ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΑΖΑΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ...

...την παραμονή της εορτής του, 

την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 !!!

Ξεκινήσαμε το μεσημέρι στις 3.00 μ.μ. περίπου από τον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, και μετά από λίγη ώρα ήμασταν στον Ευαγγελισμό του Λαγκαδά, όπου απολαύσαμε τον καφέ μας στο κέντρο και στην πλατεία του χωριού, ενώ πολλοί εκ των προσκυνητών μας έκαναν την βόλτα τους μέσα στα στενά και στους πάγκους των μικροπωλητών που διαλαλούσαν την πραμάτεια τους. 

Γύρω στις 6.00 μ.μ. ανεβήκαμε στο Παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου και λίγο αργότερα ήρθε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεντίνης, Λιτής και Λαγκαδά, κ.κ. Πλάτων και μαζί με τους ιερείς και τους διακόνους του άρχισε ο Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ στο τέλος του ξεκίνησε και η Λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Λαζάρου στις γειτονιές του Ευαγγελισμού. 

Συνοδεύοντας την Εικόνα, έτσι φθάσαμε μέχρι το λεωφορείο μας που μας περίμενε και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, μέχρι που γύρω στις 8.30 μ.μ. φθάσαμε στη μεγάλη πλατεία των Αγίων Θεοπατόρων και στην ομώνυμη εκκλησιά μας, αποχαιρετώντας τον ιερέα συνοδό μας, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, και ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το επόμενο προσκύνημα της Ενορίας μας.

Αυτό...πρώτα και πάντα ο Θεός !!! θα γίνει τον μήνα της Αγίας Άννας και στην εορτή της Κοιμήσεως της (25/7)...λίγο πριν-λίγο μετά από την Μικρή Πανήγυρη της Ενορίας, προς το τέλος του Ιουλίου στο Άγιον Όρος με καραβάκι από την Ουρανούπολη μέχρι την Σκήτη της Αγίας Άννας, όπου και οι πατέρες της μονής θα μας κατεβάσουν και φέτος το ιερό θησαύρισμα, "Το Αριστερό Πόδι της Αγίας Άννας" και μέσα στο καραβάκι μας θα τελέσουμε Αγιασμό. Πιθανή ημερομηνία για το φετινό μεγάλο ημερήσιο προσκύνημα μας αυτό, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024...πρώτα και πάντα ο Θεός !!! Θα σας κρατούμε ενήμερους...προς το παρόν δείτε τις φωτογραφίες από το απογευματινό προσκύνημα μας στο "Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου" στον Ευαγγελισμό του Λαγκαδά!!!

...Και του χρόνου, πρώτα ο Θεός !!!


Καλή Ανάσταση σ' όλους !!!

TAG