25η ΙΟΥΛΙΟΥ, ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ...

Η ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ...
Γιορτάζει η Ενορία μας την Αγία Άννα... και πανηγυρίζει...
Κόντρα στις δυσκολίες των καιρών και στις ασχήμιες που ζούμε καθημερινά, η Εκκλησία προβάλλει μέσα στο κατακαλόκαιρο τα Πανηγύρια των Αγίων της, ως πηγή δροσιάς και αναψυχής, ψυχικής ανάτασης και χαράς.
Η εβδομάδα που διανύουμε από σήμερα, η τελευταία του Ιουλίου, διαδοχικά περιλαμβάνει, πρώτα στις 25/7 την εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννας, κατόπιν στις 26/7 την εορτή της Αγίας Παρασκευής, μετά στις 27/7 την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος και εν τέλει στις 28/7 την εορτή της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, για να μπούμε κατόπιν στον μήνα της Παναγιάς μας, τον Αύγουστο, και να εορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο την εορτή της Κοιμήσεως της.
Στην όμορφη γειτονιά μας, την Νέα Ευκαρπία, στην Δυτική Θεσσαλονίκη, τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις από τις τέσσερις Ενορίες της, διαδέχονται το ένα το άλλο, αρχής γενομένης από την δική μας Ενορία, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, το οποίο τελείται την 24η κια 25η Ιουλίου 2018 εκάστου έτους προς τιμήν της "Γιαγιάς της Ορθοδοξίας", της Μητέρας της Θεοτόκου και προγόνου του Χριστού μας, της Αγίας Άννας, για την εορτή της Κοιμήσεως της.
Το πρόγραμμα της γιορτής μας υπάρχει αναλυτικά και μπορείτε να το διαβάσετε στην αφίσα της Πανηγύρεως μας, που ανεβάσαμε και σήμερα, αλλά μπορείτε αν θέλετε να ενημερωθείτε για την Αγία Άννα και τον Άγιο Ιωακείμ, και μέσα από την ιστοσελίδα της Ενορίας μας www. intheopatoron.blogspot.gr, με τα ειδικά άρθρα της που καθημερινά θα δημοσιεύονται.
Εμείς απλά σας προσκαλούμε να έρθετε στην χαρά της γιορτής μας, να προσκυνήσετε τα Ιερά τους Λείψανα που φυλάσονται στην κατακόμβη του Ναού μας και να συμμετάσχετε στις λατρευτικές εκδηλώσεις μας. Τους Εσπερινούς, αυτόν της εορτής αλλά και τον Μεθέορτο, τις Αρτοκλασίες και στις δυο εορταστικές ημέρες, τις Παρακλήσεις μας, στους Αγίους Θεοπάτορες την παραμονή και στην Αγία Άννα ανήμερα το απόγευμα με τις δεήσεις στο τέλος τους για τα άτεκνα ζευγάρια μας και την "λύσιν εκ των δεσμών της ατεκνίας" τους, τον Αγιασμό ανήμερα της γιορτής στον επάνω περίλαμπρο Ναό που κατασκευάζουμε τώρα για τους Αγίους μας, και για την γρήγορη λειτουργία του, και τέλος την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την ευλόγηση του Κολλύβου της Αγίας Άννας.
Ελάτε στην Ενορία μας και ζήστε από κοντά τις λατρευτικές παραδόσεις της πίστης μας μέσα από το Μικρό Πανηγύρι που ετοιμάσαμε στην μνήμη της Αγίας μας Άννας και στην γιορτή της Κοίμησης της, εδώ στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας και στην εκκλησία των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, και...
Καλή Πανήγυρη!!!
TAG