ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΘΩΜΑΔΩΝ...

...Θωμά ιερομονάχου 
αιωνία η μνήμη αυτού!!!

      Στον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας, ετελέστη με επισημότητα αλλά και κάθε προσήκοντα σεβασμό το ετήσιο Μνημόσυνο του Γέροντος των Θωμάδων, Θωμά μικραγιαννανίτη, αδελφού και συλλειτουργού ημών γενομένου, την Κυριακή 28η Αυγούστου 2017.
             Στο συλλείτουργα που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο πατήρ Παύλος Ιωσηφίδης, φίλος και γνώριμος της Ενορίας μας και πνευματικός πατέρας του π. Χρυσοστόμου Τελίδη, εκ των εφημερίων του Ναού, ο οποίος και προετοίμασε ότι χρειαζόταν για το Μνημόσυνο του μακαριστού γέροντος Θωμά, μιας και και του στάθηκε και τον συμπαραστάθηκε σε δύσκολες στιγμές της ζωής του, τόσο ως λαϊκός όσο και ως κληρικός και ιερομόναχος κατόπιν αλλά και προϊστάμενος του Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.
      Η συγκίνηση περίσσευε στους δυο ιερείς μας, τον π. Χρυσόστομο και τον π. Παύλο, αλλά και στο κυριακάτικο εκκλησίασμα, αφού ο παπαθωμάς ήταν γνωστός της Ενορίας μας και είχε παρευρεθεί και είχε ψάλλει στα Πανηγύρια, στις χαρές και στις λύπες μας και γνώριζε την αγωνία και τον πόθο μας για μια εκκλησιά υπέργεια και μεγαλόπρεπη, μια εκκλησιά που να ταιριάζει στους δύο μεγάλους Αγίους της Εκκλησίας μας, τους Δικαίους Θεοπάτορες, τον Ιωακείμ και την Άννα, τους γονείς της Θεοτόκου μας και προγόνους του Εγγονού τους Χριστού μας.
      Δυο λόγια από άμβωνος μας είπε ο π. Παύλος για τις εμπειρίες του με τον  ένδεκαετή δόκιμο τότε προσερχόμενο στο Άγιο Όρος παπαθωμά, για τις προσωπικές τους στιγμές, για τα μαθήματα που έπαιρνε από αυτόν στην βυζαντινή μουσική για να φθάσει σήμερα να είναι και ο ίδιος, όπως υπήρξε και ο παπαθωμάς, ένας από τους καλυτέρους και καταξιωμένους ψαλτάδες 

στην ελληνική και όχι μόνο επικράτεια, μας μίλησε και για το ήθος του, για την αγάπη του στην Εκκλησία και για το Άγιο Όρος που διακόνησε μέσα από την βιοτή του στην αδελφότητα των Θωμάδων, και άλλα πολλά.
      Τα περισσότερα δε μας τα διηγήθηκε ο π. Παύλος κατά την διάρκεια του καφέ στο φιλόξενο Αρχονταρίκι του Ναού μας, όπου εκεί μοιράστηκε το ευλογημένο από τους ιερείς μας κόλλυβο του Γέροντος μακαριστού Θωμά και διάφορα κεράσματα στην μνήμη και στην θύμηση του ενός χρόνου από την κοίμηση του γέροντος, του αδελφού και του συλλειτουργού ημών γενομένου.
Ας έχουμε την ευχή του!!!  
TAG