Ο..."ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ" ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ 2024, ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ,ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ...λίγο πριν το κλείσιμο των Σχολείων!!!

...χθές ήρθε όλο το 4ο Νηπιαγωγείου μας, αλλά & σήμερα, Παρασκευή 26η Απριλίου 2024, ήρθαν όλοι οι μαθητές του 3ου  Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ευκαρπίας, με τους δασκάλους και την διευθύντρια τους.
...κάντε κλικ και δείτε το βίντεο που τραβήξαμε με τον 
πασχαλινό αποχαιρετισμό στον εκκλησιασμό των Σχολείων
των Ανθοκήπων, στα σκαλιά της εκκλησιάς μας, το 2023...
Σήμερα, λοιπόν και εμείς, Παρασκευή 26η Απριλίου 2024, θα ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα της εκκλησίας μας, το άρθρο και τις φωτογραφίες με τον πασχαλινό εκκλησιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου της γειτονιάς των Ανθοκήπων, που έγινε νωρίς το πρωΐ με την συμμετοχή του συνόλου του ένός και μοναδικού Δημοτικού Σχολείου στα γεωγραφικά όρια της Ενορίας μας...μα και πραγματικά "μοναδικού" στην καρδιά μας, αφού έχει τους καλύτερους μαθητές, αλλά και τους καλύτερους δασκάλους. Το βίντεο που σας δείχνουμε παραπάνω είναι το περσινό, για φέτος, το 2024, έχουμε μόνο φωτογραφίες να σας δείξουμε!!!
Οι φωτογραφίες, λοιπόν, του σημερινού άρθρου μας αυτού, τραβήχτηκαν από τους κατηχητές και τα κατυχητόπουλα της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας των παιδιών των Κατηχητικών Σχολείων μας, που είναι και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας, και δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από τον φετινό αναστάσιμο αποχαιρετισμό μας πριν τις πασχαλινές διακοπές μας, αφιερωμένο σε όλους τους φίλους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Ενορίας μας,
στις δυο ιστοσελίδες μας αρχικά, μια της εκκλησίας μας και μια της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, αλλά και στο facebook, twitter...ή όπως αλλιώς το λένε στις μέρες μας!!! & viber, αλλά και του καναλιού με τα βιντεάκια μας στο Youtube...πολύ προσφάτως δε και στο instagram !!! Θα δείτε στις σημερινές φωτογραφίες μας, αρχικά μέσα στην καινούργια εκκλησιά που τους φτιάξαμε, τα παιδιά μας κατά την συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία, αλλά επίσης θα δείτε, τους μαθητές μας μαζεμένους στα μαρμάρινα σκαλιά της καινούργιας εκκλησιάς μας,
μετά τους πασχαλινούς εκκλησιασμούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας, αλλά και του 4ου Νηπιαγωγείου των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, που έγινε χθές, στον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν κατόπιν συνεννόησης των Διευθυντριών τους, της κας Αθανασίας Κυρέζη και της κας Γιάννας Καπλάνη και των Δασκάλων τους με τον προϊστάμενο της Ενορίας μας, να μας αποχαιρετούν πριν κλείσουν τα Σχολεία τους, ευχόμενοι Καλή Ανάσταση!!!
Μετά το "Δι' ευχών..." από τον ιερέα Λειτουργό μας, τον π. Χρυσόστομο Κοτσίδη, στις δυο Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες, που τελέσθηκαν ειδικά για τους μαθητές μας κατά το διήμερο της της Πέμπτη 25ης & της Παρασκευής 26ης Απριλίου 2024 τα πρωϊνά, έφτιαξαν και μας παρουσίασαν ένα όμορφο δρώμενο για την Μεγάλη Εβδομάδα, και τις δυο ημέρες των πασχαλινών εκκλησιασμών, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σχολείο μας, κας Σοφία Νικολαΐδου, που με λίγα και κατανοητά λόγια, εξηγούσε όλα τα γεγονότα της Εβδομάδος των Παθών του Χριστού μας, της Σταύρωσης και της Ανάστασης Του, που θα ακολουθούσε. Ο π. Χρυσόστομος Τελίδης στο τέλος, από άμβωνος, ευχαρίστησε μαθητές, δασκάλους και γονείς που ήρθαν μαζί για να καμαρώσουν τα παιδιά τους κατά τον εκκλησιασμό και τις δυο ημέρες αυτές, αλλά ζήτησε από τις Διευθύντριες των Σχολείων, μετά το μοίρασμα του αντιδώρου, και μιας ευλογίας...την εικονίτσα της Βαΐοφόρου, και φυσικά του καθιερωμένου πια γλυκίσματος, της καραμέλας που συνοδεύει πάντα τους εκκλησιασμούς των μαθητών μας..."για να γλυκάνουμε τα παιδιά μας και να ξανάρθουν", όπως πάντα μας λέει, να βγάλουμε όλοι μαζί, ιερείς, μαθητές και δάσκαλοι μια αναμνηστική φωτογραφία...και ιδού το αποτέλεσμα.
"Καλή Ανάσταση" σ' όλους!!!
Καλή Ανάσταση παιδιά !!!
TAG