία που είχαμε ετοιμάσει με τις σκανδαλιές μας των προηγουμένων χρόνων, που δυστυχώς δεν την είδαμε ολόκληρη, αφού κόλλησε...και φέτος!!! το βίντεο και έτσι επισπεύσαμε λίγο το πρόγραμμα μας, με το δώρο-ευλογία από τον ιερέα μας για την χρονιά που ξεκίνησε ήδη, μια μικρή εικόνα με τους Τρείς Ιεράρχες, τους προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων, αλλά και προστάτες των απανταχού μαθητών, και τέλος ήρθε που όλοι περιμέναμε.
Ήρθε η ώρα για το φαγητό!!! Η τσίκνα από τα εδέσματα που ψήνονταν όλην αυτήν την ώρα από τους μπαμπάδες που ήρθαν να βοηθήσουν, δεν μας άφηναν και πολλά περιθώρια αυτοσυγκράτησης, οπότε μπήκαμε σε μια σειρά...όχι ιδιαίτερα ελεγχόμενη θα έλεγα!!! καταβροχθίζοντας τα πάντα στο πέρασμα μας, ενώ και τα αναψυκτικά που μοιράστηκαν συμπλήρωναν το γεύμα μας, όλα προσφορά από την Ενοριακή Νεανική Εστία μας, την "Ιθάκη" των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που φτιάξαμε εδώ για τα παιδιά της γειτονιάς των Ανθοκήπων. 
Επόμενες συναντήσεις των παιδιών της "Ιθάκης" μας, τα Σάββατα 10.00 π.μ.-12.00 το μεσημέρι για τα μικρότερα κορίτσια μας & 12.00 το μεσημέρι έως 2.00 μ.μ. για τα μεγαλύτερα, ενώ για όλα μαζί τα αγόρια μας συνολικά, 2.00 μ.μ.-4.00 μ.μ. Άντε...σας περιμένουμε να έρθετε και εσείς!!!
Καλή κατηχητική χρονιά 2022-2023,
για τα κατηχητόπουλα μας!!!
*...ακολουθούν όλες οι φωτογραφίες της γιορτής της "Ιθάκης" των κατηχητικών μας...
...αν δεν το δείτε θα χάσετε!!!
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" ΜΑΣ
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Μεσημέριασε και όλα τα παιδιά στην ουρά για φαγητό..
...ο "ιωακείμ" μας, εκτός ουράς...
...μιας και διαθέτει την δική του!!!
...πατατούλες τηγανητές και αναψυκτικά..
...σουβλάκια, σουτζουκάκια και λουκάνικα...
...πρωτοστατεί στο φαγοπότι και ο ιερέας μας!!!
Η αναμνηστική φωτογραφία μας...έχει και βίντεο!!!
...μια ευλογία από τον ιερέα μας σ' όλα τα παιδιά!!!
...και το βίντεο των κατηχητικών ετών 2019-2020-2021.
Λόγω τεχνικών δυσκολιών το είδαμε κουτσουρεμένο!!!
...οι μυρωδιές μας έσπασαν την μύτη!!!
...τραγούδια στις σκάλες του ναού μας!!!
..ψάχνουμε τίποτε;;;
...οι ψήστες μας "υπ' ατμόν" !!!
Ο γάτος μας, ο "ιωακείμ", η νέα μασκότ της "Ιθάκης" μας!!!
...παιχνίδια στην τεράστια αυλή μας!!!
...πινγκ-πονγκ για τα αγόρια μας...
...και ποδοσφαιράκι...
...επιτραπέζια για κάποιους άλλους...
Αγιασμός για την νέα κατηχητική χρονιά!!!
....και Αρτοκλασία παρακαλώ για την "Ιθάκη" μας!!!
...ψάλτες στην Θεία Λειτουργία ήταν τα κορίτσια της "Ιθάκης" μας!!!
Καλή & ευλογημένη κατηχητική χρονιά!!! 
...αρχικά για ότι απέμεινε από το 2022 που επιτέλους φεύγει, 
αλλά και για το 2023, που σε λίγο ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές & προδιαγραφές...
...πρώτα ο Θεός βέβαια!!!  
Σας περιμένουμε και εσάς 
κάθε Σάββατο στις συναντήσεις μας...
TAG