Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ "ΕΙΡΜΟΣ" ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ, "ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ", ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ...

...την Κυριακή είχαμε μουσαφίρηδες 
στην εκκλησιά μας!!!
       Γέμισε το αναλόγιο που Ναού μας με παιδιά κάθε ηλικίας, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, "Κυριακή της Σαμαρείτιδος". Η όμορφη παιδική χορωδία της μουσικής Ακαδημίας "Ειρμός", πάνω από εικοσιπέντε παιδιά, ήταν φιλοξενούμενα της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, μαζί με τον χοράρχη τους, τον κο Σπυρίδωνα Ασπιώτη, αλλά και τους φίλους τους και τους γονείς τους.
       Από νωρίς το πρωΐ ήλθε στην εκκλησιά μας ο κος Ασπιώτης και μαζί με τον δικό μας ιεροψάλτη, τον κο Ευάγγελο Δούδη, ξεκίνησαν τον κυριακάτικο Όρθο, ενώ αργότερα άρχισαν να έρχονται ένα-ένα και τα υπόλοιπα παιδιά που απαρτίζουν την χορωδία "Ειρμός", και αφού πήραν την ευλογία και την ευχή των ιερέων φόρεσαν τις στολές τους και ανέβηκαν στο ψαλτήρι καθοδηγούμενα από τον δάσκαλο τους.
       Στην θέα των εικοσιπέντε ομοιόμορφα ντυμένων μικρών ψαλτών μας, κανένας δεν μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος, ενώ το άκουσμα από τις παιδικές φωνές τους ήταν συγκλονιστικό. Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, αγόρια και κορίτσια, ακόμα και παιδιά των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, ήταν τα μέλη της χορωδίας "Ειρμός", που με μεγάλη ευλάβεια, με ησυχία και τάξη, παρόλο το μικρό της ηλικίας τους, απέδωσαν τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας και υπό την καθοδήγηση του μέντορα και δασκάλου τους "ξελειτούργησαν" τους δυο ιερείς μας.
       Εμφανώς συγκινημένος ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, στο τέλος του κηρύγματος του παρουσίασε στο εκκλησίασμα την όμορφη αυτή λιλιπούτεια χορωδία και τον χοράρχη της, τον κο Ασπιώτη, τον οποίο και ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεως του και την όμορφη παρουσία των μαθητών του στην αναστάσιμη αυτή κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, που την λάμπρυναν έτι περισσότερο από το αναλόγιο του Ναού μας.
       Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και πάλι καλωσόρισε την παιδική χορωδία "Ειρμός", ευλόγησε την αξιέπαινη προσπάθεια του διδασκάλου της, του κου Σπύρου, στον οποίον και είπε πως πρέπει να είναι περήφανος,  ενώ χαρακτηριστικά τόνισε την μεγάλη σημασία της διδασκαλίας της βυζαντινής μουσικής στους νέους, που σε λίγα χρόνια χρόνια από τώρα θα αναλάβουν τα δικά τους αναλόγια και έτσι θα ευλογηθούν υμνολογώντας και δοξολογώντας τον Θεό μας, εκ μέρους όλων των πιστών και του πληρώματος της Εκκλησίας του Χριστού μας.
       Τους προσκάλεσε και πάλι στην Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων, ενώ ευχήθηκε πολύ σύντομα να ψάλουν με την γλυκιά τους φωνή και στον επάνω περίλαμπρο Ναό μας, που οσονούπω τελειοποιείτε, και να λαμπρύνουν με την παρουσία τους και τα Θυρανοίξια ή και τα Εγκαίνια του "σπιτιού" του Ιωακείμ και της Άννας, των Αγίων και Δικαίων γονέων της Παναγίας μας, που δεν αργούν αφού λεπτομέρειες πια απέμειναν για να μπορέσει να λειτουργήσει. 
       Όλους τους μικρούς "μουσαφήριδες" μας, προσκάλεσε ο π. Χρυσόσομος και στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της προσωρινής κατακόμβης του ναού, για την Τράπεζα που είχε ετοιμαστεί με μεγάλη χαρά από τις κυρίες της διακονίας της Ενορίας μας, οι οποίες και την στόλισαν με αγάπη και μαεστρία με τα χειροποίητα εδέσματα που έφτιαξαν για τους ιδιαίτερους αυτούς καλεσμένους μας. Πίτες, γλυκά αναψυκτικά και άλλα πολλά για τους μικρούς ιεροψάλτες μας και καφέ και τσάι για τους μεγαλυτέρους, τους γονείς, τους ιερείς μας και φυσικά τον δάσκαλο της χορωδίας "Ειρμός", τον κο Σπυρίδωνα Ασπιώτη. 
        Τέλος μια μικρή ευλογία περίμενε τον καθένα, μεγάλους και μικρούς. Το βιβλίο με την Ιερά Παράκληση των Αγίων μας και την ιστορία της Ενορίας μας από τότε που ιδρύθηκε, συνοδευόμενη και με μια εικονίτσα και λαδάκι, ευλογημένα και τα δυο πάνω στα Ιερά Λείψανα του Ιωακείμ  και της Άννας που θησαυρίζονται στον Ναού μας, και φυσικά την αγάπη μας και τις ευχές μας.
        Το σημερινό ραντεβού μας όμως ανανεώθηκε και ορίστηκε πάλι νέο ραντεβού, για το Σάββατο 27η Μαΐου το πρωΐ στις 10.00, όπου οι μαθητές της χορωδίας "Ειρμός" είναι προσκεκλημένοι στην ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία που τελείτε κάθε χρόνο για την Τελετή Λήξης των κατηχητικών μας και κατόπιν επίσημοι καλεσμένοι και στην γιορτή μας και μετά στα παιχνίδια μας έξω στο προαύλιο του Ναού και τέλος στο πλούσιο μεσημεριανό γεύμα με τα περιβόητα σουβλάκια μας για όλα τα παιδιά της "Ιθάκης" μας, των κατηχητικών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας και τέλος το παραδοσιακό μπουγέλο έξω στην αυλή μας.
Σας περιμένουμε και πάλι παιδιά 
το μεθεπόμενο Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στην γιορτή για την Λήξη των κατηχητικών μας!!!
TAG