Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ν.Ε & ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ & ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ.

Μια πραγματική ιστορία & ένα γεγονός
 που έγινε παράδοσις και γιορτή 
στον ελληνορθόδοξο λαό μας.
      Κάθε χρόνο, με του μπαίνει η καινούργια χρονιά αναβιώνει στην χώρα μας, την όμορφη και γεμάτη παραδόσεις και έθιμα Ελλάδα μας, η ευλογημένη συνήθεια της κοπής της Βασιλόπιτας, ένα έθιμο που ξεκίνησε πριν από 1500 χρόνια και έχε φθάσει μέχρι τις μέρες μας με την Εκκλησία μας ως θεματοφύλακα και προστάτη των εκκλησιαστικών αλλά και λαϊκών παραδόσεων, για να μας θυμίζει το θαύμα που έκανε τότε ο Μέγας Βασίλειος, Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας της Καππαδοκίας στην Μικρά Ασία, το οποίο και μπορείτε να μάθετε αν δεν το γνωρίζετε από προηγούμενες αναρτήσεις της ιστοσελίδας μας με ένα κλικ στον σύνδεσμο που σας φτιάξαμε.
      Ο ιερέας μας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, καλεσμένος από επιχειρήσεις, Συλλόγους και φορείς της Ενορίας μας...και όχι μόνο, αλλά και τα διάφορα τμήματα των δραστηριοτήτων του Ιερού Ναού μας, δεν προλάβαινε να κόβει βασιλόπιτες, με τελευταία να έχει αφήσει την κοπή της βασιλόπιτα της "Ιθάκης" της Ενοριακής Νεανικής Εστίας των κατηχητικών των παιδιών μας, η οποία γίνεται πάντα αργότερα και ενταγμένη μέσα στα πλαίσια της Τριπλής Γιορτής της, που θα γίνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία στην φιλόξενη κατακόμβη της 
ολοκαίνουργιας επάνω εκκλησιάς μας και θα περιλαμβάνει εκτός από την κοπή της Βασιλόπιτας προς τιμήν του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου και την εορτή των κατηχητόπουλων μας για τους προστάτες τους, Τρεις Ιεράρχες, Βασίλειο τον Μέγα, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον  Χρυσόστομο, τους οποίους θα εορτάσουμε στον Ιερό Ναό μας την Πέμπτη, πρώτα ο Θεός, 30/1/2020 με εκκλησιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας και την γιορτή τους που μας παρακάλεσαν από τον Σύλλογο δασκάλων και γονέων, να την πραγματοποιήσουν μέσα στους όμορφους χώρους του Ιερού Ναού μας, αλλά και την εκκλησιαστική εορτή της μητέρας, που η Εκκλησία μας τιμά στο πρόσωπο της Παναγίας, της Μητέρας του Χριστού μας κατά την Υπαπαντή Του, την 2 Φεβρουαρίου εκάστου έτους, όλες τις μανούλες του κόσμου.
        Ημερολογιακά θα αναφερθούμε στα γεγονότα, προσπαθώντας σε ένα και μόνο άρθρο, αλλά και τις φωτογραφίες που το συνοδεύουν, να χωρέσουμε όλα όσα πραγματοποιήθηκαν κατά την αναβίωση του εθίμου της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Ενορία μας. Η αρχή λοιπόν έγινε εδώ στον επάνω, περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Ναό μας για 1η φορά μετά τα Θυρανοίξια του τον Οκτώβριο του 2019, το πρωΐ της 1ης Ιανουαρίου του 2020, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Βασιλείου και της Περιτομής του Κυρίου, όπου οι δυο ιερείς μας έκοψαν την Βασιλόπιτα της Ενορίας μας με το φλουρί της να πηγαίνει στην Παναγία μας, ενώ αυτό που υπήρχε μέσα στα μικρά Βασιλοπιτάκια που μοιράσαμε στο εκκλησίασμα  να μην έχει βρεθεί μέχρι τώρα.
Μετά τα Θεοφάνια  ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις πια να ζητούν από τον ιερέα μας να τους κόψει την Βασιλόπιτα τους, με 1η παραδοσιακά την εταιρία "ALUMIL", την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 μέσα στους πανέμορφους χώρους του εργοστασίου της στην οδό Γωγούση 8 στην Νέα Ευκαρπία, παρουσία του ιδιοκτήτη της, κου Μυλωνά, των συγγενών και των παιδιών του και τους υπευθύνους του κάθε τμήματος της επιχείρησης, αλλά και σύσσωμο το προσωπικό, στο τεράστιο και κατάμεστο για την περίσταση αμφιθέατρο που διαθέτει η εταιρία, αρχικά με τον Αγιασμό και κατόπιν την κοπή της Βασιλόπιτας.   
    Παράλληλα ο ιερέας μας "φώτιζε" καλεσμένος και τα σπίτια της Ενορίας του με τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανίων και το Σάββατο 11 Ιανουαρίου το μεσημέρι ήταν καλεσμένος για να τελέσει Αγιασμό και την κοπή της Βασιλόπιτας στην βιοτεχνία ρούχων "ΚΙΚΗΣ New Generation" στην οδό Αεροδρομίου 85 στο Ωραιόκαστρο, μια εταιρία που συνδέεται η Ενορία μας με χρόνια αγάπης, φιλίας και βοήθειας στους αγώνες της.
     Την επομένη, Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, ο ιερέας μας ήταν καλεσμένος, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία στην εταιρία βιολογικού καθαρισμού, προϊόντων και μηχανημάτων "AQUA VIVA" στην οδό Ποσειδώνος 26 στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, όπου και εκεί έκοψε την Βασιλόπιτα της επιχείρησης, ευχόμενος καλή χρονιά, καλή φώτιση αλλά και καλές δουλειές...μην ξεχνιόμαστε!!!
     Ο Κύκλος των Νέων Γυναικών και Μητέρων είχε την σειρά του, όπου σε αυτόν συγκεντρώνονται οι μικρές κυρίες και μητέρες της Ενορίας μας κάθε Δευτέρα 
απόγευμα στην όμορφη κατακόμβη της εκκλησίας μας για μάθημα και συζήτηση, ενώ επέλεξαν να κόψουν την Βασιλόπιτα τους στην 1η τους συνάντηση για το 2020, την Δευτέρα 13/1 το απόγευμα στις 5.00, όπου με την παρουσία και ευλογούντος του ιερέως υπευθύνου των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, π. Χρυσοστόμου Τελίδη, τελέστηκε με κάθε επισημότητα, με το φλουρί να πέφτει .....κερίζοντας έτσι την εύνοια του Αγίου Βασιλείου αλλά και ένα καλό βιβλίο από την Βιβλιοθήκη του Ναού μας.
      Ακολούθησε τις επόμενες μέρες η επίσημη κοπή της βασιλόπιτας των Συμβουλίων των Ενοριών, αρχής γενομένης το απόγευμα στις 5.30 την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, 
των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, σε συνδυασμό και με την επίδοση των διοριστηρίων των νέων μελών τους για την τριετία 2020-2020, όπου και η δική μας Ενορία με τις κυρίες και τον ιερέα της βρέθηκε 
για να τα παραλάβει και να 
φωτογραφηθεί εκεί μαζί με τον Δεσπότη μας, ενώ στις 7.00 μ.μ έγινε το αντίστοιχο με τις Ενοριακές Νεανικές Εστίες, όπου μαζί με το κόψιμο της Βασιλόπιτας των Ε.Ν.Ε, τα νέα μέλη των Συμβουλίων τους παρέλαβαν μαζί με τον Πρόεδρο τους ιερέα, τα διοριστήρια για την καινούργια τριετή θητεία τους από τον Σεβασμιώτατο και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Οι νέες Επιτροπές των Ιερών Ναών, των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων έπρεπε να περιμένουν μέχρι την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, οπότε και στις 6 το απόγευμα ο   Σεβασμιώτατος έκοψε την Βασιλόπιτα τους και έδωσε τα διοριστήρια των νέων μελών τους. 
       Στην συνέχεια ο ιερέας μας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, ως προϊστάμενος του Ιερού ναού ήταν προσκαλεσμένος μαζί με τους άλλους προϊσταμένους των όμορων Ενοριών της Νέας Ευκαρπίας, στην κοπή της Βασιλόπιτας την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Νεαπόλεως, κ.κ Βαρνάβας, της τσιμεντοβιομηχανίας "ΤΙΤΑΝ", την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στον 6ο όροφο του Ξενοδοχείου LAZART της Μονής Λαζαριστών, μια από τις μεγαλύτερες τσιμεντοβιομηχανίες του κόσμου που στεγάζετε και επιχειρεί και στην Νέα Ευκαρπία με ένα τεράστιο εργοστάσιο και μια εταιρία που στάθηκε αρωγός, βοηθός και συμπαραστάτης τόσο στο χτίσιμο της εκκλησιάς μας,
 όσο και στις δραστηριότητες των παιδιών μας και χρηματικά, αλλά και με τις διαδραστικές εκθέσεις που φιλοξενεί κάθε χρόνο στον χώρο του εργοστασίου και μας δίνει την ευκαιρία να τις επισκεφθούμε κατά τις εξορμήσεις μας και να διασκεδάσουμε μαθαίνοντας.
     Στην επόμενη κοπή Βασιλόπιτας που αναφέρουμε στο άρθρο μας αυτό, 
δεν μπόρεσε ο ιερέας μας να παρευρεθεί λόγω υποχρεώσεων και ήταν αυτή του Μικρασιατικού Συλλόγου "Ουσάκ", την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 6.30 το απόγευμα, αλλά ανταπέδωσε την υποστήριξη και την αγάπη του στον Μικρασιατικό Σύλλογο, του οποίου είναι άλλωστε και μέλος λόγω καταγωγής με την παρουσία του, την Κυριακή που μας πέρασε, 26 Ιανουαρίου 2020, στον χορό που διοργανώθηκε από τον "Ουσάκ" στην αίθουσα δεξιώσεων "Έναστρος" στην γειτονιά μας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Τα συγχαρητήρια μας στο Συμβούλιο και στα μέλη του που διοργάνωσαν μια τόσο όμορφη εκδήλωση.
     Άλλη  μια επιχείρηση στεγάζετε και επιχειρεί, από πάντα θαρρείς, στην συνοικία των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, η βιοτεχνία παιδικών ρούχων, με εξαγωγές σε όλον τον κόσμο, αλλά και μεγάλη δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα με πολλά συνεργαζόμενα καταστήματα, η εταιρεία "ENERGIERS" του κου Θανάση και της Ευθαλίας Κνή, αλλά και των παιδιών τους τώρα πια σε νευραλγικά πόστα της διοίκησης της επιχείρησης, όμορφες και τεράστιες εγκαταστάσεις που βρίσκεται στην οδό Ρήγα Φεραίου 21, στους Ανθόκηπους. Προγραμμάτισαν και αυτοί την κοπή της Βασιλόπιτας τους και κάλεσαν τον ιερέα μας, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στις 12 το μεσημέρι και μαζί με αυτήν ετελέστη από τον π. Χρυσόστομο Τελίδη και ο παραδοσιακός Αγιασμός της νέας χρονιάς. 
Ο π. Χρυσόστομος σε μια αποστροφή του λόγου
ευχαρίστησε τον κο Θανάση και την κα Ευθαλία για την βοήθεια τους και στην ανέγερση του Ναού μας, αλλά και στην ποδοσφαιρική ομάδα της "Ιθάκης" μας όταν ξεκινούσαμε δειλά-δειλά το 2012 με παιδιά του Δημοτικού τότε με τα διακριτικά της εταιρίας "ENERGIERS" στις μπλούζες μας, για να καταφέρουμε κατόπιν να χριστούμε μέχρι το 2016 μια φορά δευτεραθλητές και δυο συνεχόμενες φορές χρυσοί πρωταθλητές στο Μητροπολιτικό Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα, μεγαλώνοντας μαζί μας οι παίχτες της ομάδας και σήμερα να είναι δευτεροετείς στο Πανεπιστήμιο οι περισσότεροι. Φέτος ξεκινούμε και πάλι την ποδοσφαιρική ομάδα μας, τους θρυλικούς "ΘΕΟΠΑΤΟΡΕΣ" από την αρχή με παιδιά της 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού, οπότε θα χρειαστούμε και πάλι την χορηγία της για φανέλες, φόρμες και τσάντες από την αγαπημένη εταιρία της γειτονιάς μας.
     Το απόγευμα της ίδια ημέρας, κόψαμε και την Βασιλόπιτα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ενορίας μας, την οποία επιμελήθηκε με μεγάλη μαεστρία η κα Παναγιώτα, μαθήτρια της Σχολής μας, που τα μαθήματα της γίνονται από τον π. Χρυσόστομος Κοτσίδη κάθε Δευτέρα και Τετάρτη αμέσως μετά τον Εσπερινό, για αρχαρίους αλλά και προχωρημένους μαθητές, προς το παρόν μέσα στο μικρό Αρχονταρίκι της επάνω εκκλησίας μας, αλλά αργότερα θα μεταφερθεί και αυτή η δραστηριότητα μας στην κατακόμβη, που τόσα χρόνια εξυπηρέτησε τις λατρευτικές ανάγκες μας, αφού πρώτα όμως διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει και το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας, πρωτίστως την "Ιθάκη" μας, την Ενοριακή Νεανική Εστία των κατηχητικών των παιδιών μας, που είναι και η μεγάλη μας προτεραιότητα, αλλά και την εκμάθηση βυζαντινής μουσικής. 
     Κατόπιν, και πάλι την ίδια ημέρα, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, αλλά λίγο αργότερα το βράδυ στις 8.00, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης έκοψε την Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του, αλλά και πολλών μελών του, που έγινε στον όμορφο χώρο του 1ου ορόφου του Συλλόγου που δεσπόζει στο κέντρο της μεγάλης πλατείας των Αγίων Θεοπατόρων, την οποία και μποράζεται με την ολοκαίνουργια εκκλησία μας που βρίσκεται βόρεια και ανατολικά. Ευχήθηκε σε όλους τέλος Καλή και ευλογημένη χρονιά, με αγάπη, συνεργασία και αλληλοβοήθεια μεταξύ του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, για το δημόσιο καλό, των συντοπιτών και των συνανθρώπων μας.
     Το πρωΐ της επομένης, Τρίτης 21ης Ιανουαρίου 2020, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, ήταν προσκεκλημένος για να κόψει την Βασιλόπιτα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Παύλου Μελά, που στεγάζεται σε ένα όμορφο κτίριο στην οδό Γιάννη Ρίτσου 4, στην Σταυρούπολη, ενώ οι εργαζόμενοι εκεί, από το πρωΐ, που το ειδικό λεωφορείο του Δήμου μας, θα μαζέψει τα εγγεγραμμένα μέλη του και θα τα φέρει στις εγκαταστάσεις, με πολύ αγάπη φροντίζουν τους 50 και πλέον ηλικιωμένους που έχουν υπό την προστασία τους μέχρι το μεσημέρι που και πάλι θα τους μεταφέρει και πάλι στα σπιτικά τους. Μαζεύτηκαν όλοι γύρω από το τραπέζι του Αγιασμού και της Βασιλόπιτας και ο π. Χρυσόστομος τέλεσε την Ακολουθία, ενώ στο τέλος τους μίλησε για το πρόσωπο του Αγίου Βασιλείου που στην μνεία του θαύματος που έκανε πριν από 1500 χρόνια στην Μητροπολιτική του περιφέρεια, που έφτασε στις μέρες μας ως έθιμο και εκκλησιαστική παράδοση.   
     Την ίδια ημέρα αλλά το απόγευμα της Τρίτης 21ης Ιανουαρίου 2020 στις 4.30 μ.μ, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης έκοψε και την Βασιλόπιτα του Κύκλου Μελέτης Αγίας Γραφής των παλαιών κυριών μας, ένας Κύκλος κατηχητικών συναντήσεων που δημιουργήθηκε από το 1992 όταν δεν υπήρχε καν Ενορία  στους Ανθόκηπους, και μέχρι σήμερα λειτουργεί ανελλιπώς με τα μέλη του να αυξάνονται διαρκώς. Ψάλλαμε το Απολυτίκιο του Αγίου Βασιλείου, ο ιερέας μας έκοψε την Βασιλόπιτα και μας ευχήθηκε Καλή χρονιά, όμορφη, ευλογημένη και δημιουργική, ενώ το φλουρί έπεσε στην κα Δέσποινα μας, που για φέτος είναι η ευνοούμενη του Αγίου Βασιλείου.
     Προτελευταία βασιλόπιτα που έκοψε ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, για το 2020, ήταν αυτή της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης "ΙΡΙΣ", που τα γραφεία της στεγάζονται την οδό Λαγκαδά 293, στην Σταυρούπολη, προσκαλεσμένος από την Πρόεδρο του την κα Μαρία Σαββίδου. Εκεί στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων ο ιερέας μίλησε στους υπευθύνους των τμημάτων της Δημοτικής Επιχείρησης, για την παρεξήγηση του προσώπου του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου που χρόνια ολόκληρα αφήσαμε να εξελιχθεί και σήμερα μαθαίνουμε στα παιδιά μας πως δεν είναι ο Άγιος εκείνος που οραματίστηκε και δημιούργησε την Βασιλειάδα, την 1η οργανωμένη μορφή φιλανθρωπίας, που ακόμα και στις μέρες μας είναι το ζητούμενο και που όλοι μιλούν για αυτήν 
αλλά κανείς δεν κάνει πράξη χωρίς όφελος προσωπικό, δεν είναι ο Άγιος εκείνος που σπούδασε όλες τις γνωστές στην εποχή του επιστήμες και που μέσα στα μόλις 49 χρόνια της ζωής του μοίρασε το τεράστιο βίος της οικογένειας του για τον αναγκεμένο συνάνθρωπο του, ενώ μας άφησε κληρονομιά ένα τεράστο συγγραφικό έργο, το οποίο διδάσκεται στα Πανεπιστήμια του κόσμου, αλλά είναι ένας χονδρός κοκκινοφορεμένος ασπρογένης παππούς από την Λαπωνία που μοιράζει δώρα στα καλά παιδιά, αλλά και που ποζάρει σε κάθε λογής διαφημιστικό σπότ, προσπαθώντας εναγωνίως να μας πουλήσει τα πάντα. Τέλος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη αλλά και δημιουργική χρονιά, φωτογραφήθηκε με όλους και ευλόγησε τους κοινωφελής σκοπούς και τις δραστηριότητες της Δημοτικής Επιχείρησης "ΙΡΙΣ" που προσφέρονται στους δημότες του Παύλου Μελά.  
          Δεν απομένει, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου του 2020, αμέσως μετά την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ο ιερέας μας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, ως Πρόεδρος της Ε.Ν.Ε, να κόψει και την τελευταία Αγιοβασιλειάτικη πίτα, αυτήν της "Ιθάκης" μας, που αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου μας, πλαισιωμένη ως τριπλή γιορτή των παιδιών των κατηχητικών σχολειών μας, με τιμώμενα πρόσωπα, και αυτό του Αγίου Βασιλείου, και αυτό των Τριών Ιεραρχών, που είναι οι προστάτες των μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών, αλλά και των δασκάλων και των καθηγητές, συνολικά δε της Παιδείας και των Γραμμάτων, οπότε κατ' επέκταση και των δικών μας κατηχητόπουλων της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, ενώ το τελευταίο τιμώμενο πρόσωπο της όμορφης αυτής γιορτής μας θα είναι, στο πρόσωπο της μεγαλύτερης μάνας της Ορθοδοξίας, της Παναγίας, οι μητέρες όλου του κόσμου, που εορτάζουν την 2α Φεβρουαρίου στην Υπαπαντή του Κυρίου μας, και όχι την 1η Κυριακή του Μαΐου, όπως θέλουν οι ανθοπώλες και τα καταστήματα δώρων για δικό τους όφελος.
     Η ιστοσελίδα της Ενορίας μας σκέφτηκε, με αυτό το ομολογουμένως μεγάλο άρθρο και τις φωτογραφίες που το κοσμούν και το υποστηρίζουν δια του λόγου το αληθές, εξάλλου είναι γνωστό τοις πάσι πως μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, πρώτα από όλα, να σας μεταφέρει τα νέα και τις ειδήσεις της στα μεθέορτα του Δωδεκαημέρου, των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, αλλά περισσότερο να υπερτονίσει ένα ακόμα θησαυρό της ελληνικής λαϊκής παράδοσης μας, και ένα ακόμα εκκλησιαστικό έθιμο που κράτησε η Εκκλησία μας ως θησαυροφύλακας, 
εδώ και περίπου χίλια πεντακόσια χρόνια, και να υποδείξει μέσα από την Ακολουθία της Κοπής της Βασιλόπιτας, που τελούν οι ιερείς μας σε όλην την ελληνική επικράτεια αυτήν την περίοδο, το γλυκό πάντρεμα της εκκλησιαστικής ιστορίας, στην προκειμένη το θαύμα του Αγίου Βασιλείου (με ένα κλικ, αν δεν το γνωρίζετε, μπορείτε να το βρείτε σε παλαιότερο άρθρο μας...) με την λαϊκή παράδοση, την γλυκιά συνήθεια, τον μύθο που κρύβει από πίσω της την πραγματικότητα, το ευλογημένο αυτό μπερδεμένο και πλεγμένο γερά "κουβάρι" της Ελληνορθόδοξης χώρας μας, που όσο υπάρχει η συνοχή και η συνεργασία του Κράτους και της Εκκλησίας μπορεί να θαυματουργήσει, ενώ αντίθετα αν διασπαστεί η ενότητα τους, που είναι και το σχέδιο, το ζητούμενο, από τους κύκλους μιας  παγκοσμιοποιημένης κοινότητας διεθνώς, τότε ευάλωτες και οι δυο σταθερές που κράτησαν την Ελλάδα μας και την Ορθοδοξία μας σε καιρούς χαλεπούς, μυστήριους και επικίνδυνους, θα νικηθούν αφού δεν μπορούν να αναπνεύσουν η κάθε μια μόνη της, μιας και η ενότητα είναι το οξυγόνο τους.
Τι λέτε; Θα τους αφήσουμε να μας διασπάσουν;     
 Καλή Χρονιά, και...
...Καλό Τριώδιο που όλο και πλησιάζει!!!
TAG