ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ (...φέτος Κυριακή 27/8/2023) ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ...

 ...& το διάβασμα της φανουρόπιτας από τον ιερέα μας !!!

Κρατώντας άσβηστες τις Ελληνικές, Ορθόδοξες παραδόσεις η νεοϊδρυθείσα Ενορία μας, λαϊκές και εκκλησιαστικές...άλλωστε πως να τις ξεχωρίσεις!!! παρότρυνε μέσω των ιερέων της τις προηγούμενες ημέρες, τους ενορίτες και προσκυνητές της νεότευκτης εκκλησιάς μας, να φτιάξουν φανουρόπιτες,  παραμονή της εορτής το απόγευμα στον Εσπερινό 

(...φέτος Σάββατο 26/8/2023) και ανήμερα το πρωΐ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας (...φέτος Κυριακή 27/82023) κατ' επιταγήν του ιδίου του Αγίου Φανουρίου κατά την παράδοση, για την ψυχή της κακιάς αδελφής του, ή της μητέρας του, σύμφωνα με το Συναξάρι του και τα λίγα που γνωρίζουμε για τον βίο του.

(...δείτε εδώ με ένα κλικ πάνω στον σύνδεσμο που σας ετοιμάσαμε, προηγούμενη ανάρτηση της ιστοσελίδας μας για τον βίο του, & δείτε εδώ πάλι με ένα κλικ, άλλη προηγούμενη ανάρτηση μας, για το έθιμο την παράδοση και την ιστορία της φανουρόπιτας)

Το απόγευμα του Σαββάτου της 26ης Αυγούστου 2023, όπου έλειπε λόγω υποχρεώσεων ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, συγκεκριμένα  σε έναν γάμο ενορίτη μας σε άλλον Ιερό Ναό, δεν βρέθηκε ένας χριστιανός στην δικά μας εκκλησιά να αποθανατίσει τις στιγμές κατά τις οποίες ο έτερος π. Χρυσόστομος Κοτσίδης διάβασε τις φανουρόπιτες που έφεραν οι πιστοί και έτσι δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό. 

Το πρωΐ της επομένης, Κυριακή 27η Αυγούστου 2023, ανήμερα της εορτής του Αγίου Φανουρίου, οπότε και πάλι διαβάστηκαν φανουρόπιτες από τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, αυτήν την φορά που ήταν και ο λειτουργός μας στην αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, με απόντα τον έτερο συνεφημέριο του, αποθανατίσαμε στον φακό την Ακολουθία της ευχής της Φανουρόπιτας, λίγο πριν το "Δι' ευχών..." και με τις φωτογραφίες αυτές εμπλουτίζουμε το μικρό αυτό άρθρο για τις παραδόσεις του τόπου μας, της Ελλάδας μας...μοναδικές στον κόσμο όλον!!! αλλά και το τυπικό της Εκκλησίας του Χριστού μας...της Ορθοδοξίας μας!!!

Και του χρόνου!!!

Ας έχουμε τις ευχές και τις πρεσβείες του Αγίου Φανουρίου!!! 









TAG